Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Astroloji, kristaller ve renkler

Burcunuza ait simge, gezegen ve renk hangisi? Astrolog Şenay Yangel sizler için anlatıyor...

Haberin Devamı

Tarih boyunca, gezegenlere çeşitli renk ve semboller verilmiştir. Örneğin, Mars’ın rengi kırmızıdır, çıplak gözle gözlenen Mars’ta bu renk açık bir şekilde görülür. Mitolojide Savaş Tanrısı olarak adlandırılan Mars’a kan renginin hakim olması ve bu rengin Mars’a verilmesinin birçok anlamı vardır. Her gezegene bir renk tekabül eder. Şimdi sizlerle burçların ve gezegenlerin renkleri ve sembollerini paylaşmak istiyorum.

Astroloji, kristaller ve renkler

Astroloji, kristaller ve renkler

Renkleri insanoğlu çok eski çağlardan beri kullanmaktadır. İnsan bedeninde 7 enerji merkezi, bedenimizde ise 7 chakra vardır. Sanskritçe’de Çakra sözcüğüne “Tekerlek”, “Çark” veya “Halka” denir. Enerjetik açıdan ise Çakra “girdap” anlamına gelmektedir. Enerji merkezi olan Çakra, enerjetik bedende halka şeklindedir ve enerji, Çakra halkasının üzerinde bir girdap gibi dönmektedir. Bunun dışında Çakra, iç yaşam enerjisinin döner merkezi, iç enerji kanallarının buluştuğu, enerjinin bedene girip çıktığı ve farklı enerji düzeylerine dönüştürüldüğü bir kesişme noktasıdır. Her chakra, negatif ya da pozitif titreşimleri çeken özel bir renge bağlıdır. Astrolojik olarak da gezegen ve burçlarımıza ithaf edilmiş renkleri kullandığımızda, daha dengeli, mutlu ve huzurlu oluruz. Renklerle birlikte kristallerimizi kullanmamız bu etkiyi daha da kuvvetlendirecektir. Renkler ve kristallerin insanlar üzerinde olumlu ya da olumsuz etkileri birçok bilim insanı tarafından araştırılmış, insan üzerinde etkili oldukları bilimsel olarak da ispatlanmıştır.

Haberin Devamı

CHAKRALAR ve RENKLER

Astroloji, kristaller ve renkler

Kişisel horoskop analizimizi yaptırdığımızda hangi gezegenimizin zayıf olduğunu öğrenir, o gezegenin renk ve kristallerini belirleyerek olumsuz ya da ilerleyen enerjileri kontrol altına alıp doğru bir enerji akışı sağlayabiliriz. Bu konuda özellikle Hint Astrolojisi’nde binlerce yıldır başarı ile uygulanan yöntemler vardır. Renkleri ve kristallerimizi doğru kullandığımızda, ruhsal ve bedensel anlamda birçok rahatsızlığımıza şifa bulabiliriz. Kristaller, daha doğrusu doğanın kendi içinde doğal bir şekilde meydana gelen her şey, mutlaka belli bir enerjiyi içinde barındırmaktadır. Evrende hiçbir şey sebepsiz yere yaratılmamıştır. Kristallerle ilgili yanlış kullanım günümüzde bir hayli yaygın durumdadır. Kristallerin satışını yapan yerlerde bile taşıdığı özellikler tam anlamıyla bilinmeden, yanlış önerilerde bulunularak satılmaktadır. “Ametist, negatif enerjiyi alır”; “Pembe kuvars, aşk taşıdır” gibi genellemeler yapılarak kullanılması son derece yanlıştır. Benim günlük burç yorumlarımda sizlerle paylaştığım renk ve kristaller o günün gezegen enerjileri incelenerek, her burcun kullanımına uygun renk ve kristaller siz değerli okuyucularımla paylaşılmaktadır. Renklerinizi kıyafet olarak kullanabileceğiniz gibi yine o renklerle kıyafetinizi tamamlayacak kombinler yapabilirsiniz. Kristaller; auramız, ruhumuz ve bedenimizde yanlış kullanım sonucu ciddi problemler yaşamımıza sebep olabilir. Örnek vermek gerekirse, “Kristal Kuvars” oldukça güçlü bir enerjiye sahip bir kristaldir ve kesinlikle sivri ucu aşağıya gelecek şekilde (dikey olarak) boyun bölgemizde taşınmamalıdır. Enerji akışı bu şekilde doğru salınım yapamayacağından kalbimizle ilgili sıkıntılara sebep olabilir. Doğru kullanım şekli, enine ve kristalin her iki ucunun da açık bırakılması şeklinde olmalıdır. Bunun gibi nice örnekler vardır. Kristallerimizin sahip oldukları enerjiyi doğru anlamda kullanabilmemiz için öncelikle mutlaka doğduğumuz andaki kişisel doğum haritamızın incelenmesi gerekir. Horoskoplarımızda bizi zorlayan enerjilerin tespit edilmesi ve neye ihtiyacımız olduğu belirlendikten sonra kristal kullanımına geçiş yapılması gerekir. Aldığınız kristalinizi mutlaka taşıdığı özelliklere göre arındırmalısınız. Yine kristalinizi teninize değecek şekilde kullanmalı ve mümkün olduğu kadar doğal kristaller tercih etmelisiniz. Kristaller kişiye özeldir ve enerji akışınızla bütünleştiğinden dolayı bir başkasının kristale dokunmaması gerekir. Dokunulduğunda yine kristalinizin özelliklerine göre arındırılması gerekir. Kullanacağınız kristali arındırma işlemi yaptıktan sonra programlamalısınız. Kristalinizle enerjinizin bütünleşmesi, birbirini tamamlayarak sahip olduğu enerjinin doğru şekilde sizin benliğinize yansıması için bunun yapılması oldukça önemlidir. Gezegenlerin yönetiminde olan birkaç kristal örneğini aşağıda veriyorum. 

