Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Göz altı torbasından elmacık estetiği

Zayıflayan elmacık bölgesi, gözaltı torba oluşumunu da tetikleyebilir. Çünkü güçlü, belirgin ve diri elmacık bölgesi, estetik görünüme sahip bir göz altı dokusunu destekleyen role sahiptir. Bu destek azaldığında göz altı dokusu öne çıkar, göz altı torbası

Haberin Devamı

Belirgin elmacık bölgesi, kadınlık imajıyla bütünleşmiş, kadın yüzüne özgü feminen bir estetik oluşumdur. Güçlü, yüksek ve dışarı doğru çıkan elmacık bölgesi, erkeğin yüzündeki erkeksi diğer hatları gölgede bırakır.

Kadınların genç ya da yaşlı yüz ifadesi arasındaki geçiş noktası diyebileceğimiz elmacık kemiği çevresindeki doku, birçok nedene bağlı olarak zamanla azalır ve bu bölge düzleşir. Zayıflayan elmacık bölgesi, gözaltı torba oluşumunu da tetikleyebilir. Çünkü güçlü, belirgin ve diri elmacık bölgesi, estetik görünüme sahip bir göz altı dokusunu destekleyen role sahiptir. Bu destek azaldığında göz altı dokusu öne çıkar, göz altı torbasına neden olan faktörlerin önü açılır.

Göz altı torbasından elmacık estetiği

Haberin Devamı

ELMACIK BÖLGESİ NEDEN DÜZLEŞİR?

Kadının genç görünmesini sağlayan önemli estetik oranlar üçgen yüz ifadesinde saklıdır. Çeneye doğru uzanan V harfi şeklini yüzün üst kısmında yüksek ve dolgun elmacık bölgesi tamamlar. Elmacığın estetik görünümünü, bu bölgedeki kemik yapısı üzerindeki dokunun hacmi ve dağılımı belirler. Doku genetik nedenler, yaşın ilerlemesi, kişinin cilt ve cilt altı doku kalitesi, uykusuzluk, kronik stres ve sigara alışkanlığı gibi belli başlı nedenlere bağlı olarak elastikiyetini ve hacmini kaybederek, kimi zaman kadınlarda genç yaşlardan itibaren zayıflar ve düz bir şekil alır. Genetik etkenin dışındaki faktörler, bu bölgedeki kan akışında azalmaya neden olduğu için doku kaybı yaşanır. Böylece, alt göz kapağı dokusunun da öne doğru çıkmasına, belirginleşmesine zemin hazırlanır. Genetik olarak genç yaşta göz altı torbası olanların bir kısmında kendiliğinden var olan düz ve erkeksi elmacık bölgesi gözlemlenir.

Hacmini kaybederek düzleşen elmacık bölgesi, kadını olduğundan daha yaşlı gösterir, yüzdeki enerjiyi ve canlı ifadeyi yok eder.

ELMACIK BÖLGESİ VE GÖZ ALTI TORBASI ESTETİĞİ İÇİN TEK OPERASYON

Elmacık bölgesine hacim kazandırmak için dolgu, protez ya da orta yüz germe operasyonları uygulanır. Son yıllarda bu operasyonların dışında uygulanan, tek bir işlemle hem alt göz kapağı hem de elmacık estetiği yapılmasına imkân veren geri dönüşüm estetiği, hasta konforunu üst düzeye çıkarır. Alt göz kapağında cilt altında yağlanmayla ortaya çıkan torbalardan, geri dönüşüm işlemiyle elmacık estetiği yapılır. Bu açıdan, hiçbir proteze dışardan dolgu maddesine ya da daha büyük bir operasyon olan orta yüz germeye gerek kalmadan, tamamen kendi yağ dokusuyla hastaya etkili ve konforlu bir operasyon seçeneği sunmaktadır. Kadınlar, tek operasyonla hem göz altı torbalarından kurtulmakta hem de estetik hatlara sahip elmacık bölgesine kavuşmaktadır.

Haberin Devamı

KİMLER YAPTIRABİLİR?

Elmacık estetiği için geri dönüşüm operasyonu yaptırabilecek kişinin göz altı torbalarının da olması gerekir. Operasyon için alt yaş sınırı 20’dir.

ELMACIK BÖLGESİ ESTETİĞİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

Geri dönüşüm işlemi ile elmacık bölgesi ve göz altı torbası estetiği aynı anda yapılır. Hastanın durumuna göre genel ya da lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Göz altında torbalanmaya neden olan yağ dokusuna müdahale edilmesi için alt göz kapağı içinden ya da kirpik dibinden kesi açılır. Kesiden girilerek serbestleştirilen yağlar elmacık bölgesine yayılır. Estetik bir form verilerek hacim ve yükseklik kazandırılır. Göz altı cildinde gevşeme varsa germe işlemi uygulanır. Tek bir operasyonda göz altı torbaları ortadan kaldırılırken, elmacık bölgesi estetik ölçülere getirilir. Cilt altı doku miktarı ve kalitesi artan elmacık bölgesi, uzun yıllar göz altı dokusunu da destekleyerek estetik yapısının korunmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

KONFORLU İYİLEŞME DÖNEMİ

Elmacık bölgesi geri dönüşüm estetiği ortalama 1.5 saatte tamamlanmaktadır. Hasta operasyondan sonra aynı gün evine dönebilir. Hastanın iyileşme dönemi konforlu ve hızlıdır. Hasta, doktorun tavsiyelerine harfiyen uymalıdır. İlk 2 gün yatak başı pozisyonuna dikkat edilmelidir. Başın yüksekliği 30-40 dereceye ayarlanmalıdır. 1 hafta içinde büyük ölçüde geçen hafif düzeydeki şişme ve morluklar, operasyonun doğal yan etkileridir. Kesiye atılan estetik dikişler 7 gün içinde kendiliğinden düşer ya da hekim tarafından alınır. Operasyondan sonraki ikinci ya da üçüncü gün güneş gözlüğü kullanılarak günlük hayata dönülebilmektedir. Yaklaşık 15 gün sonra gözlemlenmeye başlanan tam iyileşme ile birlikte hasta, torbalardan arınmış genç, gergin ve düz bir göz altı dokusu ile yüze canlı ve pozitif ifade katan, yükseklik ve hacim kazanmış belirgin elmacık kemiklerine kavuşur.

Haberin Devamı

ELMACIK ESTETİĞİNDE DİKİŞ İZİ ALT GÖZ KAPAĞI İÇİNDE KALIR

Bu operasyon kişinin kendi dokusuyla yapılır. Operasyonda kirpik dibine ya da alt göz kapağı içine açılan kesilere dikiş atılır. Ancak dikişler gizlendiği için fark edilmez.