Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Yıldızların öğretmeni Satürn, Yay burcunda!

23 Aralık 2014’ten itibaren Satürn, Yay burcunda kalacağı 2,5 yıllık seyrine başlıyor. Peki, bu geçişin ülkemize ve dünyaya etkileri nasıl olacak?

Haberin Devamı

Yıldızların öğretmeni Satürn, Yay burcunda

23 Aralık 2014’ten itibaren Satürn, Yay burcunda kalacağı 2,5 yıllık seyrine başlıyor. Vedic Hint Astroloji’sinde Satürn “Shani” yaşlılık, konsantrasyon, bilgelik ve meditasyonu temsil eder. Shani’nin konumu Vedic Astroloji’de manevi ilerleme ve evrim için çok önemli gezegensel bir enerji olarak kabul edilir olsa da doğum haritamızda mücadele ve hayatta zorluklarla karşılaşacağımız alanları göstermektedir. Satürn zorluklara katlanmak için bize iyi bir irade verir. Zayıf bir Shani’ye sahipsek ruhsal depresyon, yalnızlık duygusu, bağımlılık veya kronik hastalık gibi problemler baş gösterebilir. Shani’nin kısıtlamalarından kaçmaya çalışırsak daha yoğun ve zor durumlarla karşılaşabiliriz. Satürn’ün enerjisini anlamanın en iyi yolu, yaşananları anlamak, bilinçli, özdisiplin ve arınma ile onun kısıtlamalarını kabul etmektir.

Haberin Devamı

Hint Astrolojisi’nde Yay “Dhanus” sembolü bir yayı ve oku olan Centaur’dur (Yarı at, yarı insan biçimindeki mitolojik yaratık). Yarı at, yarı insan olarak hayvani isteklerimizi geride bırakmaya başlayabildiğimiz ve gerçekten bir spirituel varlık olabildiğimiz yolculuktaki evreyi gösterir. ‘’Satürn’’ mitolojideki adı ile “Kronos” adını zaman anlamına gelen ‘’Khronos’’ sözcüğünden almaktadır. İlk titan olmakla birlikte zamanı yarattığı ve zamanlarda seyahat ettiği söylenir. Ruhsal gelişimimizi, karşılaştığımız zorlayıcı olaylar karşısında takındığımız tutumu, aldığımız dersleri temsil etmektedir.

Satürn geçişleri yaşamımızda büyük önem taşır

Her gün bir gezegenin yönetimindedir. Cumartesi Satürn’ün günüdür. Satürn diğer gezegenlere göre disipline eden, zorlayan, testlerden geçiren bir komutan gibidir. Bizleri zorlar, sınar, disipline eder ve farkındalığımız doğrultusunda kendi gerçeğimize ulaşmamızı sağlar. Bunu başardığımız anda ise mükafatı oldukça büyük ve muhteşem olur. Doğum haritalarımızda Satürn’ün bulunduğu ev hangi alanlarda enerjimizin engelleneceğini, hangi kısıtlamalarla karşılaşabileceğimizi göstermektedir. Satürn transitleri yaşamlarımızda daima çok önem taşır. Bu etkiyi yüksek bir bilinçle değerlendirmeliyiz. Bu transitin sonunda hayatımızın bir dönemi kapanır ve yeni bir dönemi başlar. Bu yüzdendir ki Satürn geçişlerinde sınavlarımızı en başarılı şekilde vermeye çalışmalıyız. Satürn, bilgeliğe ve başarıya ulaşmanın öğreticisi karmik bir gezegendir. Başarı ve bilgelikte hiçbir zaman için zorlayıcı olaylar deneyimlemeden gelmez. Ruhumuzu yüceltip gerçek saflığa ulaşabilmemiz için gerekli olan da budur belki de.

Haberin Devamı

Yay burcundaki Satürn’ün etkileri ne olacak?

