Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Çarpık bacaklara estetikle son

Bacaklarında şekil bozukluğu olan kadınların son derece haklı bir hayali var: Uzun, simetrik, ince ve düzgün görünümlü bir bacağa sahip olmak.

Haberin Devamı

Bacak ile beyin arasındaki ilişki… Ya sağlıklı ya da çarpıktır. Sağlıklıysa problem yok, çarpıksa o zaman sorunlar başlar. Çarpıklığın nedeni ise bacaklardaki şekil bozukluğudur, yani çarpık bacak durumu…

Güzellik kavramıyla özleşen kadın ruhunda çarpık bacağın yaratacağı travmayı düşünebiliyor musunuz? Ciddi bir öz güvensizlik, dolayısıyla başarısızlık, sosyal hayattan ve ikili ilişkilerden uzaklaşma, beğenilmeme duygusu, içe kapanma eğilimi… Özellikle günümüz toplumunda sosyal yaşamda kadınların giderek artan katılımı ve rollerini düşünürsek çarpık bacakla bu ortamda yaşamayı hangi kadın ister…

Bacaklar neden çarpık oluyor?

Bazı kadınların şans yüzüne gülmez. Aile bireylerinde görülen çarpık bacak probleminin genetik geçişli olabilmesi, çocuklukta geçirilen bazı hastalıklar, düzensiz ve yetersiz beslenmek, uygun olmayan egzersizlerin yapılması bu şekil bozukluğunun başlıca nedenleridir. Çarpık bacaklı olmak sosyal ortamlarda direkt dikkat çeken bir sorundur. Olumsuz ve kişiyi rahatsız eden bir vücut algısına, imajına neden olur. Girintili çıkıntılı, kıvrımları olan çarpık görünümlü bacaklara sahip bir kadının pantolon ya da etek giyerken yaşadığı zorlukları hayal etmek zor değil.

Haberin Devamı

Bacaklarında şekil bozukluğu olan kadınların son derece haklı bir hayali var: Uzun, simetrik, ince ve düzgün görünümlü bir bacağa sahip olmak. Son yıllarda bu hayalini gerçekleştiren, kaderine boyun eğmeyen kadınların sayısı giderek artıyor. Estetik cerrahi, bacaklardaki bu deformasyonun giderilmesi için iki farklı yöntem kullanıyor.

Bel inceltilerek bacak düzeltiliyor

Şekil bozukluğu ve ince bacağın düzeltilmesinde kullanılan ilk yöntem “yağ transferi.” Bel ve karın bölgesinde erimeye karşı çok dirençli olan yağ hücreleri vardır. Bu yağlar alınarak hem bu bölge zayıflatılıp şekle sokulurken bacaklardaki şekil bozuklukları da bu yağların transfer edilmesiyle düzeltiliyor. Duruma göre diz içindeki yağlar da kullanılabiliyor. Bu işlem 2 saatte tamamlanıyor. Aynı gün taburcu olan hasta bir hafta sonra işbaşı 3 ay sonra da normal koşusunu yapabiliyor. Beldeki yağların erimeye karşı inatçı yağlarla çarpıklığın düzeltilmesi işlemin sonucunun da çok uzun yıllar kalıcı olmasını sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Silikon ile bacak estetiği

Diğer bacak düzeltme yöntemi ise silikon implant yerleştirmesi. Doku kıvamındaki silikon implant ile bacaklardaki şekil bozuklukları giderilerek estetik hatlara sahip bacak görünümü ortaya çıkarılır. Yaklaşık 1.5 saatte tamamlanan operasyonun ardından hasta evine dönebilmekte, 1 hafta sonra işbaşı yapabilecek duruma gelmektedir. 3. ayın sonunda hastalarımız normal sporunu yapabilmektedir. Sonuçlar kalıcıdır.