Haberin Devamı

GEZEGENLER ve KRİSTALLERİ

Güneş: Kırmızı Yakut, Kırmızı Lal, Kırmızı Spinel.

Ay: İnci, Ay taşı, Beyaz Zirkon, Beyaz Mercan.

Merkür: Turmalin, Yeşil Yeşim Taşı, Oniks, Peridot.

Venüs: Elmas, Beyaz Safir, Opal, Pembe Kuvars.

Mars: Kırmızı Mercan, Kırmızı Turmalin, Kırmızı Zirkon, Carnelian.

Jüpiter: Sarı Safir, Altın Topaz, Sitrin, Kehribar.

Satürn: Mavi Safir, Lapis Lazuli, Malahit, Mavi zirkon.

Uranüs: Granat, Spessartite, Hessonite, Turkuaz.

Pluton: Krizoberil, Apatit, Turmalin, Kedi gözü.


Kristaller de kişisel doğum haritasına göre belirlenmelidir. Herkes istediği kristali kullanamaz. Doğum haritasına göre belirlenecek olan kristalleri zayıf olan gezegene göre bir astrolog belirler ve bu ömür boyu kullanılabilir. Bir de ilerletilmiş doğum haritasına göre gelecekte zayıf olacak planetler belirlenir ve buna göre bu planeti güçlendirmek için dönemsel kristaller kullanılabilir. Bunların hepsini mutlaka eğitimli ve gerçek astrologlar belirlemelidir. Aksi takdirde fayda görmek yerine zarar görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Son söz olarak sırf renkleri, şekilleri ilgimizi çekti diye bu kristalleri evimizde ya da bedenimizde kullanmamalıyız!

KRİSTAL PROGRAMLAMA NASIL YAPILIR?

Kristalinizi ¾ süt,¼ suda bekletin. Daha sonra kristalinizi sol elinize alın, sadece kristaline odaklanın ve yüksek sesle şu sözleri söyleyin:

“Nefes aldığım ilk andan bugüne kadar ruhumda, bedenimde, çevremde, işimde, ilişkilerimde, aşkımda, sağlığımda, yaşamımın tümünde etkili olmuş ruhsal saldırı ve negatif enerjilerin tümünden arınıyor, yenileniyor (Kristalin adını söyleyin). Senin kozmik enerjilerinden faydalanmaya niyet ediyor, doğum haritamdaki tüm gezegenlerin zayıf enerjilerini yükseltiyor, dengeliyor, olumlu enerjiler olarak yaşamıma sevgi ile aktarman için yüzyıllardır yeryüzünden ve gökyüzünden aldığın tüm kozmik şifa yüklü ve güçlü koruyucu enerjilerini faaliyete geçiriyorum.”

