Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Yükselen Burçlarla İlgili Merak Edilenler

Doğum anında dünya ile aniden tanışırız, aldığımız ilk nefes bizi geleceğimize bağlamıştır o anla. Bu andaki oluşumun ilk enerjisi göğün yansıması ile birleşip yükselen burcumuzu yani dışarıyla temasımızı oluşturur.

Haberin Devamı

Yükselen Burç Ne Demektir? Güneş Burcumuzdan Farkı Nedir?

Güneş burcumuz; irademizi,amaçlarımızı, geleceğe yönelik hedeflerimizi ve kimlik duygumuzu betimler. Yükselen burç, Güneşin her sabah doğu ufkunda doğduğu derecedir.

Doğum anında dünya ile aniden tanışırız, aldığımız ilk nefes bizi geleceğimize bağlamıştır o anla. Bu andaki oluşumun ilk enerjisi göğün yansıması ile birleşip yükselen burcumuzu yani dışarıyla temasımızı oluşturur. Karanlıktan aydınlığa geçiş hali yeni bir oluşum, bir enerji başlatmıştır. Bu da dışa yansıttığımız yönümüzü etkiler.

İçimizdeki ben çok farklı olsa da gösterdiğimiz tepkilerimiz ve davranışlarımız farklı olabilir. Yükselen burç, horoskopumuzda ruh ile en büyük bağlantılı noktadır. Kendi imajımız, başkalarının bizi nasıl görüp bildiği, yükselen burcumuzdan anlaşılır. Fiziksel yapımızı belirleyen de yine yükselenimizdir.

Haberin Devamı

Yükselen burcumuz ve onun yönetici gezegeni ile birlikte horoskoplarımızdaki 1. ev, yaşamımızdaki en kritik enerji kombinasyonlarından birini oluşturan dürtülerimizi, ihtiyaçlarımızı ve yönelimlerimizi gösterir. 1. evde hangi burç varsa siz bunun özelliklerini dışarıya yansıtırsınız. Bu da kişinin benliğinin bütünün dış dünyaya yansıması olarak ortaya çıkar.

Yükselen Burcumuzu Nasıl Hesaplayabiliriz?

Yükselen burcu hesaplayabilmek için doğum bilgilerinin eksiksiz olarak doğum saati ile birlikte bilinmesi gerekir. İnternette kullanılan birçok horoskop programında yanlış bilgiler yer almakta ve kişileri yanıltmaktadır.

Yükselen burcun hesaplanması için gök günlüklerinden faydalanılabilir ya da uzman bir Astroloğun hazırlamış olduğu tablolardan yararlanılabilir.  

Yükselen burcunuzu hesaplamak için tıklayın!

Güneş Burcumuz ve Yükselenimiz Farklıysa:

1. evde yükselen burcumuzun yöneticisi varsa diğer planetlerden bir kaçı da yükseleninizle aynı burçtaysa dış dünyadaki insanlar sizi yükselen burcunuzun özellikleriyle tanırlar. Yükselen burç görünüşünüzde ve tavırlarınızda güçlü etkiler yapar. Güneş, enerji ve kimlik duygunuza kapasitenize hükmeder. Ay başkalarından neler beklediğinizi açıklar. Güneş Ay ve Yükselen burç etkin bir üçlü oluştururlar. Yükselen bur tüm bunların derinliğinde saklı olanı ortaya çıkarır.

Yükselen burcunuza göre kişisel özellikleriniz, yükseleninize göre sağlıkla ilgili nelere dikkat etmelisiniz ve yükselen burcunuz aşk yaşamınızı nasıl etkiliyor? İşte hepsinin yanıtı:

Haberin Devamı

YÜKSELEN KOÇ:

Çok yüksek irade gücü hırs ve cesaret sahibi olurlar, eleştiriden ve diplomasiden hoşlanmazlar. Kendi bildikleri doğrultuda ilerleyen ve başkalarının duygularına çok fazla önem vermeyen kişilerdir. Yaşamda genel olarak başarılı olup istedikleri mevkiye gelir ve para kazanmayı başarırlar. Doğaları gereği aceleci ve sabırsız olurlar. Aşk maceraları aniden gelişir evlilik yaşamlarında tartışmalar oldukça fazladır çünkü eşlerini anlamaya çaba göstermezler. Fakat evlerine bağlı kişilerdir. Yükselen Koç burcundaki kişiler baş ağrıları göz sorunları her hangi bir kaza anında yüz bölgesinden yaralanmalara karşı dikkatli olmalıdırlar.

YÜKSELEN BOĞA:

Hükmedici ve inatçı bir yapıya sahiptirler. Pratik, başarılı ve güvenilir insanlardır. Sabırlı dayanıklı ve azimlidirler. Sadık ve vefalı dostlardır. Kişisel rahatlarına ve para konularına karşı çok dikkatlidirler. Kolay tepki göstermezler fakat öfkelendiklerinde ürkütücü bir ifadeye bürünürler. İş yaşamlarında yavaş hareket ederler ve işi asla şansa bırakmazlar. Tüm ihtimalleri gözden geçirirler ve girdikleri bir projeyi ne pahasına olursa olsun tamamlar. Güzel olan her şeye karşı büyük bir tutkuları vardır güzel konuşma yetenekleri baskındır. Aşk konusunda oldukça kıskanç ve duygusal bir yaklaşımları vardır. Cinsellik onlar için büyük önem taşır. Yükselen Boğa kişileri; gırtlak, geniz ve ciğerlerin üst kısmındaki rahatsızlıklara karşı dikkatli olmalılar.

