Sibel Deniz Toledo
Sibel Deniz Toledo
Sibel Deniz Toledo

Yaz-tatil-sosyal medya ve hoş geldin depresyon

Başkalarının mutlu fotoğraflarına bakarken kendi mutlu fotoğraflarınıza da bakmayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Yaz-tatil-sosyal medya ve hoş geldin depresyon

Herkesler tatilde, ayaklar güneş altında, resimler en havalı hallerde. Bikiniler, mayolar, verilen ve verilmeyen kilolar. Yaz mevsimi sosyal medya hayatımızda büyük yer kapladığından bu yana depresyon yaratmaya başladı. Yaşantıları kıyaslamalar kişide mutsuzluğa ve öfkeye sebep olmakta ve bu da gündelik hayatı olumsuz yönde etkileyebilmekte. Peki, yaz aylarını sosyal medyanın depresif etkilerinin bunaltıcılığından uzak daha serin devrelerde nasıl geçirebiliriz? Kendimizi kıyaslamalardan nasıl vazgeçirebiliriz? Yaşadığımız ana dair memnuniyetimizi nasıl arttırabiliriz?

Yaz-tatil-sosyal medya ve hoş geldin depresyon

Haberin Devamı

1. İzleyici olmaktan çıkıp, kendinizi yaşayan konumuna alın.

Sosyal medyadan çıkıp biraz daha hayata karışın. Bunun için de kafanızı o ekrandan kaldırıp çevrenize bakmaya çalışın.

2. Kendinize mutlaka şartlarınız dahilinde keyif molaları yaratın.

Belki istediğiniz yerde beş yıldızlı bir otelde tatil yapamıyorsunuz ancak; sahil yürüyüşleri yapabilir, pikniğe gidebilir, sevdiğiniz kafede kahve içebilir veya şehrinizde daha önce görmediğiniz bir yeri görmeye gidebilirsiniz. Hedef kendinizi iyi hissetmekse mutlaka alternatif bir çözüm bulabilirsiniz.

3. Kendinizi başkalarıyla kıyaslayıp mutsuz etmek yerine elinizdeki olumlu şeylere odaklanın.

Sosyal meydandakiler sadece yaşamdaki vitrin görüntüleri. Hepimiz en janjanlı, en havalı ve en iyi göründüğümüz anları paylaşıyoruz. Arkasında yaşananları çoğu zaman bilmiyoruz. Sosyal medyadaki tanıdıklarımızın en iyi anlarıyla bizim sıradan bir günümüzü kıyaslamak, elma ile armudu kıyaslamak gibi. Yapılması gereken mutsuz olup sıradan günü kötüleştirmektense, sıradan bir günü daha kaliteli yaşamaya çalışmak. Bunun da ilk adımı ekranın başından kalkmak.

4. Başkalarının mutlu fotoğraflarına bakarken kendi mutlu fotoğraflarınıza da bakmayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Böyle zamanlarda kötü şeyleri hatırlamaya meyilli olacağınız için bunlar iyi anlarınızı hatırlatmada aracı olacaktır. Bu sayede hayatı bir bütün olarak görebilirsiniz. Herkesin hayatında iyi, kötü ve sıradan günler olabilir.

Yaşadığımız anı baktığımız açıya göre cennete de cehenneme de çevirmek bizim elimizde. Güzelim güneşli yaz günlerini bu düşüncelerle kötüleştirmektense yaşadığımız ana odaklanıp tadını çıkarmaya çalışmak hem size hem çevrenize çok daha iyi gelecektir.