Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Astrolojide Ay düğümleri ve anlamları ile kendinizi keşfedin!

Kadim Astrologlardan sonra, son yıllarda Batı Astrolojisi'nde de fazlasıyla önem kazanan Ay düğümleri kişinin doğum haritasının gizli şifreleridir adeta.

Haberin Devamı

Kadim astrologlardan sonra, son yıllarda Batı Astrolojisi'nde de fazlasıyla önem kazanan Ay düğümleri kişinin doğum haritasının gizli şifreleridir adeta.

Özellikle ruhsal astrolojide düğümlere oldukça önem verilir. Yaptığım harita analizlerinde ben de Ay düğümlerinin kişiye kattıklarına, geliştirmesi gereken yönlerine, yeteneğinin hangi yönde olduğuna ve meslek yaşamıyla ilgili konularda işaret ettiklerine çok önem veririm.

Ay düğümleri; kişinin ruhsal gelişimi, psikolojik travmalar, büyük başarılar gibi hayati önem taşıyan konularda kişinin kendini keşfetmesine yardımcı olup engin yaşam yolculuğunda hedeflerini belirleyip yönünü tayin edebilmesi adına harika ipuçları verir.

Hint Astroloji'sinde de Ay düğümleri önemli bir yer tutar. Astronomik olarak gerçek gezegenler olmayıp, hesaplanarak bulunan gökyüzü noktalarıdır. Gök ekvatoru ile ekliptik dairesinin çakışma noktalarında oluşurlar. Hint Astrolojisi'nde Kuzey düğümü (Rahu) ejderhanın başı, Güney düğümü (Ketu) da ejderhanın kuyruğu olarak adlandırılmıştır.

Haberin Devamı

Kuzey Ay düğümü şansla bağdaştırılırken Güney Ay düğümü ise karşılaşılan engeller ve şanssız olduğumuz durumlarla ilişkilendirilir.

Kuzey düğümde bulunan burcun karşıt burcu da Güney düğümde yerleşmiştir.

AY DÜĞÜMLERİ BURÇLARDA

Kuzey Ay düğümü: Kişinin geleceğini temsil eder. Yaşamda hangi alanlarda başarılı olabileceğimize ışık tutar. Şansımızın hangi alanlarda olabileceğini bunu nasıl değerlendirebileceğimiz ve statümüzü yükseltmek için neler yapabileceğimizi belirlememize yardımcı olur. Kuzey düğüm olumlu enerjileri barındırır.

Güney Ay düğümü: Güney düğüm, kişinin ruhsal gelişimi için kendi içinde çözemediği sorunları temsil eder. Güney düğüm; olumsuz ve zorlayıcı alan ve konular, zayıf noktalarımız ve kendimizi geliştirmemiz gereken alanları tespit edip o konuda başarıya ulaşmamızı sağlayan çok önemli bir etkendir.

Örnek: Kuzey düğüm koçta ise haritada tam karşısında 180 derecelik açıyla güney düğüm, karşıt burcu Terazide olur. 

Kuzey Düğüm Koç Burcunda: Kişi son derece cesur ve girişimci bir karaktere sahiptir. Aşk hayatında zorlayıcı deneyimlerden sonra gerçek mutluluğu yakalar. Sezgilerine güvenip geliştirmelidir.

Haberin Devamı

Güney Düğüm Terazi Burcunda: Maddi konularda yaşanan zorluklara işaret eder. Kişinin ruh hali oldukça değişkendir, başkalarının söylediklerinin etkisinde kalır. Psikolojisi çabuk bozulur. Meditasyon yapılarak ruhsal enerji daima dengelenmeli ve maddi konularda uzman kişilerden mali ve hukuksal destek alınarak girişimlerde bulunulmalıdır.

***

Kuzey Düğüm Boğa Burcunda:
Kötümserlik ve kendine güven eksikliği, kararsızlık; aşkın önem ve değerini bilen bir karakter verir. Güven duygusu geliştirilmeli ve kararların arkasında durulmalıdır.