Haberin Devamı

KOÇ BURCU KRİSTALİ: Granat Kırmızı, Turmalin, Yakut, Beyaz Safir, Elmas, Kan Taşı, Lal kullanabilirler. Bu kristallerin hepsi Mars’ın yönetimindedir. Özellikle Elmas, Koç burcu insanın cesaretini artırır ve negatif enerjiye karşı kalkan görevi görür. Geçmişte ulusların askerleri Elmas’ı, Ametist ve Zümrüt ile birlikte cesaret için kullanmışlardır. Ayrıca mikropsuz bir ortam yaratmak, kullanılan yeri arındırmak için yararlanılmıştır. Koç burcu olan Roma İmparatoru Karl’ın krallığı süresince kullandığı tılsım şeklindeki Beyaz Safir, onun hayatında son derece etkili olmuştur. 

BOĞA BURCU KRİSTALİ: Mavi Akik, Firuze, Yeşim, Zümrüt, Krizokol, Mavi Safir kullanabilirler. Mavi Akik, Mavi Safir ve Firuze, kadim öğretilerde tüm kan hastalıkların ve gözle ilgili rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmış, olumlu sonuçlar doğurmuştur. Boğa burçları özellikle Firuze kullanarak negatif enerjiden korunabilir, auralarındaki enerjiyi koruyabilirler. Tarihte Zümrüt, Elmas ve Firuze, Kanuni Sultan Süleyman tarafından yüzük ve başlıklarında padişahlığı süresinde kullanılmıştır. Osmanlı’nın sanatı yansıtılarak, belirlenen gezegenlere göre kristaller, camilerden oturdukları tahta, kullandıkları mühürlere ve mimarinin birçok bölümünde bilinçli bir şekilde Müneccimbaşları tarafından kullanılmıştır. 

Haberin Devamı

İKİZLER BURCU KRİSTALİ: Dantelli Agat, Yeşil Zirkon, Oniks, Diopsit, Peridot, Krizopras ve Yeşil Turmalin kullanabilirler. Dantelli Agat, tarihte kadim bilgelik taşı olarak geçer. İngiltere Kraliçesi 1. Elizabeth’in de aralarında bulunduğu pek çok önemli insan, başarı ve istikrar için bu kristali kullanmıştır. Krizopras ise sezgileri güçlendirir, korku ve kaygıları azaltır, sağlıklı kararlar almakta, konsantre olmakta faydalı bir başarı kristalidir. Tarihte Krizopras, tılsım olarak Büyük İskender tarafından kullanılmış ve Büyük İskender bu kristale hayatı boyunca çok önem vermiştir. Agat ve Krizopras, Başak ve Balık burçları tarafından kullanılmamalıdır.

YENGEÇ BURCU KRİSTALİ: Ay Taşı, Labradorit, Peridot, Beyaz Zirkon, Rodokrozit, Zümrüt ve Kalsedon kullanabilirler. Şifa enerjisi yüksek olan Zümrüt, tüm kadim uygarlıklarda kullanılmıştır. Mısırlılar büyük altın halkalar yapıp içine zümrütler yerleştirerek Güneş ışınlarını bedenin hasta bölümüne odaklamışlardır. Roma İmparatoru Neron, gözlerinden rahatsızlandığında, arenada gerçekleşen oyunları büyük bir Zümrüt’ün eşliğinde izlemiştir. Doğum haritasında Ay burcu zararlı konumda olan bir Yengeç, Zümrüt kullanmamalıdır. Yengeçler için Ay Taşı, koruyucu ve aynı zamanda şanslarının artması konusunda en iyi tercih olacaktır. 

