Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Estetik kadını bozar mı?

Estetik olduğumuzu söylemekten utanıyor ya da bunu saklıyor muyuz?

Haberin Devamı

Estetik operasyonlar kadının ya da erkeğin görüntüsünü bozar mı?

Estetik olduğumuzu söylemekten utanıyor ya da bunu saklıyor muyuz?

Hangi durumlarda estetik olduğumuz anlaşılır?

Estetik işlemlerde doktorun yaklaşım tarzı nasıl olmalı ki sonuçlar yüz güldürsün?

Benzer sorular özellikle kadınlar arasında kulaktan kulağa ve internet ortamında sıklıkla soruluyor. Bir estetik cerrah olarak uygun ve dozunda yaptığım işlemler sonrasında hastalarımın görüntüsünün pozitif yönde değiştiğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Yani, estetik operasyon kadını ya da erkeği bozmaz. Aksine, doğal sonuçlar veren başarılı operasyonlarla kadınsı ve erkeksi hatları perçinler.

Üç kriteri unutmayın

Peki nasıl bozmaz? Alanında uzman kişilere yaptırılması, hastaların bilinçli taleplerde bulunması, son dönemde doğal ve kişiye özel sonuçlar veren operasyon yöntemlerinin kullanılması… İşte bu üç kriter estetik operasyonların doğal, abartısız, kişiye özgün ve yakışan bir şekilde sonuçlanmasını sağlar.

Haberin Devamı

Örneğin, yapılan işlemden yüz güldüren, hastaları memnun eden, beden ve yüz algısını pozitif yönde değiştiren bir sonuç ortaya çıktı ki, son yıllarda ülkemizde yapılan operasyonlar ve sonuçları ile dünyada söz sahibi ülkelerden biri haline geldik… Biz bu başarılı sonuçları fark edebilir miyiz? Tecrübeli bir estetik cerrah tarafından başarılı bir işlemle doğal görünümlü bir sonuca ulaşılmışsa bunu sadece sizi her gün gören çok yakın çevreniz fark edebilir. Bu farkındalık pozitif değişim şeklinde hastaya hissettirilir. Sizi yeni tanıyan, ilk kez gören insanlar fark edemez. Yüze yapılan estetik işlemlerin yarattığı değişimler, vücuda yapılan estetik işlemlere oranla daha çok dikkat çeker.

Başkasının burnunu istemeyin!

Her yüzün kendine özel hassas çizgileri ve dengesi vardır. Örneğin bu çizgilerle uyumsuz bir burun estetiği, kalınlığı abartılmış bir dudak estetiği ya da abartılı yüksekliğe çekilmiş bir kaş estetiği yüzünüzde adeta bağırarak “ben estetik operasyon geçirdim” der. Bu durum hastayı zorunlu bir revizyon operasyonuna sürükler. Beden ölçüleri de aynı yüz ölçüleri gibi kişiye özeldir. Örneğin, göğüs kafesi yapısı, omuz genişliği gibi faktörler dikkate alınmadan yaptırılan bir meme büyütme operasyonunun sonuçları hastaların üzerine kâbus gibi çökebilmektedir.

Haberin Devamı

Bu noktada bilinçli hasta olmak ya da olmamak sonuç üzerinde direkt etkilidir. Yüzünü tanıyan ve buna uygun olarak ne istediğini, ne istemediğini bilen hastalarımız operasyondan sonra kesinlikle daha mutlu oluyorlar.

Estetik operasyonun en önemli amacı, kişinin psikolojisini ve sağlığını bozan şekil bozukluğunun, deformasyonun kişiye özel hatlara uygun bir şekilde fark edilmeyecek, göze batmayacak şekilde ortadan kaldırılmasıdır. Bu hedefe ulaşan ve estetik olduğu fark edilmeden aramızda dolaşan yüzlerce insan var.

Gelecek hafta görüşmek dileğiyle…