Down sendromlu özel çocuklara müjde

İki iyi kadın ve bir iyi öğretim görevlisi çok güzel bir proje geliştirmişler.

Haberin Devamı

Engelli ya da farklı çocuklar için hassas bir uzman olarak yukarıdaki başlıkla bir blog yazısı görünce çok ilgimi çekti. Sevindim, sandım ki konuyla ilgili yetkili kişi ya da kurumlar bu tür özel çocuklar için bir çalışma gerçekleştiriyor ve bunu duyuruyorlar. Ancak yazıyı okuyunca gördüm ki durum böyle bir çalışma değil, tam aksine iki iyi kadın ve bir iyi öğretim görevlisi çok güzel bir proje geliştirmişler. İlk adım olarak down sendromlu çocuklar için bir boncuk kursu, bir tür takı kursu açmışlar. Çok küçük bir bedel ödeyerek çocuklar bu kursa devam edebilecekler. Her ikisi de anne olan bu güzel kadınlardan Çiğdem Altınöz’ün de böyle özel bir çocuğu olması, projeyi daha farklı bir yere taşıyor ve içerden bir bakış açısı ve empati getiriyor.

Haberin Devamı

Bu haberi ve yazıyı okuyunca ben de Çiğdem Hanım’la görüştüm, anlattıkları ilginç ve inanılmaz. Ne kadar sınırlı imkanlarla, ne büyük bir sorumluluk üstlendiklerine insan inanamıyor:

“Yaklaşık on beş-yirmi gündür didiniyorum çocuk bulmak için ama kimseden ses yok. Hani istenen büyük bir para olsa anlarım. Kaldı ki onu da bize değil, derneğe bağış şeklinde ödeme yapıp makbuz alacaklar. Bu bedelin üzerinde bağış yapmak isteyen olursa seviniriz elbette ama biz sadece kum boncuğu, iğne ve strafor alabilmek için istiyoruz o parayı. Pazar günleri için bir doktor muayenehanesini, cumartesi günleri de benim çalıştığım kurumun bir sınıfını kullanmamıza izin verdiler sağ olsunlar. Bu şekilde sınırlı imkanlarla çocuklarımız için yararlı olmaya çalışıyoruz. Keşke kendimize ait bir yerimiz olsa diyeceğim ama şartlar buna elvermiyor.”

Çiğdem Hanım, projeyi yeteri kadar duyuramamaktan ve duyulsa da istedikleri çocuk sayısına ulaşamamaktan yana çok dertli haklı olarak.

“Bu gençlere çok yazık oluyor. Benim kızım da dahil olmak üzere hemen hepsi belli bir yaştan sonra eve hapis hale geliyorlar. İlk projemiz el becerisi, sonra sponsor bulabilsek spor yaptırmayı hedefliyoruz zira çok kilo almaya meyilliler. Daha sonra havalar güzelleşince müze gezileri, yürüyüş etkinlikleri ve daha sonra da bilgisayar kursu vermeyi planlıyoruz. Yeter ki gençlere ulaşabilelim’ diyor.

Haberin Devamı

Çiğdem ve Merve Hanım, Öğretim Görevlisi Özlem Şinik’i de yanlarına alarak yürüttükleri programın ayrıntısı için tıklayın!

Buradan kursla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilir ve destek olabilirsiniz. Özel çocuklarımız için yapılan bu tür girişimleri mutlaka desteklemek gerek. Aksi halde hem bu yararlı işleri yapanları küstüreceğiz hem de özel ihtiyaçları olan çocuklarımızı topluma kazandırmak yerine kaybedeceğiz. Oysa güzel insanlar, güzel işler yapıyorlar. Onları yalnız bırakmamak ve bu tür ihtiyaçları olan çocuklara ve ailelere ulaşıp bilgilendirmek gerekiyor.

Lütfen siz de çevrenizde bu tür ihtiyaçları olan aileleri bu etkinliklere yönlendirin ve ihtiyacınız olmasa da destek olun, başka insanların hayatlarında olumlu bir fark yaratın.

Sağlıkla kalın.

Yazarın Tüm Yazıları