Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Yıldızların öğretmeni Satürn, Akrep burcunda!

Satürn; Oğlak burcunun gece, Kova burcunun ise gündüz yöneticisidir. Terazi burcunda yücelir, Koç burcunda düşer; Yengeç ve Aslan burçlarında ise zararlı konumdadır.

Haberin Devamı

Ünlü bir spiritüel öğretmeninin tabiri ile; Satürn görev ve sorumluluk aklı kontrolde tutan bir barajdır. Ezoterik ‘’Ruhsal’’ astrolojide yıldızların öğretmeni olarak tanımlanır. Mitolojideki adı Kronos’tur. Ruhsal gelişimimizi, karşılaştığımız zorlayıcı olaylar karşısında takındığımız tutumu, aldığımız dersleri temsil etmektedir. Satürn diğer gezegenlere göre disipline eden, zorlayan, testlerden geçiren bir komutan gibidir. Bizleri zorlar, sınar, disipline eder ve kendi gerçeğimize ulaşmamızı sağlar. Bunu başardığımız anda ise mükafatı oldukça büyük ve muhteşem olur. Doğum haritalarımızda Satürn’ün bulunduğu ev hangi alanlarda enerjimizin engelleneceğini hangi kısıtlamalarla karşılaşabileceğimizi göstermektedir. Satürn transitleri yaşamlarımızda daima çok önem taşır. Bu etkiyi yüksek bir bilinçle değerlendirmeliyiz. Bu transitin sonunda hayatımızın bir dönemi kapanır ve yeni bir dönemi başlar. Bu yüzdendir ki Satürn geçişlerinde sınavlarımızı en başarılı şekilde vermeye çalışmalıyız. Satürn; bilgeliğe ve başarıya ulaşmanın öğreticisi karmik bir gezegendir. Başarı ve bilgelikte hiçbir zaman için zorlayıcı olaylar deneyimlemeden gelmez. Ruhumuzu yüceltip gerçek saflığa ulaşabilmemiz için gerekli olan da budur belki de… 

Haberin Devamı

Satürn; Oğlak burcunun gece, Kova burcunun ise gündüz yöneticisidir. Terazi burcunda yücelir, Koç burcunda düşer; Yengeç ve Aslan burçlarında ise zararlı konumdadır.

Satürn transiti üzerine: Ünlü Astrolog Grant Lewi’nin ‘’ Astology for the millions’’ adlı kitabında belirttiği gibi "Bu transit geçtiğinde geçmiş zamana ait birçok içsel kısıtlamadan kurtulmuşsunuzdur. Doğanızdaki ölü kalıntıları süpürerek temizlemiş ve harekete geçmek için ortamı hazırlamış olduğunuzdan artık içsel kompleksler ve kişisel zorluklardan daha az engellenerek ilerleyeceksinizdir. Kısaca olgunlaşmış olacaksınız. Çocukça şeyleri bir kenara bırakmış olacaksınız ve bir yetişkin olarak dünyadaki yerinizi almış olacaksınız."

Yıldızların öğretmeni Satürn, Akrep burcunda

Haberin Devamı

AKREP: İki sembolle temsil edilen gizemli dönüşümün temsilcisi. Kanat açılmış bir kartal ve yerde ilerleyen akreple sembolize edilmiştir. Yeniden yapılanma ve var olma. Zümrüdüanka kuşu gibi küllerinden yeniden doğan kendi dönüşümünü sağlayan analitik sezgili ve yüksek iradeyi temsil eden bir burçtur.

Şimdi gelelim Satürn’ün 2.5 yıl boyunca seyrine devam edeceği Akrep burcundaki etkilerine…

Satürn Akrep burcundaki seyrine devam ederken; gizlilik taşıyan konulara ilginin yoğun bir şekilde artması gizli kalmış meselelerin gün yüzüne çıkması ve sarsıcı olaylara sebep olmasını deneyimleyebiliriz. Bilinmeyene olan ilginin artışı bu yönde suiistimal edilip maddi manevi kayıplar yaşamımıza neden olabilir.

