Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

Astroloji, kristaller ve renkler

Burçların ve gezegenlerin; renkleri, sembolleri...

Haberin Devamı

Tarih boyunca, gezegenlere çeşitli renk ve semboller verilmiştir.

Örneğin, Mars’ın rengi kırmızıdır, çıplak gözle gözlenen Mars’ta bu renk açıklıkla görülür.

Mitolojide Savaş Tanrısı olarak adlandırılan Mars’a, kan renginin hakim olması ve kırmızının ihtiras rengi olması bu rengin Mars’a tekabül edilmesinde etkendir.

Her gezegene bir renk tekabül etmiştir.

Şimdi sizlerle burçların ve gezegenlerin renkleri ve sembollerini paylaşmak istiyorum.

Astroloji, kristaller ve renkler

              Astroloji, kristaller ve renkler

Haberin Devamı

Renkleri insanoğlu çok eski çağlardan beri kullanmaktadır. İnsan bedeninde 7 enerji merkezi vardır. Bedenimizde 7 çakra vardır. Sanskritçe Çakra sözcüğü “Tekerlek”, “Çark” veya “Halka” demektir. Enerjetik açıdan ise Çakra “girdap” anlamına gelmektedir. Enerji merkezi olan Çakra enerjetik bedende halka şeklindedir ve enerji, Çakra halkasının üzerinde bir girdap gibi dönmektedir. Bunun dışında Çakra, iç yaşam enerjisinin döner merkezi, iç enerji kanallarının buluştuğu, enerjinin bedene girip çıktığı ve farklı enerji düzeylerine dönüştürüldüğü bir kesişme noktasıdır. Her çakra negatif ya da pozitif titreşimleri çeken özel bir renge bağlıdır. Astrolojik olarak da gezegen ve burçlarımıza ithaf edilmiş renkleri kullandığımızda, kişi daha dengeli, mutlu ve huzurlu olacaktır. Renklerle birlikte kristallerimizi kullanmamız da bu etkiyi kuvvetlendirecektir.

Renkler ve kristallerin insanlar üzerinde olumlu ya da olumsuz etkileri birçok bilim insanı tarafından araştırılmıştır ve insan üzerinde etkili oldukları bilimsel olarak da ispatlanmıştır. 

   Astroloji, kristaller ve renkler   

Kaynak: 

Chakras, Energy Centers of Transformation, Harish Johari, Destiny Books, Vermont, 1987.
 
Kişisel horoskop analizimizi yaptırdığımızda hangi gezegenimizin zayıf ve güçsüz durumda olduğunu öğrenir ve o gezegenin renk ve kristallerini belirleyerek olumsuz ve dengesiz ilerleyen enerjileri kontrol altına alıp, doğru bir enerji akışı sağlayabiliriz. Bu konuda özellikle Hint Astrolojisi'nde binlerce yıldır başarı ile uygulanan yöntemler vardır. Renkleri ve kristallerimizi doğru kullandığımızda ruhsal ve bedensel anlamda birçok rahatsızlığımıza şifa bulabiliriz.

Haberin Devamı

Dikkat, kristaller yanlış kullanım sonucu ciddi problemler yaşamamıza sebep olabilir!

