Sibel Deniz Toledo
Sibel Deniz Toledo
Sibel Deniz Toledo

Annem nerede?

Tanımadığım bir takım eller beni dışarı çekiyor. Dışarısı çok soğuk. Bir sürü tanımadığım insan var etrafta. Korkuyorum. Annem nerede benim, annemi istiyorum.

Haberin Devamı

Annemin içinde küçücük bir tohumdum. Yavaş yavaş büyüdüm. Korunaklı sıcacık bir yuva annem. Annemin kalp atışlarını duyuyorum. Annemin sesini. kokusunu tanıyorum. Benimle her gün sevgiyle konuştu annem. Benimle kavuşmayı dört gözle bekliyordu annem ben de ona kavuşmayı bekliyordum. Burası rahat ve huzurlu bir yer benim için. Besleniyorum, uyuyorum, gelişiyorum, büyüyorum. Büyüdükçe yerim daralıyor. Daha zor hareket ediyorum. Annem hareketlerimi daha fazla hissediyor. Bazen istemeden canını yakıyorum. Hiç şikayet etmiyor annem. Sabırla hazır olup dünyaya geleceğim günü bekliyor. Anneme her gün beni sevgisi ile büyüttüğü için teşekkür ediyorum.

Artık hazırım. Bu korunaklı yuvadan çıkıp dünya ile tanışabilirim. Annem beni tüm kötülüklerden korur. Yavaş yavaş ilerliyorum. Dışarıdaki sesler giderek yakınlaşıyor. Dışarısı gürültülü. Karanlıktan aydınlığa doğru gidiyorum. Işıklar çok parlak gözlerimi acıtıyor. Sükunete ve daha az aydınlık bir yere ihtiyacım var. Bütün bu hengamede annemin sesini duyamıyorum. Annem nerede? Tanımadığım bir takım eller beni dışarı çekiyor. Dışarısı çok soğuk. Bir sürü tanımadığım insan var etrafta. Korkuyorum. Annem nerede benim, annemi istiyorum. Annemin yanına götürdüler beni ama daha doyamadan aldılar. Başka bir odaya götürdüler. Canımı acıtacak bir sürü şey yaptılar bana. Tanıdık kimse yok. Korkuyorum. Acıktım. Beni anneme götürün.

Haberin Devamı

Ben daha yeni doğdum. Anneme ihtiyacım var. Annemin göğsüne yatmak istiyorum. Benim için her şey çok yeni ve korkutucu. Sakinlik içinde annemle başbaşa kalmam gerek bu yeni dünyaya alışmam için. Her şeyi hissediyorum. Doktorlar her şeyi benim iyiliğim için yapmaya çalışıyorlar biliyorum. Sadece biraz zaman verin bana. Çok ufacık ve savunmasızım sizler ise çok büyüksünüz. Bir de benim gözümden bakmaya çalışın dünyaya. Nazik davranın. Korku ve endişe ile de yaklaşmayın ancak bana. Sizin bu endişenizi hisseder ben de korkarım. Annemi de üzmeyin, kaygılandırmayın. Annem benim tek güven kaynağım bu duygular bana çok ağır gelir. Annem huzurlu ve sakin olursa ben de huzurlu ve sakin olurum.

Kozamın içinden yeni çıkmış bir kelebek gibiyim ben. Bir yanımla da hayatta kalmak için bakıma muhtacım. Ağlıyorum çünkü bu benim tek iletişim yolum. Annem anlıyor beni. Karnımı doyuruyor, altımı temizliyor ve sarıp sarmalıyor. Annemin göğsüne yattığımda onun kalp atışlarını duyuyorum, benimle sevgi dolu konuşmasını dinliyorum.. Bu sesler çok tanıdık, beni rahatlatıyor. Annem bana bakıp gülümseyince benim de içim ısınıyor gülümsüyorum.