Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Ruhsal gelişimin temel taşları

Çocuklarınızı önemseyin. Bebekliklerinden itibaren onların gelişmiş ruhları olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Küçük bedenler, büyük ruhları barındırır içinde. Kişisel gelişimlerinde en önemli etken anne ve babadır.

Haberin Devamı

“Ezoterik (Ruhsal) Astroloji”de, yedi yıllık devreler, insan doğumundan itibaren başlayarak her bir devre belirli bir gezegen tarafından yönetilir. Bu devreler insanda erginleme çağlarıdır.

Birinci devre Ay tarafından yönetilir ve doğumdan itibaren 7. yaşa kadar sürer. Ay, yansıma gücü verir. Ay devresinde çocuk her şeyi yansıtarak ve taklit ederek öğrenir. Ay ayrıca dişilik ve annelik gezegenidir. Bu çağda çocuk üzerinde anne hakimdir. Göbek bağı kesildiyse de bağımlılık devam eder. Dünyayı annenin himayesi altında, onun aracılığı ile görür ve yaşar.

1. Devre: Bebeklikten çocukluğa geçiş

Çocuklarınızı önemseyin. Bebekliklerinden itibaren onların gelişmiş ruhları olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Küçük bedenler, büyük ruhları barındırır içinde. Kişisel gelişimlerinde en önemli etken anne ve babadır. Ruhsal astrolojide insanı 7 evrede inceleriz. Bebeklikten çocukluğa geçiş süreci kişiliğin temel taşlarının, alışkanlık ve davranışların oturması ile başlar. Bu temel taşların oturmasını da anne babalar, farkında olarak ya da olmayarak sağlarız. “Küçücük bir bebek ne anlar?” diyerek duyarsızca hareket etmek, büyük bir yanılgıdır. Onların yanında bağırır, onlara şiddet gösterir, yetişkinler olarak aramızda kalması gerekenleri ulu orta yaşarsak onların ruhlarını sakatlarız. Büyüdüklerinde kazandıkları alışkanlıklarından kendimizi sorumlu tutmadan, “Bu çocuk kime çekti?” tartışması içine girer ve suçlarız çünkü suçlamak kolay olandır. Fakat ne kadar adilce bir yaklaşımdır dönüp kendimize bakmadan, öz eleştiride bulunmadan suçlamak? Her ruh özel ve değerlidir. Anne karnında 120 günde şekillenmeye başlayan ruhsal planın doğumla yaşama merhaba demesi ve sonrası çok özel bir durumdur. Anne karnında Güneş ve Ay tutulmalarından etkilenen annesinin, hamilelik sürecinde yaşadığı duygusal geçişlere tepkiler verebilen o muhteşem varlığın doğduğu anda yaşamsal enerjilere duyarsız olduğunu düşünmek ne büyük bir yanılgıdır. Her insan değerlidir ve her ruh özeldir. Bunun bilincinde anne babalar olarak çocuklarımıza karşı sorumluluk ve sevgimizi doğum anıyla başlayıp bir ömür boyu verebilmek dileği ile…

Haberin Devamı

2. evreyle önümüzdeki hafta görüşmek dileği ile…

Haberin Devamı

Gökler rehberiniz, yolunuz ışık olsun.