Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Akıllı silikonlar bu yaz göğsünüzü kabartacak

Penelope Cruz ve Monica Belluci ideal göğüs dekoltesine sahip kadınlardır.

Haberin Devamı

Bu yaz kadınların göğsünü kabartacak, doğal, abartısız haute cuture dekolte estetiği rüzgârı esecek. Yazlık, dekolteli kıyafetleri rahatlıkla, güvenle taşıyacak estetik uygulamalar ön plana çıkacak.

Artık sadece göğüsleri büyütmek yeterli değil, aynı zamanda estetik görünüme sahip ve kişinin vücut yapısına uygun göğüs dekoltesini ortaya çıkarmak gerekiyor. Ayrık, asimetrik, hacimsiz göğüslerin vücudunuzun vitrini olan dekolte bölgesinde yarattığı estetik problemler akıllı silikonların kullanıldığı tek bir operasyonla ortadan kaldırılıyor. Dekolte bölgesinin bütün kusurlarını toparlayıp ortadan kaldıran, çekici bir hale getiren bu işlem, kişiye özel seçilen akıllı silikonlarla yapılan göğüs estetiği operasyonudur.

Dekolte bölgesinin kadın vücudu için önemi

Dekolte bölgesi kadınlık figürü ve çekicilik açısından meme estetiği son derece önemli. Kadınların meme estetiği yaptırmasının en temel nedeni, huzurlu bir psikolojiye kavuşmak ve öz güvenlerini tazelemek içindir. Dekolte bölgesi, sosyal ortamlarda giyilen kıyafetleri, kolyeleri ve takıları taşıyan vücudun vitrin kısmıdır.

Haberin Devamı

Dekolte bölgesini belirleyen faktörler

Meme şekli, hacmi, göğüslerin birbirine mesafesi, orantısız bir şekilde ayrık ya da bitişik olması, kullanılan sutyenin özellikleri, kıyafetlerin yaka kesim ve derinliği dekolte bölgesinin çekiciliğini belirleyen başlıca etkenlerdir. 

Dekolte bölgesini bozan faktörler

Kadınların dekolte bölgesinde en önemli rolü oynayan göğüslerin aşırı büyük ya da küçük, aralarının açık, meme hacimlerinin asimetrik olması beraberinde birtakım estetik sorunları getiriyor. Bu durumda kadınlar, dekolteyi gösteren kıyafetlerden uzak duruyor. Örneğin özel gün ve gecelerde dekolteli giysileri giyemiyor ve o bölgeyi saklamak zorunda kalıyor. Sık sık kilo alıp verenlerin göğüslerindeki sarkmalar dekolteyi bozmaktadır. Yüzücüler, ağırlık ve dayanıklılık gerektiren sporları yapan kadınlar da ciddi dekolte sıkıntıları yaşamaktadır.

Fast food göğüsleri küçültüyor

Ülkemizde kadınlar en çok göğüslerinin küçük olmasından yakınırlar. Fast food beslenme tarzı, östrojen içeren gıda maddeleri özellikle ergenlik çağında hormonal dengeyi bozarak adet yaşını erkene çektiği için bu durum göğüslerin gelişimini engelliyor ya da aşırı büyük meme oluşumuna neden olabiliyor. Küçük göğüsler, stres faktörüdür ve kadınların bilinçaltında ciddi yıkımlara yol açabilmektedir. İş hayatında ve özel yaşamında ciddi olumsuzlukları beraberinde getirebilmektedir. Kıyafet seçiminde sorun yaşarlar. Dekolteli giysileri giyemedikleri için kolye, takı gibi aksesuarları kullanmakta sorun yaşarlar.

Haberin Devamı

İdeal dekolte bölgesinin şifreleri

İdeal dekolte kırışmamış, çillenme ve güneş lekelerinin olmadığı, meme büyüklüğünün vücut ile orantılı olduğu, iç kenarlarının dolgun ve kıvrımlı görünüme sahip olduğu dekoltedir. Örneğin, Penelope Cruz ve Monica Belluci ideal göğüs dekoltesine sahip kadınlardır. Bu özelliklere sahip kadınlar, öz güveni yüksek bir şekilde her türlü kıyafeti giyebilmektedir.

Kişiye özel dekolteyi belirleyen vücut ölçüleri

Ülkemizde, kadınlar için doğal duran ideal oranlara sahip göğüs ölçüsü genellikle 80 B-C ya da 85 B-C’dir. Kadınlarımız en çok bu göğüs ölçülerini tercih ediyorlar. Kadının omuz genişliği, göğüs ölçüsü, kalça ve bel genişliğine bakıyoruz. Geniş omuzlu ve uzun gövdeli kadınlarda uzun ve orta kısımları daha dolgun olan silikonları tercih ederken, omuzları dar olan kadınlarda ise damla formuna yakın silikonları kullanıyoruz. Dekolte için göğüs kafesinin şeklini de artık göz önünde bulunduruyoruz. Örneğin göğüs ortası çökük, köprücük kemiği belli, kaburgalarının alt kenarları çıkık, göğüs kemiği çıkıntılı olan kadınlarda göğüs kemiğine ve kaburgaların şekline ve kavisine göre şekil alabilen akıllı silikonlarla çekici bir dekolte bölgesi oluşturuyoruz.

Haberin Devamı

Akıllı silikon ile 300’den fazla göğüs modeli

Akıllı silikon, özellikleriyle kadının doğal, abartısız ve vücut yapısına yakışan göğüslere kavuşmasını sağlıyor. Meme şekil, hacim ve pozisyonlarındaki sorunları ortadan kaldırır. Son yıllarda uygulanan akıllı silikonlar, şeklini ilk günkü gibi koruyabilen, deforme olmayan ve kişiye özel göğüs modellemesi yapılmasına imkân veren özelliklere sahiptir. Önceki kuşak silikonlarda birkaç kalıbın ötesine geçilemezken akıllı silikonlarla 300 kadar ölçü ve şekilde silikon planlaması yapılabilir. Bunun nedeni, üst düzey tıbbi derecede silikon içermesi ve silikonun formunu koruyacak şekilde içindeki jelin hafızalı olmasıdır. Bu silikonlar, göğüslerdeki estetik sorunları, hacim kaybını, sarkık görünümü, asimetrik yapıyı, ayrık pozisyonları ortadan kaldırarak dekolte bölgesine doğal bir çekicilik katar. Doğal meme kıvrımlarına sahiptir.

Haberin Devamı

Yeniden tasarlanan göğüsler emzirmeyi engellemiyor

Göğüslerde başka deformasyonlar olmadığı sürece ömür boyu sağlıklı bir şekilde kullanılabilen akıllı silikonlar ile önceki silikonların yarım top şeklindeki doğal olmayan görünüm ve şeklini koruyamama gibi olumsuzlukları da ortadan kaldırıyoruz. Süt bezlerinin arkasına koyduğumuz için anne ve bebeği açısından da süt vermede hiçbir sorun yaratmayan akıllı silikon işlemi 18 yaşından sonra yaptırılabilmektedir. 1.5-2 saat genel anestezi altında yapılan operasyonun ardından hasta bir ya da iki gün sonra taburcu olmaktadır. 4 hafta özel sutyen takan hastamızda silikonların oturması iki ya da üç ayı bulmaktadır.