ASLAN: Elmas, Kaplan Gözü, Kehribar, Sarı Topaz, Sarı Safir, Kalsedon ve Sardoniks kullanabilirler. Sardoniks iki tabakalı bir Akik taşıdır. Kadim öğretilerde antiseptik özellikleri ile bilinir ve yaydığı titreşimle takan kişiyi bulaşıcı hastalıklardan koruduğuna inanılır. Ünlü Kahin Üstad Nostradamus aynı zamanda hekimdi ve pek çok hastalığa karşı koruma sağlaması amacı ile bu kristali toz haline getirerek ilaçların karışımında kullanmış, pek çok rahatsızlığa karşı fayda sağlamıştı. Kehribar, özellikle Roma’da, tiroit ve boğaz enfeksiyonlarının tedavisinde sıklıkla kullanılmıştır. Kehribar aynı zamanda hazinelerin korunması ve bereket için de pek çok uygarlık tarafından kullanılmıştır. 

BAŞAK: Jasper, Jet, Lapis Lazuli, Yeşim, Kırmızı Akik ve Safir kristallerini kullanabilirler. Kadim öğretilerde Kırmızı Akik, akıcı konuşma ve negatif ruhsal saldırılara karşı koruyucu olarak, göbeğin üzerine iri bir Akik koyarak kullanılmıştır. Negatif enerjilerden koruduğu gibi sanrılar gören, korkuları fazla olan insanlara da olumlu sonuçlar vermiştir. Kadim insanlar bu konuda çok daha detaylı bilgiyi Mısır’ın ölüler kitabında paylaşmışlardır. Yeşim, özellikle Çin’de kutsal sayılan bir kristaldir. Tüm tarih boyunca imparatorluklarında kullanılmış, günümüzde de devlet erkanı tarafından kullanımı devam ettirilmektedir. Böbrek rahatsızlıkları ve ateşin düşürülmesinde de kullanılmaktadır. 

TERAZİ: Topaz, Zirkon, Dumanlı Kuvars, Kuvars, Akuamarin, Lapis Lazuli, Mercan ve Opal kristallerini kullanabilirler. Astrolojik haritanızda Venüs zararlı konumda ise Opal kullanılmamalıdır. Topaz ve Dumanlı Kuvars, iki ucu yassı şekilde kullanıldığında Terazi burçlarını dışarıdan gelen etkilere karşı korur ve yaşamlarında istikrar sağlamalarında yardımcı olur. Mercan ise kadim uygarlıklarda, yapısında bulundurduğu magnezyum ve kalsiyumdan dolayı öğütülerek, sara hastası çocukların tedavilerinde ve dalak ile ilgili hastalıklarda kullanılırdı. Dikkat dağınıklığı ve geçmişe olan bağımlılığı fazla olan Terazi’ler, özellikle Satürn transitlerinde dönemsel olarak Lapis Lazuli kristalini kullanabilirler. 

AKREP: Hematit, Malahit, Obsidyen, Lal, Beril, Kırmızı Turmalin ve Akumarin kristallerini kullanabilirler. Kadim uygarlıklarda Mısırlılar, Beril’i guatr tedavisinde kullanırlardı. Akuamarin’i ise sezgilerin güçlenmesinde, mistik ve psişik konularda kullanmışlar, adına da “Kahi’nin Taşı” demişlerdir. Kırmızı Lal kristali ise Hindistan’da savaş dönemlerinde yaralanan askerlerin kanamalarını durdurmak ve açık yaraları iyileştirmek için öğütülerek kullanılırdı. Obsidyen ve Lal, Akrep burçları için oldukça faydalı kristallerdir. Başkalarından kaynaklanan olumsuzlukların yaşamları üzerinde etkili olmaması için kullanılır. 

YAY: Sodalit, Sitrin, Sardoniks, Güneş Taşı, Sarı Safir, Altın Topaz, Aventurin ve Ay Taşı kristallerini kullanabilirler. Kadim uygarlıklarda Topaz iki şekilde kullanılırdı. Toz haline getirilerek bedenin üst kısmında lapa olarak ya da altın şifa çemberlerine yerleştirerek, Güneş ışınlarının ağrıyan bölgeye yansıması sağlanırdı. Topaz Sardoniks ve Altın Topaz, Yay burçlarının ruh ve beden sağlığında koruyucudur, aynı zamanda iş hayatlarında, finansal konularda ve şanslarının artmasında yardımcıdır. Tüm dünyada Topaz; iyi şans, ün ve tanınmışlık için kullanılmaya devam etmektedir. 

