Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Astroloji meraklılarına ücretsiz seminer

Tüm astroloji sevdalıları ücretsiz olarak bu seminere katılabilir!

Haberin Devamı

Astroloji, tüm dünyada önemini her geçen gün artırarak insanlığa rehberliğini hükümetler ve kişisel bazda sürdürmektedir. Takiyüddin Rasid, Müneccimbaşı Ahmed Tahir Efendi, Osman Kamil Efendi, Gıyaseddin Cemşid, Ali Kuşcu, Seydi İbrahim, Hüseyin Hilmi Efendi, Mustafa Asım Bey, Bibi Müneccime gibi birbirinden değerli müneccim ve müneccimbaşıları, dünya astroloji tarihine geçmiş, hala astrolojiye eserleri ve çalışmaları ile yön vermeye devam etmektedir. Hüseyin Hüsni Efendi tarafından “Mekteb-i Fenni İlmi Nucm” adı ile ilk resmi astroloji okulu yine Osmanlı döneminde kurulmuş, vefat edene kadar da onun sorumluluğunda hizmet vermiş, sonrasında ise Sadullah Efendi’nin yönetimine geçmiştir.

Bu denli büyük bir astroloji kültüründen gelmiş olmamıza rağmen, bugün ülkemizde astroloji üniversitelerinin olmaması, eğitimli gerçek astrolog sayısının bir elin parmaklarının sayısını geçmemesi nedeni ile Osmanlı’da çok değer görmüş ve bugün tüm dünyanın faydalandığı bilgi birikimini özel ve resmi kurumların raflarında araştırılmayı beklemektedir. Bu araştırma eksikliği nedeni ile astrolojiye ilgi duyan birçok insanın da kendi kültür mirasımız olan en gelişmiş astroloji sistemi Osmanlı astrolojisinden bihaber olmamıza sebebiyet vermekte. Daha ötesi kendilerine “astrolog” ünvanını veren kişiler yüzünden astroloji, hiçbir ilgisi olmamasına rağmen bir inanç sistemi gibi değerlendirilmektedir. İlgili her kurum araştırmacılara her türlü yardımı yapmaktadır. Bu konuda araştırmalarıma başladım ve çalışmalarım devam etmekte. Kültürel mirasımıza sahip çıkmak, onu anlamak, anlatmak, hem ülkemde hem de tüm dünyada tanıtmak amacıyla çalışmalarıma devam etmekteyim.

Haberin Devamı

Aşağıda bahsettiğim 16 Ağustos 2014 tarihli Kepler Collage bünyesinde verilecek seminerden sonra sırada “Osmanlı Astrolojisi Semineri” var. Bununla ilgili ayrıntıları da ileriki dönemde sizlerle paylaşacağım.

Astroloji fen bilimleri olan astronomiden faydalanan, tüm dünyadaki üniversitelerde lisans ve lisansüstü eğitimleri verilen sosyal bir “bilim” dalıdır. 14. yüzyıl başlarında başlayıp 18. yüzyıl sonuna kadar Osmanlı döneminde bulunan Müneccimbaşı sisteminin önemini yeniden hatırlatabilmek, dönemin padişahları tarafından devlet ve kendi yaşamlarında önemli kararlar alınırken danıştıkları bu etkili sistemin derinliğini sizlerle paylaşabilmek için seminer vereceğiz. Gökyüzünün rehberliğinde ilerlemek ve aydınlanmak için Değerli Öğretmenim Prof.Gary Gomes ile birlikte benim tarafımdan Türkçe, Prof. Gary Gomes tarafından İngilizce sesli ve görsel materyallerin kullanılacağı bu seminer, dünyanın en saygın Astroloji okullarının başında gelen Amerika’daki Kepler College'de gerçekleşecek. Uzaktan eğitim programı webinar uygulaması ile 16 Ağustos 2014 günü saat 21:00'da gerçekleşecek ve ilk Vedic "Hint" Astroloji dersimizi seminer olarak vereceğiz.

Haberin Devamı

Dünyada Kepler College bünyesinde ilk Türkçe seminer olması dolayısı ile aynı anda tüm dünyada Türkçe konuşan tüm astroloji sevdalıları ücretsiz olarak bu seminere katılabilecektir. İnterneti olan herkesi seminerimize bekliyoruz. Seminer tarafımızdan kaydedilecek ve katılan herkese mail yolu ile ulaştırılacaktır. Kepler College ile iş birliğimizi artırarak devam ettirme arzusundayım. Nihai hedefim Kepler Collage Amerika'nın temsilciliğini almak ve benim vereceğim Kepler müfredatına uygun Türkçe dersler sonucunda, eğitimini başarı ile tamamlayan herkese Kepler onaylı ve tüm dünyada geçerli sertifika ve diploma vermektir. Bu iş birlikteliklerini başka uluslararası astroloji eğitim kurumları ile de geliştirip hem astrolojiye hem de Türkçe konuşulan her yerde eğitimli astrologlar yetiştirebilme hizmetini amaç edindiğimi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

Haberin Devamı

16 Ağustos 2014 saat:23:00’te Kepler Collage ABD (USA) bünyesinde, hem İngilizce hem Türkçe dillerinde eş zamanlı olarak, (İngilizce dilinde çok değerli hocam Prof. Gary Gomes ve Türkçe dilinde benim sunacağımız) Vedik Astroloji’ye genel bir bakış konulu seminerimize ücretsiz olarak herkes katılabilecektir. Katılım için aşağıdaki linkte tıklayıp kayıt yaptırabilirsiniz.

www.kepler.edu/home/index.php/events-kepler

Bu kayıt işleminin nasıl yapılacağına dair tanıtım videosuna da buradan ulaşabilirsiniz.

Ülkem adına ilk kez bir Türk astroloğun Amerika’daki saygın bir astroloji üniversitesinde hoca kadrosuna girmiş olmasından ben çok büyük gurur duyuyorum. Bu sorumluluğun farkında olarak alnımın akı ile bu başlangıcın devamının gelmesi için elimden gelenden daha fazlasını yapmaya, insanüstü bir çaba ile çalışacağıma kendime ve ulusuma söz veriyorum.