Güney Düğüm Akrep Burcunda: Saplantılar, sevdiği insana karşı güvensizlik ve aşırı kıskançlık. Mücadele etmekten kaçan sabırsız bir yapı. Yargılama yönü kontrol altına alınmalı, arkadaşların ve dostların uyarılarına önem verilip yaşamın her alanında işbirliği kabul edilmeli.

Haberin Devamı

***

Kuzey Düğüm İkizler Burcunda: 
Tüm olumlu özelliklerini yansıttığı yerdedir ve olumludur. Mücadele gücü sayesinde yaşamda daima zaferler elde eden taraftır. Koruyucu bir melek gibi en zorlu deneyimlerden bile başarıyla çıkmayı sağlayan büyük bir şanstır.

Güney Düğüm Yay Burcunda: Öfke patlamaları, düşüncesizce verilen tepkiler ve bunun sonucunda ödenen ağır bedeller. Kendinizi her zaman haklı görmekten vazgeçmelisiniz. Kendi fikirleriniz dışındaki fikirlere saygı duyarak kendinizi bu alanda eğitmelisiniz.

***

Kuzey Düğüm Yengeç Burcunda:
Sezgileriyle olabilecekleri önceden sezebilme gücüyle yaşayacağı olaylara karşı savunma kalkanlarını harekete geçirebilme gücü. Duygularını, zayıflıklarını açıkça ifade eden bir yapı.

Haberin Devamı

Güney Düğüm Oğlak Burcunda: Son derece gergin ve agresif bir ruh hali ile kendini olduğu gibi yansıtamama. Aşkta kendi davranışları sebebi ile mutsuzluk. Maddi konularda mücadeleci davranarak şartlarını geliştirmeliler.

***

Kuzey Düğüm Aslan Burcunda:
Sanatçı bir ruh ve yaratıcı tarafı oldukça gelişmiştir. Bu özelliği sayesinde kendi şansını yaratabilme ve akıllıca değerlendirebilme yeteneği. Yaşamı olumlu yönleriyle değerlendirerek ikili ilişkilerde uyum ve dengeyi yakalayan bir karakter.

Güney Düğüm Kova Burcunda: Gerçeklerle karşılaşmaktan kaçan, duygusal konularda olayları görmek istediği şekliyle değerlendirip; hayal kırıklıkları yaşayan bir yapı. Aşk hayatında ve arkadaşlıklarında ihanetle karşılaşma riski. Gerçekçi davranarak olayları olduğu gibi kendinden ve yaşananlardan kaçmadan değerlendirmeyi başaracak şekilde kendini geliştirmeli.

Haberin Devamı

***

Kuzey Düğüm Başak Burcunda:
Yaşadığı deneyimlerden güçlenen iyi niyetli, edebi yönü kuvvetli bir kişilik. İdealist, mantıklı ve seçici. Aşkta kolay güvenmeyen bir yapı. Olaylar karşında çözüm üreten soğukkanlılıkla uzlaşma sağlayan bir karakter.

Güney Düğüm Balık Burcunda: Aşk hayatında beklentilerin gerçekleşmemesi, beraber olduğu insana haddinden fazla verilen değer ve hayal kırıklıkları. Zorluklar karşısında geri çekilme ve haklarını koruyamama. Kendinize güvenmeli ve daima planlı hareket etmelisiniz. Aşk ve sevgi konularında ise size verilen değeri düşünerek karşılık vermelisiniz.

***

Kuzey Düğüm Terazi Burcunda: Dengeli, adil, uyumlu bir yapı. Asil, sevecen ruh haliyle kazanılan saygınlık. Yetenekleri ve azmi sayesinde kazanılan maddi zenginlik.

Güney Düğüm Koç Burcunda: Sabırsız ve aceleci tavırları sonucu karşılaşılabilecek zararlar. Fevri davranışların ilişkide olumsuz etkileri ve bunun sonucunda duyulan derin pişmanlıklar. Benmerkezci davranışlardan uzak durmalı ve finansal konularda sabırsız hareket edilmemeli.

