Emine Bulut'un kızına yaşadıklarını unutturabilir miyiz?

Ona yeniden güvenebilmeyi öğretmemiz gerekiyor, yeniden gülebilmeyi, yeniden sarılabilmeyi...

Haberin Devamı

Emine Bulut tüm Türkiye’nin gündeminde.. Cinayet zanlısı kocası da. Emine için üzgün, Fedai için öfkeliyiz. Peki ya kızları? O ne durumda? Ona karşı hislerimiz ne? Ya da ne olmalı? Ne yapılabilir onun için? Yaşadığı bu korkunç travmayı ona unutturabilir miyiz? Yeniden gülebilir mi? Peki sağlıklı ilişkiler kurup gelecekte kendi yuvasını kurabilir mi? Hepsi muamma...

Aslına bir tanesinin cevabını biliyorum ben; “Yaşadıklarını Unutturabilir miyiz? Unutulur mu?” Cevap: “Hayır” yaşadıklarını unutabilmesi ve hayatına kısa zamanda geri dönebilmesi çok çok zor. Unutmasını beklemek ise ona haksızlık, çünkü yaşadıklarının hiç bir anını kendi isteğiyle yaşamayan bir insana sonra da yaşadıklarını unutturmak için yaklaşmamız ne kadar da acımasızca olurdu değil mi?

Haberin Devamı

Peki ne olacak ona? Toplum olarak, yetkililer olarak sahip çıkılması ve öncelikle ruh sağlığının “olabildiğince normalleşebilmesi” için destek alması gerekiyor. Yaşadığı travmaya ek olarak şu anda annesinin yas sürecini ve ölümünü de anlamaya ve kaldırmaya çalıştığı için ayrıca yas süreci için de destek alması gerekiyor elbette.

Psikolojik desteği kısa süreli değil uzun soluklu bir terapötik sağaltım biçiminde sunmamız ve yavaş yavaş iyileşmesine müsade etmemiz gerekiyor aceleci davranmadan.

Yeniden güvenebilmeyi öğretmemiz gerekiyor, yeniden gülebilmeyi, yeniden sarılabilmeyi.

Ama önce kesilmiş nefesini açıp soluk aldırmamız gerekiyor, zira şu an nefes bile alamadığı kanısındayım.

Dünyanın o kadar da korkunç bir yer olmadığını gösterebilelim isterdim ama inanacağını sanmıyorum.

Bir çocuğun tanık olabileceği en büyük vahşetlerden birini yaşadıktan sonra, soluk almasını sağlamak ve kalbinin yeniden çarpmasına yardımcı olmak ilk adımda en büyük zaferimiz olur sanırım.

Sonrasında mı?

Sonrasını ise Allah’tan ümit etmek gerekiyor, yürek soğukluğunu ve can acısını hafifletmesi için ona yalvarmamız gerekiyor, yani sözün kısası; böylesine bir acıya katlanabilmenin sabrını olsa olsa Allah verir, böyle bir acı karşısında ancak Allah koruyabilir aklımızı diye düşünüyorum ve umarım Bilge de ruh sağlığını koruyabilmeyi başarır diye dua ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları