Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Yüzyılın Güneş tutulmasının dünyaya ve ülkemize etkileri

Yaşadığımız Güneş tutulması, 2014 yılında Mart ve Nisan aylarında pek çok olaya ve doğa felaketlerine yol açacak kadar risklidir.

Haberin Devamı

3 Kasım 2013 tarihinde Kuzey yarımkürede oluşan Güneş tutulması yüzyılın en önemli tutulmalarından biridir. Ekliptik ekseninde SATÜRN yer alacaktır. Böyle bir tutulma 28 Nisan 1911 tarihinde olmuştur. O dönemde; Ekliptik ekseninde Satürn yer almaktaydı. Bu tutulmadan bugüne 100 seneden fazla bir zaman geçmiştir. 1911 yılında Osmanlı Devleti Libya'yı kaybetmişti. 1912 yılında tarihin en acı olaylarından biri gerçekleşmiş ve Balkan savaşı kaybedilmişti.

1. Dünya Savaş,ı 1914 yılından sonra başlayan yüzyılda dünya 2. Cihan Savaşı görmüştür. O dönemde dünya tarihini incelediğimizde insanlık için oldukça zorlu süreçler olduğunu görüyoruz. Yine bu tarihlerde Avrupa'da yüzyılın en sıcak mevsimi yaşanmıştır. Gerçekleşecek bu tutulma doğa olayları ve iklimsel değişiklikleri de beraberinde getirebilir. Astroloji benzerlik yasasından faydalanır. Tarihi incelediğimizde sabit burçlarda gerçekleşen tutulmaların dünya çapında sarsıcı olaylara neden olduğu apaçık ortaya çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Tutulmanın ülkemiz haritasındaki etkisini incelediğimizde Türkiye'de önemli değişimlere işaret etmektedir. Her şeyden önce değişim çok çarpıcı ve ani olacaktır. Yaşanacak bu değişim ülkenin yönetimi ve yönetim sistemi ile ilgili olabilir. Tutulma enerjisi ülkemiz için yeniden yapılanmayı büyük bir sıkıntıdan kurulup iyileşip yapılanma döneminin başlangıcı olabilir.

Tutulma enerjisinin bir başka yansıması ise doğa olaylarıdır. 2014 yılında Mart ve Nisan ayları pek çok olaya ve doğa felaketlerine yol açacak kadar risklidir. Tutulma etkisi 6 ile 12 ay boyunca evrene ve bizlere yansıyacaktır. Yine bu enerji gizli örgüt ve yapılanmaların etnik kökenli grupların terörist saldırıların ardı ardına yaşanmasına sebep olabilir. Özellikle 23 Aralık ve sonrası etnik köken ayrılıklarına bağlı silahlı çatışmalar gösteriler ve saldırılarla karşı karşıya kalabileceğimiz konusunda uyarıcı. Türkiye için komşu ülkelerle yaşadığımız sorunların üzerine iç kaosun başlaması zaten zor olan süreci daha da içinden çıkılmaz bir hale büründürebilir ve bu olayların akabinde askeri hukukla kısa bir süre yönetilme durumu ile karşı karşıya kalabiliriz.

Haberin Devamı

2014-2015 haritaları iç ve dış düşmanların yoğun saldırıları ile karşı karşıya kalacağımıza işaret etmekte. Hükümetler ve liderleri ilgilendiren konularda sarsıcı gelişmelerde yine bu dönemin getirileri arasında. Birçok ülke büyük siyasi ve ekonomik sorunlar yaşayacak. En belirgin ülkeler ise Çin ve Hindistan. Türkiye yılın ilk 3 ayı ekonomik anlamda yoğun dalgalanmalarla karşı karşıya kalabilir. Bu dönemde özellikle Astroloji'den faydalanmanın fazlası ile önemli olduğunu düşünmekteyim.

Son derece sağduyulu olunması gereken bir dönemdeyiz.  Gökyüzünün bizlere mesajı ise; teknolojinin büyülü dünyasında kaybettiğiniz değerlerinizi yeniden kazanın ve ruhunuzu besleyin. Doğanın dengesini bozan insanoğlu, onun yeniden yapılanmasına katkıda bulunmazsa iktidar hırsı, sahip olma kitleleri, yönlendirme güdüsünün esiri olup ben merkezli yoldan ilerlemeye devam edip “Biz” olma olgusunun temelini kavrayamaz ve bu bilince erişemezsek her birimiz yaptıklarımızın bedelini olumlu ya da olumsuz olarak öderiz. Bireysel anlamda da kendi değer yargılarımıza göre dersler alacağımız olumlu ve olumsuz ektiğimizi biçeceğimiz zamanlar. Kendi içsel dönüşümümüzü gerçekleştirip farkındalığımızı arttırarak eğriyi doğruyu ayırt etmek için çaba göstermeli ruhumuzu uyuduğu o derin ve karanlık uykudan uyandırmalı, arınmalı olumsuz davranış ve alışkanlıklarımızdan sıyrılmaya çalışmalıyız.