Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Birkaç haftada genç göz kapakları ve migrensiz yaşam

Üst göz kapağında gevşemiş, sarkmış ve diriliğini kaybetmiş deri parçasını alarak sarkıklık gideriliyor.

Haberin Devamı

Tıp teknolojisinin geldiği nokta, sarkık göz kapaklarının ve alın migreninin tek operasyonla ortadan kaldırılmasına imkân sağlıyor. Yani, tek işlemle iki kalıcı tedavi.

Peki bunu nasıl sağlıyoruz? Şöyle anlatalım…

Göz kapağında 2-5 milimetrelik sarkma olan ve aynı zamanda alın bölgesini tutan migren hastası olan hastalarımıza üst göz kapağından operasyon yapıyoruz. Üst kapağın kıvrım yerinden açılan kesiden mikro kameralar ve migren ameliyatına özel aletlerle giriyoruz. Migrenin başlangıç noktası olan ve tetikleyen sinir dokusunu rahatlatıp gevşeterek kalıcı bir tedavi yoluna gidiyoruz. Üst göz kapağında gevşemiş, sarkmış ve diriliğini kaybetmiş deri parçasını alarak sarkıklığı giderip, genç ve canlı göz kapakları dizayn ediyoruz. Sonrasında dikiş izi kapak kıvrımına gizlenecek şekilde ameliyat kesisini estetik dokunuşlarla kapatıyoruz.

Haberin Devamı

ÜST GÖZ KAPAĞI NEDEN SARKAR?

Birkaç haftada genç göz kapakları ve migrensiz yaşam

Birçok nedeni vardır. Birçok sinir hastalıkları, yaşın ilerlemesi, genetik yatkınlık ve travmalar üst göz kapağında 2 ila 5 santimetre arasında düşüklüğe neden olmaktadır.

KÖRLÜK RİSKİ

Birkaç haftada genç göz kapakları ve migrensiz yaşam

Üst göz kapağındaki sarkmalar doğuştan itibaren varsa çocukluk ve bebeklikte körlük riskini ortaya çıkarabilir. Daha ileri yaşlarda görmeyi kısıtladığı için hasta üst göz kapağını kaldırmak için kendini zorlar, dolayısıyla bu çabası boyun fıtığına, ciddi baş ağrılarına neden olabilir. Hasta, etrafını görmekte zorlanır, yüz ifadesinde sıradışı mimikler ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. Gözün üzerine gelen sarkıklık 1 milimetrenin üzerinde ise mutlaka tedavi edilmelidir. Çünkü sarkıklığın derecesi zaman içinde artacaktır.

ALIN MİGRENİ

Birkaç haftada genç göz kapakları ve migrensiz yaşam

Haberin Devamı

Migren, knonik ve nörolojik bir rahatsızlıktır. Özellikle kronik dirençli migren hastalarında ülkemizde son yıllarda gerçekleştirdiğimiz endoskopik migren ameliyatı ile bu rahatsızlıkta yüzde 90 oranında elde ettiğimiz kalıcı sonuçlar gerçekten yüz güldürücüdür. Ense, burun, şakak ve alın bölgesini tutan migren ağrılarının tetik noktaları farklıdır. Alın migreni için alnın şekline göre şakaklardan ya da üst göz kapağından operasyon gerçekleştirilir.

Başın diğer bölgelerini tutan migren ağrıları gibi alın migreni de ilaçlara dirençli ilerlemiş vakalarda şiddetli ağrı ataklarıyla hastanın hayatını özürlü bir hale getirir. İlaçlar zaman içinde etkisini kaybeder. Üstelik kullanılan birçok farklı ilacın farklı yan etkileriyle hastalar mücadele etmek zorunda kalır. Migren ameliyatı ile alın migreni çoklukla tamamen sonlandırılmakta, bazı hastalarda ise normal bir insanın yaşadığı baş ağrısı düzeyine ve sıklığına çekilmektedir.

Haberin Devamı

7 GÜN SONRA YENİ BİR YAŞAM

Birkaç haftada genç göz kapakları ve migrensiz yaşam

Alın migreni ve üst göz kapağı estetiği işleminin tek operasyonla gerçekleştirilmesinin ardından, hastalarımızın ortalama iyileşme süreci 1 haftadır. 7-8 gün sonra son derece genç ve bakışları canlandıran üst göz kapağına kavuşan hastalarımız, 1 ay içinde alın migreninden kalıcı olarak kurtulmaktadır.