OĞLAK: Spinel, Siyah Turmalin, Yakut, Kara Kehribar, Sitrin, Kalsit, Kuvars, Malahit ve Güneş Taşı kristallerini kullanabilirler. Astrolojik haritada yıldızların öğretmeni Satürn, zararlı konumdaysa Spinel ve Yakut kullanılmamalıdır. Kristal kodlanıp enerjisini yaymaya başladığında, iş ve özel yaşamda pek çok sorunu beraberinde getirebilir. Yakut tüm kadim uygarlıklarda daima en fazla önemsenen kristallerden biridir. Hindistan ve Kaldeniler, Yakut’u, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda ve kabus gören çocuklarda sıklıkla kullanırlardı. Oğlak burçları, Kara Kehribar ve Sitrin kristalini günlük hayatlarında kendi iç huzurlarını yakalamak için sıklıkla kullanabilirler. 

KOVA: Amazonit, Krizokol, Opal, Beyaz Zirkon, Akuamarin, Yeşil Turmalin ve Grena kristallerini kullanabilirler. Yeşil Turmalin, kadim uygarlıklarda, kan hastalıklarına bağlı yüksek ateşin düşürülmesinde kullanılırdı. Grena ise tehlikelerden, kazalardan korumak amacı ile bedende tene değecek şekilde kullanılırdı. Opal, Akumarin ve Grena, Zodyak’ın sıra dışı enerjisi yüksek Kova insanları için en uygun kristalleridir. 

BALIK: Ametist, Kırmızı Mercan, Mavi Topaz, Ay Taşı, Pembe Kuvars ve Diaspora kristallerini kullanabilirler. Ametist, özellikle Yunan Mitolojisi’nde, sarhoşluğa sebep olmaması için içkiler ametist kadehlerinde ikram edilirdi. Diğer uygarlıklarda ise enerjisi çok yüksek olan bu kristalin etkili olabilmesi için bir başkası tarafından hediye edilmesine önem verilirdi. Taşıyan kişiyi güçlü, etkileyici kılacağına inanılırdı. Sinir sistemi üzerinde oldukça etkili olan bu kristal, yaydığı titreşimlerle bulunduğu ortamda ve kristali kullanan kişide arınma ve koruma sağlar. 

GEZEGEN GÜNLERİNE GÖRE KRİSTALLERİN YÜZÜK OLARAK KULLANIMI

  • Pazar, GÜNEŞ’in günüdür. Güneş’in kristallerini (Kırmızı Yakut, Kırmızı Lal, Kırmızı Spinel) ya da burcunuza uygun kristalinizi sağ elinizin yüzük parmağında kullanabilirsiniz.
  • Pazartesi, AY’ın günüdür. Ay’ın kristallerini (Ay, İnci, Ay Taşı, Beyaz Zirkon, Beyaz Mercan) sağ ya da sol elin yüzük parmağında kullanabilirsiniz.
  • Salı, MARS’ın günüdür. Mars kristallerini (Kırmızı Mercan, Kırmızı Turmalin, Kırmızı Zirkon, Carnelian) ya da burcunuza uygun kristalinizi, sağ elinizin işaret veya yüzük parmağında kullanabilirsiniz.
  • Çarşamba, MERKÜR’ün günüdür. Merkür kristallerini (Turmalin, Yeşil Yeşim Taşı, Oniks, Peridot) ya da burcunuza uygun kristalinizi orta veya küçük parmağınızda kullanabilirsiniz.
  • Perşembe, JÜPİTER’in günüdür. Jüpiter kristallerini (Sarı Safir, Altın Topaz, Sitrin, Kehribar) ya da burcunuza uygun kristalinizi sağ elinizin işaret parmağında kullanabilirsiniz.
  • Cuma, VENÜS’ÜN günüdür. Venüs kristallerini (Elmas, Beyaz Safir, Opal, Pembe Kuvars) ya da burcunuza uygun kristalinizi sağ veya sol elinizin orta parmağında kullanabilirsiniz.
  • Cumartesi, SATÜRN’ün günüdür. Satürn kristallerini (Mavi Safir, Lapis Lazuli, Malahit, Mavi zirkon) ya da burcunuza uygun kristalinizi, sağ elinizin orta parmağında kullanabilirsiniz.