Ben bu yazımda kristaller hakkında da doğru bilinen yanlışlardan bahsetmek istiyorum. Kristaller daha doğrusu doğanın kendi içinde doğal bir şekilde meydana gelen her şey, mutlaka belli bir enerjiyi içinde barındırmaktadır. Evrende hiçbir şey sebepsiz yere yaratılmamıştır. Kristallerle ilgili yanlış kullanım günümüzde bir hayli yaygın durumdadır. Kristallerin satışını yapan yerlerde bile taşıdığı özellikler tam anlamıyla bilinmeden yanlış önerilerde bulunarak kristal satışı yapılmaktadır. Ametist, negatif enerjiyi alır; pembe kuvars aşk taşıdır gibi genellemeler yapılarak kullanılması son derece yanlıştır. Benim günlük burç yorumlarımda sizlerle paylaştığım renk ve kristaller o günün gezegen enerjileri incelenerek, her burcun kullanımına uygun renk ve kritaller siz değerli okuyucularımla paylaşılmaktadır. Renklerinizi kıyafet olarak kullanabileceğiniz gibi yine kıyafetinizi tamamlayacak kombinler yapabilirsiniz. Kristaller, ruhumuz ve bedenimizde yanlış kullanım sonucu ciddi problemler yaşamımıza sebep olabilir. Örnek vermek gerekirse Kristal Kuvars oldukça güçlü bir enerjiye sahip bir kristaldir ve kesinlikle sivri ucu aşağıya gelecek şekilde ‘’Dikey’’ olarak boyun bölgemizde taşınmamalıdır. Enerji akışı bu şekilde doğru salınım yapamayacağından kalbimizle ilgili sıkıntılara sebep olabilir. Doğru kullanım şekliyse enine kullanım ve kristalin her iki uçunun da açık bırakılması şeklinde olacaktır. Bunun gibi nice örnekler vardır.

Haberin Devamı

Kristalinizi teninize değecek şekilde kullanmalı ve doğal kristaller tercih etmelisiniz

Kristallerimizin sahip oldukları enerjiyi doğru anlamda kullanabilmemiz için öncelikle mutlaka doğduğumuz andaki kişisel doğum haritalarımızın incelenmesi, horoskoplarımızda bizi zorlayan enerjilerin tespit edilerek neye ihtiyacımızın olduğu belirlenmelidir. Aldığınız kristalinizi mutlaka taşıdığı özelliklere göre arındırmalısınız. Bu konuyla ilgili yazımı daha sonra sizlerle paylaşacağım. Yine kristalinizi teninize değecek şekilde kullanmalı ve mümkün olduğu kadar doğal kristaller tercih etmelisiniz. Kristaller kişiye özeldir ve enerji akışınızla bütünleştiğinden dolayı kristalinize bir başkasının dokunmaması gereklidir. Dokunulduğunda yine kristalinizin özelliklerine göre arındırılması gerekir. Kullanacağınız kristali arındırma işlemi yaptıktan sonra programlamalısınız. Kristalinizle enerjinizin bütünleşmesi birbirini tamamlayarak sahip olduğu enerjinin doğru şekilde sizin benliğinize yansıması için bunun yapılması oldukça önemlidir. Yukarıda da belirttiğim gibi ilerleyen günlerde sizlerle kristallerin arındırılması ve programlanması ile ilgili yazımı paylaşacağım. Aşağıda sizlerle gezegenlerin yönetiminde olan birkaç kristal örneği veriyorum.

Haberin Devamı

Gezegenler ve kristalleri

Güneş: Kırmızı Yakut, Kırmızı Lal, Kırmızı Spinel

Ay : İnci, Aytaşı, Beyaz Zirkon, Beyaz Mercan

Merkür: Turmalin, Yeşil Yeşim Taşı, Oniks, Peridot

Venüs: Elmas, Beyaz safir, Opal, Pembe Kuvars

Mars: Kırmızı Mercan, Kırmızı Turmalin, Kırmızı Zirkon, Carnelian

Jüpiter: Sarı Safir, Altın Topaz, Sitrin, Kehribar

Satürn: Mavi Safir, Lapis Lazuli, Malahit, Mavi zirkon

Uranüs: Granat, Spessartite, Hessonite, Turkuaz

Pluton: Krizoberil, Apatit, Turmalin, Kedi Gözü

Son söz olarak; sırf renkleri, şekilleri ilgimizi çekti ya da negatif enerjiye iyi gelir gibi doğruluğundan emin olmadığınız kristalleri alıp, evinizde ya da bedeninizde kullanmamalısınız.

Haberin Devamı

Gökler rehberiniz, yolunuz ışık olsun.