Haberin Devamı

Ülkemiz açısından değerlendirirsek; Türkiyemiz Akrep burcu bu 2.5 yıllık periyotta evrensel değerler üzerinde buluşacağımız korkularımızla yüzleşeceğimiz sosyal ve ekonomik konularda yaşayacağımız köklü değişimlerle sınanacağımız bir sürecin içindeyiz. Bu sürecin sonunda köklü değişimler yaşayarak zorluklardan sonra değişime ayak uydurma zorunluluğu doğacaktır. Yasadışı güçlerin yapacağı sansasyonel olaylar gündemimizde önemli bir yer tutabilir. Yine gizli ve yasadışı yapılanmalar bunların faaliyetleri bir takım zorlayıcı olaylara ve ciddi yaptırımların uygulanmasına yeni karar ve uygulamaların oluşumuna sebep olabilir. Ülke ekonomisinde dalgalanmalar ve tüm dünyada yaşanacak doğal afetlerde artış ve yine dünya genelinde ekonomik krizleri deneyimleyebiliriz. Zorlu süreçlerden sonra tamamen yeni bir sistem ve oluşum yine bu dönemin getirileri arasındadır.

BURÇLARA GÖRE SATÜRN AKREP GEÇİŞİNİN ETKİLERİ

KOÇ: Maddi konularda her zamankinden daha temkinli olmalı ve ödemelerinizi yatırım planlarınızı dikkatle planlamalısınız. Özellikle evli Koç’lar eşinizden kaynaklanan maddi sorunlar zorlayıcı durumlarla karşılaşmanıza sebep olabilir. Yapabileceğinizden fazlasının altına girmeden hareket etmeli ve bu anlamda kendinizi zor duruma sokacak bir finansal harcamanın içine girmemelisiniz. Satürn sizi evliliğinizle ilgili bir dizi sınavdan geçirecektir. Başta maddi konular olmak üzere sağlıklı bir ilişki içinde değilseniz üst üste yaşanan nahoş olaylar ilişkinizi sonlandırmanıza sebep olabilir. Bu dönemde eş ya da sevgilinizin sizden gizlediği bir çok olay sizin müdahaleniz olmadan gün yüzüne çıkabilir ve bu konu sizin için kapanarak yeni bir yola tek başınıza devam kararı alabilirsiniz.

BOĞA: Satürn’ün karşıt burcunuzdaki seyri yaşamınızda bir dönemin kapılarını kapatıp yeni bir dönemin kapılarını aralamakta. İş ve özel yaşamınızda iyi şansın sizinle olduğunu bilmeli disiplinli çalışmayı elden bırakmadan mesleğinize duyduğunuz aşkı, inancı, saygıyı duruşunuz ve profesyonelliğinize taşıyarak çevrenizdeki herkese hissettirmelisiniz.

Haberin Devamı

İş hayatınızda yeni bir dönem başlamakta. Bu süreçte seçici olmalı, ayrıntılara önem vermeli ve seçimlerinizin etkilerinin uzun süre yaşamınızı etkileyeceğinizi bilmelisiniz. Finansal konularda dikkatli davranmalı, risk gerektiren harcamalardan olabildiğince uzak durmalısınız. Özel hayatınızda ise tam anlamı ile yeni bir boyut kazanmakta, evlilik hayatınızda geçmişte yaşanan olaylar eşiniz tarafından yoğun bir şekilde size yansıtılabilir ve siz o dönemde gösterdiğiniz sabrı bu kez göstermeyerek ilişkiyi sonlandırabilirsiniz. İlişkisinde uyum olan Boğa’lar ise bu periyotta ilişkilerini evliliğe taşıyabilirler.