***

Kuzey Düğüm Akrep Burcunda
:
Disiplinli, duyarlı ve sezgisel. Sabrı ve zekası sayesinde istenilen hedefe ulaşan; kararlı bir yapı. Kuvvetli ve sağlıklı bir bünye. Risk almaktan hoşlanan, analitik düşünen, zorluklarla baş edebilen bir karakter.

Güney Düğüm Boğa Burcunda: İlişkiler konusunda sabit düşünceden hoşlanmaya bir yapı. İstekleri konusunda ısrarcı ve bencilliğin getirdiği problemler; haksız olduğu konuları kabul edememe ve aşırı inatçı yapının geliştirilmesi; ilişkilerin dengede olmasını ve iş hayatında başarıyı getirir.

***

Kuzey Düğüm Yay Burcunda:
Sezgisel ruhsal olarak fazlasıyla gelişmiş olayların arkasında yatan gerçekleri görebilen, ailenin kutsallığına inanan ve değer veren bir kişilik. Hedefleri için mücadele eden mutlu ve huzurlu bir yapı.

Güney Düğüm İkizler Burcunda: Çevresindeki insanların kıskançlıkları yüzünden yaşanan sıkıntılar ve engelleyici durumlar. İnsanların etkisinde kalarak verilen yanlış kararlar. Kişi kendi sezgilerine, hissettiklerine güvenmeli ve kendi inandığı doğrultuda ilerlemeli.

***

Kuzey Düğüm Oğlak Burcunda:
Kararlı, kendinden emin, verdiği sözleri yerine getiren güçlü bir karakter verir. Ayrıca uzun bir hayata da işaret eder. Sorunlara yaklaşımı oldukça diplomatiktir.

Güney Düğüm Yengeç Burcunda: Korkuların kişiyi engellemesi kendine ve başkalarına olan güvensizlik. Kendi kendini esir eden bir yapı. Kişi korkularının üzerine gitmeyi seçmeli; dünü dünde bırakıp, günün getirdikleriyle kendini geliştirmeye yönelmelidir.

***

Kuzey Düğüm Kova Burcunda:
Evrensel düşünen, insanlığın hayrına olacak fikirleriyle dikkat çeken, dürüst ve sevecen bir yapı. İnandığı doğrulardan taviz vermeyen, mert bir karakter. İlişkilerinde oldukça şans sahibi.

Güney Düğüm Aslan Burcunda: Cesur, olaylar karşısında tepkisiz kalmayan, bundan dolayı da sık sık kendini ilgilendirmeyen konularda bile sıkıntılarla karşılaşan bir karakter. Katı kurallar ve kusursuzluk arayışının ilişkilerde yarattığı problemler. Kişi daha hoşgörülü olma yönünde kendini geliştirmeli ve öfkeyi kontrol etmesini öğrenmelidir.

***

Kuzey Düğüm Balık Burcunda: 
İnançlı, ruhsal tekamülü kuvvetli, içgüdüleri sayesinde nasıl davranması gerektiğini bilen, asil ve duygu dolu bir kişilik. Kuvvetli inançları sayesinde korunan, şanslı durumlarla karşılaşan ve bunu tevazu içinde değerlendirebilen bir yapı.

Güney Düğüm Başak Burcunda: Aşk hayatında kaygılı, eleştirel maddiyat ve statüye fazlasıyla önem veren bir kişilik. Ayrıntılara saplanıp kalmak ve kendisine sunulanla mutlu olmamak; huzursuz bir yapı. Kişi maddi konularda ve insanları eleştirirken ölçülü olma yönünde kendini geliştirmeli. Gereksiz kaygılarını kendi iç dünyasında minimalize etmeye çaba göstermeli.

Göklerin kutsal ışıkları daima yaşamınızı aydınlatsın. Yıldızınız ve şansınız bol olsun…