Haberin Devamı

YÜKSELEN İKİZLER:

Yükselen İkizler insanları kıvrak bir zekaya ve esprili konuşma yeteneğine sahiptir. İlgileri çok hızla değişir, tek bir konuya saplanıp kalmaktan hoşlanmazlar. Devamlı fikir üretirler, sosyal faaliyetlerde çok başarılı olurlar. Hemen her işte başarılı olabilecek yapıdadırlar. Arkadaş canlısı ve neşeli insanlardır. Değişikliğe olan tutkuları sayesinde daima genç kalan insanlardır. Aşk hayatları oldukça renklidir, şıpsevdi olurlar ve aşkta şanslı insanlardır. Yükselen ikizler, sinir sistemi, sindirim ve göğüs bölgesi ile ilgili rahatsızlıklara karşı her zaman dikkatli olmalılar.

YÜKSELEN YENGEÇ:

Yükselen Yengeç'in yönetici gezegeni Ay’dır. Kişi Ay’ın etkisi altında kalacağından çok hassas ve utangaç bir yapıdadır. Aile ve çocuklarına düşkün, şefkat dolu insanlardır. Bu kişilerin sezgileri çok gelişmiş olduğundan psişik güçleri vardır. Ruhları çok değişken ve dalgalıdır. Duygusal davranışları hayatlarını yönetir. Çok çabuk yıkılır ve aynı hızla toparlanırlar. Duygularını kontrol ederlerse dünyanın en anlayışlı insanı olurlar. Disiplin ve kurallara dayanıklı yapılarından dolayı iş hayatlarında daima başarılı olurlar. Romantik, sevgi dolu ve aşka aşık insanlardır. Aşk hayatlarında aşırı alınganlıkları duygusal tepkilerini yoğun olarak göstermelerine neden olur. Sevdikleri zaman her türlü fedakarlığı yapan aşka aşık insanlardır. Yükselen Yengeç kişileri gastrit sorunları, sinir depresyonları ve ruhsal sarsıntılara karşı dikkatli olmalıdır.

YÜKSELEN ASLAN:

Cömertlik sıcakkanlılık ve güçlü davranışlar yükselen aslan burçlu kişilerin tarzıdır. Çok açık samimi ve hareketlidirler işleri yolunda gittiği zaman içlerinin huzuru yüzlerinden okunur. Düzen cesaret ve dayanıklılık bu insanların başlıca erdemleridir. Kendilerine çok güvenirler. Öfkeleri alev gibidir iş hayatlarında sistem düzenli şekilde işlerken her şey kontrolleri altındadır. Fakat ters gittiğinde kumandayı çok çabuk kaybederler. Cesaretleri ve rahatlıkları bazen çizmeyi aşarak sorunlara neden olabilir. Romantik ve duygusaldırlar kendilerine yapılan bir iyiliği asla unutmazlar. Aşkta sahiplenici duyarlı ve son derece dürüst kişilerdir. Baş kulak ve kalpleriyle ilgili rahatsızlıklara karşı dikkatli olmalıdırlar.

YÜKSELEN BAŞAK:

Hayata karşı tavırları pratik, son derece objektif, analizci ve detaylara önem veren kişilerdir. Merkür'ün verdiği zekayı pratik bir şekilde kullanırlar. Kendilerine özgü yöntemleriyle hayatı düzene sokarlar. Başaklar, insanlara zor gelen her türlü sıkıcı işle zevkle baş edebilen insanlardır. Gereğinden fazla tevazu gösterirler bu da hak ettikleri mükafatı almalarını engeller. Maddesel düşünürler ve gerçekleşmeyecek uçuk hayalleri yoktur. Soğuk dış görünüşlerine rağmen sıcak bir aşk yaşamları vardır. Toplumun ahlak kurallarına özen gösteren ilişkilerinde saygı ve güvene çok önem veren kişilerdir. Barsak, göğüs ve sinirsel rahatsızlıklara karşı dikkatli olmalıdırlar.

YÜKSELEN TERAZİ:

Yükseleni Terazi olan kişiler; sosyal, uyumlu ve diplomatik insanlardır. Zarif tavırları davranışlarının başlıca karakteristik özelliğidir. Her zaman nezakete önem veren yapılarından dolayı konuşmaları hep seviyelidir ve kavga etmeleri çok zordur. Pek çok başarılı politikacının yükseleni Terazi’dir. Yükselen terazi uyum ve düzen demektir. Çok kuvvetli ileriyi görüş yetenekleri ve sezgileri vardır. Karışıklardan hoşlanmazlar dengeleri bozulur. Aşk hayatlarında yanlarına yakışan mevkii ve kariyer sahibi insanlarla birlikte olmaktan hoşlanırlar, özel hayatlarında güvenleri sarsıldığı anda geri çekilirler ve mutsuz olurlar. Sırt ağrıları, böbrekler ve baş bölgeleriyle ilgili sağlık sorunlarına dikkat etmeliler.