İKİZLER: Satürn’ün Akrep burcundaki seyrine başlaması ile birlikte daha önce deneyimlemediğiniz alanlarda bir takım zorluklarla karşılaşmanız mümkün. İş aile ve özel yaşamınızda isteklerinizi netleştirmeli tereddüt ettiğiniz kararlarınızı bir an evvel netleştirmelisiniz. Sorumluluklarınız bu süreç içinde daha da artarak zorlanmanıza sebep olabilir. Yılmadan mücadeleden uzaklaşmadan hareket etmelisiniz. İşinizle ilgili radikal kararlar almaktan değişim ve yatırımlara yönelmekten uzak durmanız gereken zamanlardasınız. Var olan şartları iyileştirmek ve kalıcı olmak bu dönemin en iyi şekilde geçirilmesini sağlayacaktır. Bu dönemde sağlığınıza da dikkat etmeli ve rahatsızlıklarınızı ciddiye alarak hareket etmelisiniz. Yoğun iş temponuz bu konuda ihmalkar davranmanıza sebep olmamalı. Özel yaşamınızda ise uzun yıllara dayanan bir beraberlik ya da evlilik içindeyseniz birlikteliğinizi çıkmaza sokacak bir tutum sergilemekten kaçınmalı, toleranslı davranarak çözüm odaklı hareket etmelisiniz. Bekar İkizler ise birden fazla insana duyduğunuz ilgi ve hayranlığın ne boyutta olduğunu netleştirmeli ve seçiminizi bu doğrultuda yaparak hareket etmelisiniz.

YENGEÇ: Satürn’ün Akrep burcundaki seyrinin başlaması ile birlikte geçmişte yarım kalan tamamlanmamış, üstü kapanmamış konular gündeminize gelebilir. İç dünyanıza yönelerek kurban rolünden sıyrılarak kendinizi bulmanız gereken bir dönemdesiniz. İsteklerinizle hayatın size getirileri arasındaki dengeyi kurmalı gerçekleşmesinde zorluklarla karşılaştığınız olaylara aşırı müdahalelerde bulunmadan akışa ayak uydurarak hareket etmelisiniz. Ektiğinizi biçeceğiniz geçmişle yüzleşerek yaptığınız olumlu ve olumsuz davranışların karşılığını alacağınız bir dönemdesiniz. İş hayatınızda ise yeteneklerinizin hakkını verme zamanı bugüne kadar tecrübe ettiğiniz deneyimleri ustaca ortaya koymalısınız. Kararsızlıklara yer bırakmadan… İş hayatınızda farklı bir yola girebilir, meslek değişimi yaşayabilirsiniz. Özel yaşamınızda ise çocuk sahibi Yengeç’ler onlarla ilgili konular gündeminizi epeyce meşgul edecek. Bu dönemde çocuk sahibi olmayı düşünenlerde aileye katılacak bebek haberi ile yeni bir sürece merhaba diyebilirler. Finansal konularda durağanlık, alacak verecek dengesini korumak zorlayıcı olabilir. Evliliğinde problem yaşayan Yengeç’ler sabırlı davranmalı ve ilişkinizi daha da çıkmaza sokacak duygusal davranışlardan uzak durmaya çalışmalısınız. Bekar Yengeç’ler ise ne istediğini bilmenin gücü ile hayat arkadaşları ile buluşabilirler.

ASLAN: Yaşamınızın en önemli dönüşümlerini deneyimleyeceğiniz 2.5 yıllık bir süreç karşılamakta sizleri. Ev ve aile hayatınızda önemli kararlar alabilir yerleşim değişikliği taşınma gibi konuları deneyimleyebilirsiniz. Aile bireyleri ile problemler söz konusu ise birleştirici olmalı ve aranızdaki bağı kuvvetlendirecek şekilde hareket etmelisiniz. Kariyer hayatınızda ise uzun bir sessizlik döneminden sonra şans size gülüyor. Sahne sizin, olabildiğince ön planda olmalı, disiplinli çalışarak başarı yolunda sağlam adımlarla ilerlemeye başlamalısınız. Bu dönemde başkalarının ne dediğinden ziyade ben ne istiyorum sorusunu kendinize sormalı, buna vereceğiniz cevaba göre rotanızı belirlemelisiniz. Özel yaşamınızda ise beraberliği devam eden Aslan’lar eş ya da sevgilinizin üzerinde hakimiyet kurma isteğinizin sizi ele geçirmesine izin vermemelisiniz. Aksi halde zorlayıcı etkilerle karşılaşabilirsiniz. Kontrollü davranmalı aşkınızı karakterinizin baskın yönlerine kurban etmemelisiniz. Bekar Aslanlar ise oldukça seçici ve geçmiş deneyimlerin olgunluğu ile sağlıklı beraberlikler içinde olmayı tercih edeceksiniz.