Satürn her 2,5 yılda bir burç değiştirir. Bilge Satürn, 16 Haziran 18 Eylül 2015 arası Akrep burcunda kısa süreli bir geçişten sonra, 20 Aralık 2017’ye kadar Yay burcunda seyrine devam edecek. Yaklaşık 30 yıl aradan sonra gelen Satürn Yay burcu transitinin dünyaya ülkemize ve burçlara göre etkilerini değerlendirelim…

“Ülkemizde siyasi skandallar ve sorunlara neden olabilir”

Yay doğum haritalarımızda 9. evle ilişkilidir ve Jüpiter tarafından yönetilir. Temsil ettikleri ise din, felsefe, yüksek eğitim, uzun yolculuklar, yabancı ülkeler, dış ticaret, tıp, hükümet ve yasalardır. Satürn Yay geçişi tüm dünyada ve ülkemizde dini ideolojiler, siyasi skandallar ve sorunlara neden olabilir. Kiliseler, camiler, farklı etnik gruplar, çeşitli tarikat ve dini topluluklar, kendi içlerinde bölünmeler, fikir ayrılıkları ve bunun getirdiği kaosun olumsuz yansımalarının içinde yer alan halkın ikileme düşmesini ve çatışmaları beraberinde getirebilir. Dünyanın pek çok ülkesinde dini ideolojilerin baskıcı tutumları hükümetlerle bu tarz gruplar arasında yaşanacak krizleri oldukça kritik bir hale getirebilir. Hukuk dışı uygulamalar devlet liderlerini hedef alan suikastlar tüm dünyada sarsıcı etkileri ve buna bağlı eylemleri tetikleyebilir. Özellikle Şubat Ayı’nın ikinci haftasından itibaren gerginlikler aynı anda birden fazla yerde organize olmuşçasına tezahür edebilir.

Haberin Devamı

“Sudan kaynaklı mikrobik rahatsızlıklar söz konusu olabilir”

Aynı zamanda Satürn Yay geçişi ve Neptün ‘’Posedion’’ karesi dünya genelinde ve ülkemizde su ile ilgili sorunlara, denizlerde yaşanacak değişimlere ve sudan gelecek zararlara sebep olabilir. Su ile ilgili olarak özellikle ülkemizde 15 Şubat’tan başlayarak 21 Mart’a a kadar olan süreçte sudan kaynaklı mikrobik rahatsızlıklar ve buna bağlı olarak hastalıkların hızla yayılması söz konusu olabilir.

“Büyük bir değişim süreci başlıyor”

Astroloji benzerlik yasasından faydalanıp daha önceki geçişleri incelediğimizde, Satürn Yay geçişi 1882 Rus devrimi, ilk hidrojen bombasının patlaması ve İngiltere’de yaşanan sancılı sürecin akabinde yeni bir dönemin başlaması bu geçişin etkilerinin nelere sebebiyet verdiğine keskin birkaç örnek sadece. Satürn Yay geçişi eğitim alanlarından dini konulara eğitimle ilgili köklü sancılı değişim ve dönüşümlerin de habercisidir. Haziran 2016’da Satürn ‘Kronos’’ ile Neptün ‘’Posedion’’ ile T kare açı oluşturacak ve bu etki dünyada ve ülkemizde büyük bir değişim sürecini de beraberinde getirecek. Yunan Mitolojisi'nde denizler, depremler ve atlar tanrısı. Kronos ile Rheia'nın oğlu. Zeus ve Hades'in kardeşi. Roma Mitolojisi’nde Neptün (Neptunus) olarak bilinir. Posedion mitolojide “Ey Yerleri Sarsan Kara Saçlı Tanrı” olarak çağrılır. En önemli silahı Trident denen üç dişli bir yabadır ve bu yabayı yere vurduğunda depremler meydana gelir. Poseidon hırs ve gücü temsil eder. Poseidon’un hırsı Atlantis'in yok olmasına sebep olmuştur. Büyük bir değişim süreci başlıyor her birimiz için. Birey olarak da yetkililer olarak da sağduyulu ve birleştirici olmamız gereken bir dönem. Hassasiyetlerin fazlası ile yüksek olduğu bu süreçte benliklerimizden ayrılıp biz olabilmek dileği ile.

YAY BURCUNDAKİ SATÜRN'ÜN BURÇLARA ETKİLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!