YÜKSELEN AKREP:

Derin bakan anlam dolu gözler ile karizmatik bir görünüşe sahiptirler. En zor durumlarda bile kontrollerini kaybetmezler. Tepki ve düşüncelerini ortaya koymayan kendilerine sakladıkları gizli bir dünyaları vardır. Gizliliğe çok önem verirler, iyi bir sırdaştırlar. Dışarıdan birinin o izin vermedikçe kendisine ulaşması adeta imkansızdır. Karşı cins tarafından çok beğenilen tiplerdir. Fakat aşk hayatlarında aşırı şüpheci ve eleştirici tavırları ilişkilerinde ciddi problemler yaşamalarına neden olur. Ya hep ya hiç vardır yaşamlarında, aralarda kalan tipler değildirler. İş hayatlarında başarılı olabilmeleri için mesleklerini sevmeleri ve başarılı olacaklarına inanmaları şarttır. Üreme organları kalp ve ciğerleri ile ilgili sağlık problemlerine karşı dikkatli olmalıdırlar.

YÜKSELEN YAY:

Dışa dönük, özgürlüğüne düşkün, hayata olumlu ve iyimser bakan mücadeleci insanlardır. Felsefi bir derinlikleri vardır, davranışlarında doğrudan doğruya tepkilerini gösteren açık sözlü insanlardır. Art niyet duyguları yoktur. Çok dürüst insanlardır, yalandan nefret ederler, sevdikleri insana derin bir aşkla bağlıdırlar ve gösterdikleri sevgiyi göremediklerinde mutsuz olurlar. İş hayatlarında diplomatik ve sempatik davranışlarıyla zorlukların üstesinden gelerek başarıya ulaşırlar. Romatizma ve sinir sistemleri ile ilgili konularda sağlıklarına dikkat etmeleri gerekir.

YÜKSELEN OĞLAK:

Sabırlı, hayattan ne istediğini bilen melankolik tiplerdir. Zihinsel yapıları çok güçlüdür, idarecilik ve yöneticilik kabiliyeti yüksek insanlardır. Hırslıdırlar, paradan çok statüye önem verirler. Kendi kendilerine yeten bir yapıya sahiptirler. Çok erken yaşlardan itibaren sorumluluk yüklenirler ve bundan keyif alırlar. Bu nedenle olgun bir görünüme sahiptirler. İş hayatlarında disiplinli, sabırlı ve kararlı davranışları yavaş ama emin adımlarla istedikleri noktaya gelmelerini sağlar. Aşk hayatlarında incitmekten ve incitilmekten korkarlar, duygularını söylemekten utanırlar ve yanlış anlaşılmalar yüzünden sorunlar yaşayabilirler. Cilt, eklem ağrıları ve dişle ilgili konularda sağlıklarına dikkat etmeliler.

YÜKSELEN KOVA:

Yetenekli, zeki, zamanın bir adım ötesinde yaşayan tiplerdir. Kuvvetli sezgileri, onlara yaşam boyu rehberlik eder. En çok korktukları şey pasifize edilmeleridir. Evrensel düşünen çok duyarlı insanlardır. Bilimsel yanları oldukça kuvvetli olduğundan insanlarla iç içe olacakları hemen her meslekte farklılıklarını ortaya koyarak başaralı olan kişilerdir. Özel hayatlarında duygularını göstermekte zorlanırlar, gizlilikten hoşlanırlar. İş evliliğe geldiğinde üstün taraf olma özellikleri baskınlaşır ve sürtüşmeler hayatlarından eksik olmaz. Mide ve dolaşım sistemleri ile ilgili sağlık sorunlarına dikkat etmelidirler.

YÜKSELEN BALIK:

Olağanüstü duyarlı idealist ve sezgileri çok kuvvetli insanlardır. Kendilerine çok fazla güvenmezler, bir karar alırken kararsızlıkları yeteneklerini sergilemelerini engeller. Başkalarına yardım etmekten hoşlanan, dostluklara çok değer veren kişilerdir. Melankoliktirler, sorumluluk gerektiren her konuda başarılı olurlar. Balık yükselen güçlü bir şekilde sevmek ve sevilmek ister, çok duygusal ve kırılgan bir yapıları vardır. Hem güçlü hem de zayıf karakterli insanlar yükselen balık burcundan çıkar. Karamsarlık ve stres sağlık sorunlarına davetiye çıkarır. Göz, ayaklar ve sinir sistemi ile ilgili rahatsızlıklara karşı dikkatli olmalıdırlar.

Haberin Devamı

Göklerin kutsal ışıkları daima yaşamınızı aydınlatsın. Yıldızınız, şansınız bol olsun...