BAŞAK: Satürn’ün Akrep burcundaki seyri sizi ruhsal anlamda daha derin düşünmeye ve analizci yönünüzü kendinizi tanımak için kullanmaya başlamanıza yönlendirecek. Öncelik sıranızın değişmeye başlaması ile kendinize daha adil davranmayı öğreneceksiniz. Yakın çevrenizle ilişkilerinizde farklılıklar ortaya çıkabilir. Yakın olduğunuz eş, dost ve arkadaşlarınızla daha mesafeli olabilir, bazı arkadaşlıklarınızı ise tamamen sonlandırabilirsiniz. Kardeşler, kuzenler ve aile bireyleri ile de ilişkilerinizi güçlendirebilirsiniz. İş hayatınızda ise kendi gerçeğinizi isteklerinizi, düşüncelerinizi ortaya koymalı, yüzünüze kapanan kapıları bilginiz ve tecrübenize güvenerek tek tek aralama zamanı. Yapabileceklerinizin farkına varmalı ve tereddüt etmeden korkularınızdan sıyrılarak hareket etmelisiniz. Hedefiniz uzun vadede kalıcı bir başarı elde etmek olmalı, finansal olarak güçlenirken risk içeren kısa vadede büyük kazançlar elde etme hevesinizde yükselecek. Bu hevesinizden uzaklaşmalı ve planlı davranmayı elden bırakmamalısınız. Özel yaşamınızda ise gerginlikler, tahammülsüzlükler, karamsarlık ve aşırı şüpheci davranışlarınız birlikte olduğunuz insanın tahammül sınırlarını zorlayabilir ve aranızda aşılması güç problemler yaratabilirsiniz. Her şeyi sorgulayan davranışlar içinde olmamalı ve yaşamın size sunduğu güzelliklerin farkına vararak korumaya çalışmalısınız.

Haberin Devamı

TERAZİ: Satürn’ün 2.5 yıldır burcunuzdaki seyri ile yaşamınızın her alanında birçok konuda sınavlardan geçtiniz. Yıldızların öğretmeni Satürn’ün Akrep burcundaki seyrine başlaması ile birlikte deneyimlerinizden kazandığınız olgunluğu ortaya koyma zamanlarındasınız. İş ve özel yaşamınızda başarıyı da başarısızlığı da yaşadınız. Bu dönem finansal konularda şartlarınızı yükseltmek için gereken güce sahipsiniz, emeğinizin karşılığını alarak kendi şartlarınızı uygulama fırsatını yakalayacaksınız. Son 2.5 yılda başkalarının etkisi ve yönlendirmesi ile yeterince olgunluk kazandığınız kayıp ve olumsuzluklar yaşadınız. Ayrıntılara önem verin ve maddi anlamda kendinizi güvence altına alacağınız güvenli yatırımlar gerçekleştirip birikim yapmaya devam edin. Özel yaşamınızda ise gel-gitlerin yoğun olduğu bir ilişki içindeyseniz beraberliğinize 2. bir şans daha vermeden önce çok ama çok iyi düşünün. Bu dönemde tercih edeceğiniz her şeyin yaşamınızda uzun bir süre etkili olacağını bilmelisiniz!

