Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Göz altı morluğu tek seansta tarih oluyor

Etkisi kalıcı olduğu için hastanın bir daha bu işlemi uygulamasına gerek kalmıyor.

Haberin Devamı

Bu estetik sorunun yaşla ilgisi yoktur. Kırışıklık oluşumundan bile erken yaşta ortaya çıkar. Birçok yöntem uygulanmaktadır, ancak net bir tedaviyle sonuçlanmamaktadır. Peki, insanı genç yaşta çökmüş, yorgun gösteren estetik problemin adı nedir? Yanıt: Göz altı morlukları. Tedavide kök hücre nakli yüz güldüren net sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Göz altı morlukları, sebepleri ve bu sorundan nasıl kurtulacağınızı detaylarıyla masaya yatıralım.

Sebepleri arasında sinüzit dahi var

Bilimsel çevrelerce göz altı morluklarına neden olduğu kabul edilen belli başlı sebepler şunlardır: Alerjiler, egzama, bazı ailelerde nesilden nesle aktarılarak devam eden genetik geçişler, yaşam tarzı ile ilişkili sebepler, fiziksel veya duygusal stresler, sigara ve kronik alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, yetersiz uyku kronik uykusuzluk problemleri, göz altı toplar damarlarının genişleyerek şişip morarmasına neden olan burun tıkanıklığı ve sinüzit rahatsızlığı, göz altı derisinin aşırı inceldiği yağ dokusunun kaybolduğu durumlar, güneş ışınlarına uzun süre direkt maruz kalmak, kaşıma, masaj ve travma gibi durumlar.

Haberin Devamı

Çocuklukta başlayabiliyor

Göz altı morlukları bilinenin aksine ilerleyen yaşla alakalı değildir. Saçlarınız beyazlamadan ve kırışıklarınız ortaya çıkmadan önce başlayabilir. Erkeklerde ve kadınlarda eşit sıklıkta görülür, genellikle adölesansın, yani ergenliğin bittiği yetişkinliğe geçiş dönemlerinde başlar. Hatta çocukluk yaşlarında dahi başlayabilir. Dolayısıyla ilerleyen yaş ve morluk arasında sıkı bir ilişki yoktur.

Bazı yöntemler koyulaşmayı artırıyor

Günümüzde morluklar için pek çok yöntem denenmiş fakat başarı şansının oldukça düşük olduğu görülmüştür. Yine peeling ve yüzeysel soymalar morlukların daha da şiddetlenmesine neden olabiliyor.

Birtakım kremler derinin 1 milimetrelik katmanında çalışır, sebebe yönelik bir tedaviye yol açmaz. Son günlerin popüler konusu olan hyalüronik asit dolgularında iyi sonuçlar bildirilmektedir. Fakat göz etrafına yapılacak bu tip yabancı madde enjeksiyonlarının riskli olduğunu unutmamak gerekir.

İki yastık kullanın

Hastalarımıza göz altı morluklarını önlemek ya da yavaşlatmak için şu önemli uyarılar yapıyoruz: Göz altı morluklarında kişisel günlük bakım oldukça önemlidir. Göz altına soğutulmuş kaşıkla basmak ve soğuk çay tamponu uygulamak genişlemiş damarları daraltacağı için geçici fayda sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Ekstra baş yastığı kullanmak, yüzüstü yatmaktan kaçınmak göz altındaki morlukların ilerlemesini yavaşlatır. Uyku düzeni mutlaka ayarlanmalıdır, gerekirse fazladan uyku tercih edilebilir. Güneş ışınları koyu renkler tarafından daha çok absorbe edilir, bunu önlemek için kaliteli güneş gözlükleri kullanılmalıdır. Yoğun güneşte kalınacaksa güneş koruyucular göz altına kalın tabaka olarak sürülmelidir. Burun tıkanıklıkları varsa açılmalı, gerekirse tuzlu su ile derin yıkama yapılmalıdır. Burada kamuflaj makyaja dikkat edilmesi gerekir. Kamufulaj makyajı, derinin oksijen alışverişini bloke edeceği için morluklarınızı daha da artırabilir.

Morluğun çözümü karın kök hücre yağlarında

Göz altına kök hücre ile rejuvenasyon fikri uzun zamandır gündemde. Newyork'ta yapılan Estetik Cerrahi Kongresi'nde bu yöntemle alınan oldukça başarılı sonuçlara dikkat çekildi. Göz altı morlukları için karın bölgesinden kök hücre açısından zengin yağları tercih ediyoruz. 3-5 cc kadar az miktardaki yağ dokusu yeterli olmaktadır.

Haberin Devamı

PRP yöntemiyle karıştırmayın

Göz altına nakledilecek yağ dokusu özel bir işlemden geçiriliyor. Burada önemli olan yağ dokusunun aşırı düzeyde inceltilmesidir. Bu uygulama kandan elde edilen PRP yöntemiyle karıştırılmamalıdır.

İyileşme sonucu 2-3 haftada gerçekleşiyor

Özel işlemle kök hücre açısından zenginleştirilen yağ dokusu, diğer yağ dokusu enjeksiyonlarından farklı olarak tamamen göz altı derisi ve deri altına veriliyor. İşlem sonrasında 1 hafta süren morluk ve şişlik oluşurken, tedavinin etkileri 2-3 haftadan sonra görülmeye başlıyor.

Yağ hücreleri taze damarlar oluşturuyor

Yağ hücresinde yenileme potansiyeline sahip kök hücreler deri altında yeni bir yapılanmaya, kaliteli bir doku ve taze damarların oluşumunu sağlayarak zamanla göz altındaki morluğu ortadan kaldırıyor ve göz altlarının normal ten rengine kavuşturuyor.

Haberin Devamı

Tek seans yeterli

İşlem tek seferlik bir uygulama. Etkisi kalıcı olduğu için hastanın bir daha bu işlemi uygulamasına gerek kalmıyor. Ancak bu yöntemi tercih eden hastalar, genellikle diğer yöntemlerden hiçbir şekilde yarar sağlayamamış hastalardan seçiliyor.

Bacak ve göğüslere de kök hücre

Kök hücre açısından zengin yağ dokusu enjeksiyonu çoğunlukla yüz gençleştirmede kullanılan bir yöntem. Ayrıca çarpık bacak estetiğinde, göğüs estetiğinde yağ enjeksiyonu tercih edilebiliyor.