Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Astroloji ve burçların genel özellikleri

Astroloji, gök cisimlerinin canlı ve cansız varlıklar üzerindeki etkilerini araştıran bir bilimdir. İnsanoğlunun ilgilendiği en eski ilimler arasındadır.

Haberin Devamı

Astroloji nedir?

Astroloji, gök cisimlerinin canlı ve cansız varlıklar üzerindeki etkilerini araştıran bir bilimdir. İnsanoğlunun ilgilendiği en eski ilimler arasındadır. Uzun süre astronomiyle aynı bilim dalı sayılmıştır fakat astrolojinin kökeni astronomiye göre çok eskilere dayanır, yaklaşık 6 bin yıl öncesine.

Günümüzde astronomi; uzaklıkların, büyüklüklerin, kütlelerin, hareketlerin, hızların, yerlerin ve teleskop gibi aletlerle ölçülen bu gibi gözlemlere dayanan kavramların bilimidir. Bu yüzden astronomi nesnel bir bilim olarak adlandırılmak zorundadır, oysa astroloji öznel bir bilim olarak adlandırılmak zorundadır. Bu yüzden horoskop haritasının çıkarılması gerçekten astronomik bir süreçtir.

Horoskopun çizimi ve açıklanması astrolojik bir süreçtir. Astroloji aynı zamanda gezegenler arasındaki açılarla ve bunların insanlık üzerinde gözlemlenebilen etkileri ile ilgilenir. Burçlar, evleri ayırmanın bir yoludur. Bunlar, doğum yerlerine bağlıdırlar. Burç, olayın alanını göz önünde tutar. Ev, olayın meydana geldiği yerdir.

Haberin Devamı

Gezegende olayı harekete geçiren güçtür. Astroloji, evrende uyum ve simetrinin var olduğunu, ayrıca herkesin bu uyum ve simetrinin bir parçasını oluşturduğunu öğretir. Bu yüzden astrolojiyi hayatı açıklamaya yardım eden bir felsefe gibi düşünmeliyiz. Astrolojinin amacı, bize olanlar için gezegenleri suçlamak değil, aksine gezegenlerle ilgili belirtiler yardımıyla kendimiz hakkında bir şeyler öğrenmektir. Kendimizi açıkça gördüğümüz zaman, yeni özelliklerimizi kolayca keşfedebilir ve hayatımızı daha dolu, daha amaçlı, daha yaratıcı hale getirebiliriz.

Astroloji kader değildir, her şey insanın kendi elindedir. Astroloji dönemleri inceler, fırsat alanlarını, olabilecek hastalıkları, şanslı zamanları, doğum haritanızda sizi kısıtlayan, zorlayan alanları ve gecikmeleri gösterir. Sonuçta nasıl hareket edeceğiniz, neler yapacağınız, hepsi sizin iradeniz içindedir. Gezegenlerin iyi açılar yaptığı şanslı dönemlerde, hiçbir şey yapmadan oturursanız, bu fırsatları kaçırabilirsiniz. Aynı şekilde gezegenlerin zorlayıcı etkiler yaptığı dönemlerde, gerekli gayret ve azmi gösterirseniz, tüm zorlukları aşabilir ve farkında bile olmadığınız içinizdeki gücü ortaya çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Astroloji bir fal değildir, belli değerlere dayanarak yapılan bir yorumdur ve popülist yaklaşımlardan ibaret değildir. Nefes aldığımız andan son nefesimizi vereceğimiz ana kadar etkili olan göksel enerjilerin yaşamımıza yansımasıdır ve bizler, bu yansımaların ne kadar çok farkındaysak, kendimizi ve yaşam kalitemizi geliştirip yükseltiriz.