AKREP: Yıldızların öğretmeni burcunuzdaki 2.5 senelik misafirliğine başladı. Yaşamınızın yeniden şekilleneceği tercih ve isteklerinizi netleştirerek kendi içsel dönüşüm ve değişiminizi köklü bir şekilde deneyimleyeceğiniz bir süreçtesiniz. Bu dönemde geçmişten bugüne yaşadığınız her şeyin değerlendirmesini yapacak rahatsızlık duyduğunuz her türlü davranışınızı, ilişkinizi kararlı bir tavır içinde değiştireceksiniz. Uzun zamandır sorunlu, duygudan yoksun, tek taraflı emeğin verildiği bir ilişki yaşıyorsanız son noktayı koyarak yeni başlangıçlara doğru yol alabilirsiniz. Yepyeni bir dönem sizleri bekliyor. Yeni bir ilişkiye başlayabilir geçmişten bugüne uzanan aşkınızla yaşamınızı birleştirebilirsiniz. Bunun için mücadele etmeli, sorumluluk alarak cesur bir şekilde hareket etmelisiniz. Bu dönemde haksız eleştirilerin hedefi de olabilirsiniz, öfkenizin cesaretinizi gölgeleyerek daha sonra pişmanlık duyacağınız davranışlar içine girmenize sebep olmasına izin vermemelisiniz. Tüm ağırlıklarınızdan hürriyetinize kavuştuğunuzun bilincinde olmalısınız. İş hayatınızda ise size değer veren insanların destek ve görüşlerini önemsemeli ve yaşadığınız onca sıkıntının ardından enerjinizi güçlü bir şekilde ortaya koymalı ve çok çalışmaktan korkmamalısınız.

YAY: Satürn’ün Akrep burcundaki seyri ile birlikte ruhunuzu eğitip arındıracağınız bir süreci karşılamaktasınız. Duygularınız yaşanmışlıklarınız, istekleriniz ve beklentileriniz arasındaki dengeyi kurabilmek için ruhsal olarak kendinizi beslemeyi öğrenecek, bu yönde kendinizi geliştirerek farkındalığınızı arttıracaksınız. Bunu yapmaz ve ruhsallıktan uzak materyalist davranışlar içinde olursanız karşılaşacağınız olay ve sonuçlar sizi şu anda bulunduğunuzdan çok daha zor durumların içine çekebilir. Köklü bir değişimle yaşam rotanızın seyri egodan uzaklaşabilmenin hafifliği ile farklı bir boyut kazanacağı deneyimler yaşayacaksınız.

Bu dönemde iş hayatınızda aşırı uçlarda olmamalı ve var olan şartlarınızı zorlayacak davranışlar içinde olmamalısınız. Hayatın size sunduklarını şükür ve tevazu içinde değerlendirmeye çalışmak ilerleyen zaman içinde kazançlı çıkmanızı sağlayacaktır. Bu dönemde karşılaştığınız zorlukları kendi içinizde çözmeye çalışmalı iç sesinizin size verdiği mesajları önemseyerek hareket etmelisiniz. Duygusal arayışlarınız yanlış insanlarla birlikte hareket ederek onlardan zarar görmenize, iyi niyetinizin maddi manevi sömürülmesine neden olabilir. Aile büyüklerinizin sağlık problemleri ile ilgilenebilir, bu konularda deneyimler yaşayabilirsiniz.

OĞLAK: Yönetici gezegeniniz Satürn’ün Akrep burcundaki seyri sizler için fazlası ile önem taşımakta. Sizi büyük bir mükâfatla ödüllendirebileceği gibi hırsınızın kurbanı da olmanıza neden olabilir. Yaşama daha derin daha duygusal daha özverili yaklaşır, geçmişi güne taşımaktan vazgeçebilirseniz her şey sizin için oldukça keyifli ve ödüllendirir tarzda gelişecektir. Geçmişte yaşadığınız nahoş olaylardan olabildiğince uzak durmalı, her duyduğunuza inanarak hareket etmemelisiniz. Bastırdığınız, hatta yok saydığınız sezgilerinize güvenmeyi öğrenmeli, duygularınızı özgür bırakmalısınız. Ruhsal gelişiminize önem vermeli ve ruhunuzun gizemli kapılarını aralayarak kendinizle yüzleşmelisiniz. İş hayatınızda işbirlikleri size fayda sağlayacak, şartlarınızı iyileştirerek başarılı olmanıza katkıda bulunacaktır. Bu süreçte ben demek yerine biz demeyi tercih etmeli ve enerjinizi yapıcı yönde kullanmalısınız. Özel yaşamınızda ise eş ya da sevgilinize kuşkucu tavırlar sergilememeli, uzun yıllar önce deneyimlediğiniz olumsuz olayların sorumlusu oymuşçasına suçlamalarda bulunarak ona ve kendinize acı çektirecek davranışlar içinde olmamalısınız.

