Mucize diş kaşıyıcı

Yaz sıcaklarında diş çıkaran minikler için hem boğaza kaçma riski açısından daha güvenli hem de tahmin edemeyeceğiniz kadar sağlıklı ve lezzetli...

Haberin Devamı

Harika bir anne tavsiyesiyle karşınızdayım

Yaz sıcaklarında diş çıkaran minikler için hem boğaza kaçma riski açısından daha güvenli (yumuşak meyvelere oranla) hem de tahmin edemeyeceğiniz kadar sağlıklı ve lezzetli bir diş kaşıyıcıyla geldim. 8. aydan itibaren verebileceğiniz bu tarifte tek malzeme karpuz kabuğu. 

Mucize diş kaşıyıcı

Yapacaklarınız çok basit: Reçel yapar gibi karpuzun dış yeşil zarını ince bir şekilde elma soyar gibi soyup, iç kısmında da üzerinde hafif kırmızı kısmı bırakarak dilimliyoruz ve buzdolabında soğutuyoruz. 

Soğuk kabukları yenileyerek bebeğimize veriyoruz. Fakat dilimleri büyük ve kalın yapıyoruz ki dişleri çıkan bebekler ısırıp koparamasın!

Haberin Devamı

Tabii ki elma, salatalık veya yeşil soğan gibi kolay kopup boğaza kaçmadığı için güvenli ama yine de mutlaka her anında yanından ayrılmıyoruz bebeğimizin!

Her zaman söylediğim gibi “Safety First” 

Dilerseniz yaz sonunda bu dilimleri buzluğa atarak kışın da çıkarıp verebilirsiniz. Biz bilge ile tüm diş sürecinde bu yolla sağlıklı ve kolay bir diş çıkarma yaşadık ve önerdiğim herkesten harika dönüşler aldım.

Bunca güzelliğin yanında hele bir de plastik diş kaşıyıcılara oranla içerdiği besin değerleri var ki bu tarifi karşı konulamaz bir hale getiriyor.

Besin Değerleri ise şöyle:

A, C Vitamini, Magnezyum, Calcium, Potasyum, tiamin, riboflavin, niyasin, B-6 vitamini folat, pantotenik asit, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır, manganez, selenyum, kolin, likopen ve betain içeriyor.  Ama tabii ki hekime danışmadan ve alerjik reaksiyonlara dikkat etmeden bebeğimize hiç bir şey vermiyoruz değil mi? Çünkü Safety First  (güvenlik öncelikli).

Yazarın Tüm Yazıları