Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Güneş burçları ve bilinmeyen özellikleri

Horoskopta 5. ev doğal olarak Aslan burcunun evidir. Yaratıcılık, yaratıcı kişiliğin sergilenmesi; sanat, aşk, eğlence ve çocuklar ile ilişkilidir.

Haberin Devamı

Öncü burçlar 

Liderim, cesur ve yöneticiyim.

Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak

Özellikleri: Yöneticilik yönleri oldukça kuvvetlidir. Yönetici burçlar olarak tanımlayabiliriz. Bu grup içinde doğanlar iş hayatlarında son derece disiplinli, sorumluluklarının bilincinde, olumlu enerjilerini iş hayatına yansıtan, yeteneklerinin bilincinde kişilerdir. İçinde bulundukları zor şartlarda çok etkili kararlar alarak başkalarına da yön verebilirler.

Sabit burçlar

Kararlıyım, güvenilirim, değişimi sevmem.

Boğa, Aslan, Akrep, Kova

Özellikleri: Güvenilir, yetenekli, tutarlı davranışlarıyla insanları kendine hayran bırakan gerçek dostlardır. Kutsal değerleri olan değişmez kurallarına sıkı sıkı bağlı, alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemeyen kişilerdir. Otokontrolü kuvvetli, fikirlerinin değişimine yanaşmayan, eleştiriden hoşlanmayan yapıdadırlar.

Haberin Devamı

Değişken burçlar

Değişimi severim, hareketli ve neşeli yapımı severim.

İkizler, Başak, Yay, Balık

Özellikleri: Girdikleri her ortama ayak uydurabilen, neşeli, uyumlu, girişken, duygusal kişilerdir. Aynı anda birden fazla konuyla ilgilenerek zorlanmadan başarı sağlayabilirler, aynı anda da sıkılarak kararsız kalır ve ilgisiz kalarak uzaklaşabilirler. Duygusal konularda, değişken ruh halleri yanlış kararlar alıp, pişmanlıklar yaşamalarına neden olabilir.

Eril ve Dişil burçlar

Koç, İkizler, Aslan, Terazi, Yay ve Kova “Eril” burçlardır. Ateş ve hava grubu Eril erkek burçlardır. Bu grupta doğanlar içlerinden geldiği gibi davranan, atak, kendi hayatlarına hakim kişilerdir.

Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak ve Balık su ve toprak grubu burçları Dişil burçlarıdır. Çevrelerini bir hayli önemseyen, dış etkilerden kolay etkilenen kişilerdir. Kendilerini ortaya koymakta çekimser davranır ve ilk adımın her zaman karşılarındaki insanlardan gelmelerini beklerler. Evcimen, güvenilir, uyumlu, hassas ve dürüst kişilerdir.

Gece ve gündüz burçları

Gündüz burçları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak

Özellikleri: Zodyak kuşağının, ilkbahar ekinoksundan başlayan, ilk yarıda bulunan burçlardır. Gündüz burçlarında doğan kişiler düzenli, sabahları güne erken başlayan, gün boyunca verimli çalışan, geceleri dinlenerek aile ve sevdikleri ile geçirmeyi seven kişilerdir.

Haberin Devamı

Gece burçları: Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık

Özellikleri: Zodyak kuşağının ikinci yarısında kalan burçlarıdır. Sabahları erken uyanmaktan hoşlanmayan, gündüze göre gece daha verimli ve üretken çalışabilen, gece hayatından hoşlanan, gecenin gizeminde ruhlarını dinlendiren ve geliştiren kişilerdir. Geceleri gündüze göre daha iyi konsantre olabilen, çözümsüz kaldıkları konularda fikir üreten yapıdadırlar.

Burçların verimliliği

Verimli burçlar: Su grubunda yer alan burçlar verimli burçlar olarak adlandırılır. Yengeç, Akrep, Balık verimli burçlardır.

Horoskopta 5. ev doğal olarak Aslan burcunun evidir. Yaratıcılık, yaratıcı kişiliğin sergilenmesi; sanat, aşk, eğlence ve çocuklar ile ilişkilidir. Kişinin çocuk sahibi olup olamayacağı hakkında çok önemli bilgileri bu ev verir. Verimli burçlardan biri bu eve yerleştiğinde, kişi rahatlıkla çocuk sahibi olabilir. Ayrıca, haritada Venüs, Ay ve Jüpiter’in konumu da oldukça önemlidir. Aksi durumda verimsiz olarak adlandırılan burçlar, bu eve yerleştiğinde kişi çocuk sahibi olmakta oldukça zorlanabilir.

Haberin Devamı

Orta verimlilikte burçlar: Boğa,Terazi, Oğlak

Verimsiz burçlar: Koç, İkizler, Aslan, Başak, Yay ve Kova verimsiz burçlar olarak adlandırılır.

Buradaki yorumlardan yanlış bir düşünce oluşmamalıdır. Horoskop bir bütündür ve bütünüyle değerlendirilmelidir.

Kuzey ve Güney burçlar

Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan ve Başak Kuzey burçlarıdır.

Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık ise Güney burçlarıdır.

Pozitif ve Negatif burçlar

Pozitif burçlar:

Koç, İkizler, Aslan, Terazi, Yay ve Kova

Özellikleri:

Diğer burçlara nazaran sosyal hayatı daha çok seven, anı iyi değerlendiren, yaşama sevinci yüksek, bireysel olarak kendine değer veren kişilerdir. Yaşadıkları zorlukları yaşama sevinciyle yenebilen yapıdadırlar.

Haberin Devamı

Negatif burçlar: Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak ve Balık

Özellikleri:

Duyguları ile yaşayan, olay ve kişilerden gördükleri zararlar karşısında ağır yara alan burçlardır. Yaşamış oldukları haksızlığı kolay kolay unutamayan, duygusal olarak diğer burçlara göre daha fazla etkilenen hassas kişilerdir. Duygularını kolay ifade edemeyen, sevgiye aşırı derecede değer veren, duyguları ile mantıkları arasındaki dengeyi kurmakta zorluk çeken yapıdadırlar.

Kaynaklar: A’dan Z’ye Astroloji Joan McEvers, Marion D. March

Göklerin kutsal ışıkları daima yaşamınızı aydınlatsın. Yıldızınız ve şansınız bol olsun.