KOVA: Satürn’ün Akrep burcundaki seyri ile disiplin ve değişimin boy gösterdiği sıradışı ve farklı deneyimler kazanacağınız bir süreç sizleri karşılamakta. İş hayatınızda her şeyin istediğiniz doğrultuda ilerlediğini düşünürken sizin dışınızda gelişen olaylarla karşılaşabilir, nasıl davranmanız gerektiğini şaşırabilir, öfkelenerek yanlış karar ve davranışlarda bulunarak kendinizi daha da zor bir durumun içine sokabilirsiniz. Bu dönemde her şeyi ben bilirim, ben bunları hak etmedim gibi isyankar tutumlar içinde olmamaya özen göstermelisiniz. İş ve aile yaşamınızdaki dengeyi sağlamakta zorlanabilirsiniz. Bıçak sırtı bir sürecin içinde olduğunuzu söyleyebiliriz. Sorumluluklarınızı kabullenmeli, eleştiri ve uyarıları yapıcı yönde değerlendirmelisiniz. Bunu yapmayı başardığınızda şartlar sizin için çok daha iyi hale gelecek, çevrenizdeki insanlarında desteğini almayı başaracaksınızdır. Yine bu dönemde bilmediğiniz farklı sektörlere yönelmemeli, bildiğiniz işi en iyi şekilde yapmaya çalışmalısınız. Özel yaşamınızda ise beklentilerinizi çok yüksek tutmanız hayal kırıkları yaşamanıza sebep olabilir. Ayaklarınız yere basmalı…

BALIK: Yıldızların öğretmeni Satürn’ün Akrep burcundaki seyrine başlaması ile birlikte mistik, felsefi ve ruhani konulara var olan ilginiz daha da artarak bu konuda ciddi arayışlar, araştırmalar içine girmenize ve ruhsal olarak kendi ışığınızı yakalamanın huzur ve bilgeliğini yaşamanıza neden olabilir. Yaşam enerjinizin yükseldiği, yaşama bakış açınızın köklü bir değişim geçirdiği keyifli, fantastik ve son derece özel deneyimlerin yaşanacağı bir zaman dilimindesiniz. Yıllardır savunduğunuz birçok düşünceden uzaklaşabilir, yeni düşüncelerle zihninizi bulandıran tüm sistemleri arkanızda bırakarak tepeden tırnağa yenilenebilirsiniz. Sezgileriniz öylesine yoğun ve yol gösterici olacaktır ki sizler için yaşanacak birçok olay öncesi rüya ve hisleriniz sayesinde uyarılacaksınız adeta. İş hayatınızda ise cesur olmalı, tercihlerinizi finansal olarak kazançlı çıkacağınız girişimler için değerlendirmeli, hatır gönül ilişkisi içinde profesyonellikten uzak duygusal yaklaşımlarda bulunmadan hareket etmelisiniz. İşinizle ilgili seyahatler kazancınızı belli bir şekilde artıracak yeni bağlantılar kurarak uzun vadeli çalışmalarınıza katkıda bulunacaktır. Özel yaşamınızda ise aile bireylerinden göreceğiniz destek ve katkı şartlarınızı yükseltmenize yardımcı olacaktır. Evlilik hayatınızda ise eşinizle birlikte hareket edip ortak değerler üzerinde birleşmek her iki taraf içinde olumlu etkileri beraberinde getirecektir. İstikrarlı bir dönemi ne kadar bilinçli değerlendirirseniz o denli kazançlı çıkacaksınız.

Gökler rehberiniz, yolunuz ışık olsun...