Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Horlamaya bir de bu açıdan bakın!

55 yaş üzeri her 100 kadından 22’sinin horluyor!

Haberin Devamı

Yakın zamanda bel çevresi, sırt, kol ve karın bölgesindeki fazla yağları lazer lipoliz yöntemi ile yok ettiğimiz hastamız, iyileşme sürecinde yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Uykuya dalamıyordum, zor uyuyordum, 2 saat çabalıyordum ve sabah uyanamıyordum, horlamamdan ben bile rahatsız olup uyanıyordum, sırt ağrısıyla uyanıyordum. Fazla yağlarımı aldırdıktan sonra, başımı yastığa koyar koymaz uyumaya başladım, sırt ağrılarım kayboldu. Eşim, gece hiç horlamadığımı söylüyor.”

Obezite ve fazla kilo birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Ve obeziteyi hazırlayan fazla kilolularda alt yaş sınırı 15’e dayandı. Yani birçok çocuk gelecekte obezite ve bunun yol açacağı hastalıklarla yaşamak zorunda kalacak. Obezite ve fazla kilo şu anda ülkemizin en büyük sağlık sorunu, çünkü 15 yaşın üzerindeki her 100 kişiden 17’si obez, 33’ü ise fazla kilolu.

Haberin Devamı

Peki, obezite ve fazla kiloluların yarısını oluşturan kadınların gerçekten uykusunu kaçırıyor mu? Türk Uyku Tıbbı Derneği’nin geçen yıllarda yaptığı son araştırmada 55 yaş üzeri her 100 kadından 22’sinin horladığını, 18 yaş üzerindeki kadınların ise yüzde 20’sinin uyku bozukluğu yaşadığını, yine kadınların yüzde 16’sının uyku apne sendromu şikâyetinin olduğunu ortaya koyuyor. Bütün bu sorunların kaynağında yatan belki de en önemli faktör obezite ve fazla kilolu olmak. Kadınlarda kilo artışıyla birlikte uykuya dalma süresi artıyor, uyku bozukluğu ortaya çıkıyor, depresif bir ruh hali oluşuyor. Menopoz sonrasında alınan kilolar ise horlamaya, uyku apnesi ve huzursuz bacak sendromuna davetiye çıkarıyor.

Geri dönüşü olmayan yaşlar

Fazla kilo bel ve karın bölgesinde başlar. En çok bu bölgelerden kilo alırız. 30-40 yaşlarında metobolizmamızın yavaşlaması, genetik faktörler, beslenme alışkanlıkları ve egzersizden uzak bir yaşam tarzı kilo almanın en önemli nedenidir. Bu yaşlarda alınmaya başlanan kilolardan diyet ve egzersiz ile kurtulmak neredeyse imkânsızdır. Ömür boyu diyet ve egzersiz, sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmek ile ancak mümkün olabilir. Milyonlarca insanımızın içinde bunu yapabilenlerin sayısı ise son derece azdır.

Haberin Devamı

Karın ve bel bölgesinde biriken fazla kilolardan kalıcı olarak kurtulmayı sağlayan, dolayısıyla horlamayı, uyku apnesini, uyku bozukluklarını ortadan kaldıran, rahat bir şekilde uykuya dalmayı kolaylaştıran tedavide kullandığımız lazer lipoliz yöntemi son derece etkili sonuçlar ortaya koymaktadır.

Horlamayı önleyen tedavi

Bölgesel yağları parçalayıp tamamen yok eden güçlü lazer ışınları sayesinde kalıcı vücut şekillendirme yönteminde hastalarımızın hem estetik görüntüsü, hem de psikolojisinde yepyeni bir sayfa açılmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus, kilo alınmaya başlandığında lazer lipoliz ile yağları yok etme işleminin yapılmasıdır. Eğer aşırı kilo ve iç yağlanma söz konusuysa o zaman karın germe ve lazer lipoliz işlemi birlikte yapılarak sonuca gidilir. Lazer lipoliz sonrasında hastalarımız çok kısa sürede günlük yaşamına dönebilmekte, hızlı ve konforlu bir iyileşme dönemi yaşamaktadır. Kilo alma kaygısı taşımadan yüksek bir yaşam standartına kavuşur. Horlama şikâyeti ortadan kalkar, düzenli bir uykuya kavuşurlar.

Haberin Devamı

Yeni yazımızda birlikte olmak dileğiyle, sağlıkla kalın…