Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Göğüs sarkmasında 5 cm. kriteri

Her kadın, orta yaş ve üzerinde kaçınılmaz bir estetik sorunla yaşıyor: Meme sarkması.

Haberin Devamı

Her kadın, orta yaş ve üzerinde kaçınılmaz bir estetik sorunla yaşıyor: Meme sarkması.

Bu yazımızda meme sarkması ve çözümünü detaylarıyla sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Öncelikle sarkık göğüsün ne demek olduğuna açıklık getirelim. Estetik meme şeklinde meme başının konumu, göğsün alt çizgisinin göğüs duvarıyla birleştiği sınırdan 4-5 santimetre yukarda olmalıdır. Eğer meme başı, göğsün alt çizgisinde veya daha aşağıda olursa bu deformasyonun adı meme sarkmasıdır.

Sarkmayı 3 ayrı düzeyde değerlendiriyoruz. Diğer yandan yalancı meme sarkması dediğimiz başka bir meme deformasyonu vardır ki, bu, göğüs başının göğüs alt sınırının üstünde olmasına rağmen, meme dokusunun alt sınırın altında olması durumudur.

Meme sarkmasının nedenleri

Hamilelik sonrası emzirme dönemi göğüs sarkmasının önemli nedenlerindendir. Bunun dışında göğüslerin sarkmasına yol açan faktörleri şöyle sıralayabiliriz:

Haberin Devamı
  • Yerçekiminin kaçınılmaz etkisi,
  • Meme dokusu ve cilt kalitesinin yaşlanmaya karşı koyamaması,
  • Günümüzün yaygın sağlık sorunu fazla kilolardan kurtulmak için sık sık diyet yapmak,
  • Kilo alıp vermek,
  • Hormonal dengesizlikler,
  • Hormon ilaçlarının sıkı göğüsler üzerinde olumsuz etkisi ve ailede göğüs sarkmasının erken yaşlarda görülmesi.

Kimler meme dikleştirme ameliyatına uygundur?

Göğüs dikleştirme ameliyatına uygunluk için birtakım kriterler vardır. Bu kriterler;

  • Göğüs uçlarının aşağı göstermesi,
  • Büyüyen meme uçlarına sarkan derinin ve yumuşayan meme dokusunun eşlik etmesi,
  • Meme başının göğüs duvarıyla birleştiği çizginin altında olması,
  • Göğüs içi dokusunun azalarak boşalması,
  • Memelerinin birinin diğerinden daha aşağıda olması,
  • Memelerin göğüs duvarına tıpkı bir sap ile tutunuyor görüntüsü,
  • Göğüslerde uzama, düzleşme ve genişlemenin varlığıdır.

Dikleştirme sonrası göğsün boyutu değişir mi?

Göğüs toparlama ve dikleştirme işleminden sonra göğüslerin hacmi çok belirgin olarak büyüyüp ya da küçülmez. Kişinin vücuduna uyumlu ölçülerde dizayn edilir. Eğer hastalarımızın göğüs içinde boşalma ve sarkıklık varsa bu durumda göğüs büyütme işlemi yapılır. Eğer büyük göğüsler söz konusuysa, küçültme işlemiyle birlikte dikleştirme ameliyatı yapılır.

Orta yaş kavramını değiştiren operasyon

Meme dikleştirme ve toparlama işlemine “mastopeksi” diyoruz. Estetik sorunları olan göğüsler bu operasyonla genç, sıkı, dolgun, dik ve doğal bir forma kavuşuyor. Mastopeksi ameliyatıyla oluşturulan göğüsler etkileyici dişilik algısını ciddi oranda pekiştirmekte, dekolte bölgesini estetik ölçülere getirmekte, özellikle orta ve ileri yaşlardaki kadınların özgüvenine pozitif katkı sağlamaktadır. 

3 saatte farkınızı ortaya koyan göğüsler

Sarkmış meme başı ve meme dokusunu ideal yüksekliğe getiren, göğüs başındaki kahverengi halkanın uygun ölçülere getirilecek şekilde daraltılmasını sağlayan göğüs dikleştirme ameliyat tekniğini belirleyen bazı faktörler vardır. Ameliyat tekniğini, göğüs başının iriliği ve konumu, cildin kalitesi, sarkıklık derecesi, göğsün şekli ve hacmi, göğüs içi dokusunun dağımı ve miktarı ve hastanın beklentileri belirler.

Haberin Devamı

Bütün bu tablo dikkate alınarak, meme başı etrafı, göğüs başı çevresi ve göğüs altındaki çizgiyi kapsayan lolipop ya da ters T denilen yöntemden hangisinin hastamız için uygun olduğuna karar veriyoruz. Hastaların rahatlaması için ameliyat öncesi sakinleştirici ilaçlar veriyoruz. 1.5 ila 3 saat arasında tamamlanan meme dikleştirme ve toparlama operasyonunda izler kalıcıdır fakat 1 yıl içinde ten rengine bürünür ve görüntüsü rahatsızlık vermez. Meme başının etrafındaki izler görünmeyecek şekilde kapatılır.

Sonuçların kalıcılığını etkileyen faktörler

Ameliyat sonrasında göğsün yeni tasarımı hızla kendini göstermektedir. 6 ila 8 hafta boyunca şişlik ve ödemi azaltmak, göğüslerin planlanan şeklini alması için özel sutyen kullanılır. Hastalarımız 10 gün içinde iş hayatına dönebiliyorlar. Göğsün tam olarak iyileşmesi ve tam şeklini alması 2 ya da 3 ayı bulmaktadır. Ameliyat sonrasında göğüslerin dik ve dolgun, sıkı formunu uzun yıllar koruması hastanın özenine ve dikkatine bağlıdır. Sık kilo alıp vermek, gebelik ve emzirme durumunda göğüslerde sarkma olabilmektedir.

Haberin Devamı

Size yakışan, doğal ve abartısız estetik operasyonlarla ilgili yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…