Astrolojinin insanlar üzerindeki etkileri

Astrolojiyi sadece burçlarla sınırlandıramayız. Gezegenler, sabit yıldızlar ve astroidler kişisel horoskoplarımızda bütünü oluşturur. Karakteristik özelliklerimizi doğduğumuz andaki güneş burcumuz belirlerken, duygularımızı yine doğum anındaki ay burcumuz belirlemekte. Fiziksel özelliklerimizin insanların üzerinde bıraktığı ilk izlenim ise yükselen burcumuzla ilişkilidir. Doğum haritamız bir bütündür, bize yol göstericidir, kendimizle yüzleşmemizi sağlayan muhteşem bir portredir. İnsanın türlü özelliklerini yansıtır, yeteneklerini ve zayıf yönlerini açıklar. Kendimizi geliştirmemiz gereken konularda ve dikkat etmemiz gereken noktalarda değerlendirmemiz gereken zamanları gösterir. Evrensel sistemin içindeki yerimizi anlamamızı, yaşam kalitemizi yükseltmemizi sağlayan çok önemli bir sanattır. Biz astrologların görevi, burçlar ve yıldızlardan yararlanarak bunlara göre yıldız haritasını çıkarıp bilgi ve deneyimimizle birleştirip danışana sunmaktır. Özel olarak çıkarttığımız yıldız haritası daima doğru yol gösteren bir pusula gibidir.

Haberin Devamı

Burçların genel özellikleri

KOÇ BURCU (21 Mart - 20 Nisan): Enerjik, atak, cesur, lider özelliği taşıyan, sağlam iradeli, hırslı. bencil, egemen, bağımsız karakterli, çabuk sinirlenen, sabırsız, kavgacı.

BOĞA BURCU (21 Nisan - 20 Mayıs): Düzenli yaşam seven, tutkularına sarılan, pratik, güvenilir, sabırlı, iş yaşamında uyumlu, sistemli, zenginliği ve iyi yaşamı seven, midesine düşkün, soğukkanlı, iradeli, sadık, sevecen, tutucu, inatçı.

İKİZLER BURCU (21 Mayıs - 20 Haziran): Akıllı, uyumlu, her işe yatkın, entelektüel, mantıklı, canlı, konuşkan, hareketli, yabancı dillere yetenekli, zamana uyan, heyecanlı, değişken, huzursuz, kurnaz, meraklı, kararsız.

Haberin Devamı

YENGEÇ BURCU (21 Haziran - 20 Temmuz): İnatçı, sabırlı, duyarlı, iyi kalpli, sevimli, hayal gücü yüksek, koruyucu, vatansever, becerikli, zeki, evcimen, heyecanlı, alıngan, çabuk sinirlenen, değişken, somurtkan, bağışlamaz, dengesiz.

ASLAN BURCU (21 Temmuz - 20 Ağustos): Neşeli, umutlu, yüce gönüllü, eli açık, yaratıcı, coşkun, heyecanlı, geniş düşünceli, kendini beğenmiş, sabit fikirli, kibirli.

BAŞAK BURCU (21 Ağustos - 20 Eylül): Telaşlı olmayan, rahat, kavgadan ve tartışmadan kaçınan, ayırt edici, inceleyici, dürüst, düzenli, titiz, dakik, kuruntulu, ince eleyip sık dokuyan, geleneklere bağlı, önemsiz konularda fazla duran.

TERAZİ BURCU (21 Eylül - 20 Ekim): Dürüst, kurallara bağlı, uyumlu, büyüleyici, insanlarla iyi geçinen, duygusal, diplomatik, kararsız, kinci, kolay etkilenen, saf, temiz ruhlu.

AKREP BURCU (21 Ekim - 20 Kasım): Sağlam iradeye sahip, kararlı, güçlü, sezgi gücü yüksek, anlayışlı, yardımsever, kıskanç, dik kafalı, kinci, inatçı, kuşkucu.

Haberin Devamı

YAY BURCU (21 Kasım - 20 Aralık):  Açık sözlü, dürüst, iyimser, güleryüzlü, açık düşünceli, uyumlu, felsefe ve yargı yeteneği olan, özgürlüğü seven, güvenilir, olayları abartıcı, huzursuz, aşırı uçlarda yaşayan, kaprisli.

OĞLAK BURCU (21 Aralık - 20 Ocak): Nazik, sevimli, güvenilir, kararlı, tutkulu, özenli, düzenli, sabırlı, disiplinli, katı görünüşlü, çok kesin tavırlı, tutucu.

KOVA BURCU (21 Ocak - 20 Şubat): Heyecanlı, insancıl, bağımsız, yaratıcı, ileri görüşlü, arkadaş canlısı, dik kafalı.

BALIK BURCU (21 Şubat - 20 Mart): Anlaşılması zor, sevimli, duygusal, duyarlı, uyumlu, kolay etkilenen, iyi kalpli, anlayışlı, heyecanlı, gizliliği seven, kararsız, kolay etkilenen.