Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

24 Ağustos'ta bizi neler bekliyor?

Astronomik olarak Satürn ve Mars, sabit yıldız Zuben Elgenubi ile kavuşumdadır ve bu durum çok ender olacak bir gökyüzü işaretidir!

Haberin Devamı

24 Ağustos 2014 günü, yıldızların öğretmeni Satürn ve savaşın, cesaretin temsilcisi Mars, Zodyak’ın en gizemli burcu Akrep'in tam ortasında birleşecekler. Gezegenler 17 derece Akrep burcunda ve 18 ve 15 derece Güney deklinasyonda alacaklardır. Bunun anlamı ekliptik üzerinde ve gök ekvatorunun güneyinde yerleşmeleridir. Aynı zamanda sabit yıldız "ZUBEN ELGENUBİ" 16 derece güney deklinasyonda ve 15 derece Akrep burcundadır. Astronomik olarak Satürn ve Mars, sabit yıldız Zuben Elgenubi ile kavuşumdadır ve bu durum çok ender olacak bir gökyüzü işaretidir!

24 Ağustosta bizi neler bekliyor

Kuzey pençesi

Zuben Elgenubi, aslında Akrep burcunda yerleşen çift yıldızdan oluşan bir takımdır ve güneşten daha parlaktır. Terazi burcunun en parlak alfa yıldızının adını Araplar koymuştur ve "Kuzey Pençesi" anlamına gelir. Eski Babil'de astrologlar tarafından Horary yorumlarında kullanılmıştır. Ptolemy'ye göre yıldızın karakteri Mars ve Satürn özellikleri taşır. Robson’un yorumlarına göre, yıldızın etkileri kötü niyet, tıkanıklık, affedilmezlik, şiddet, hastalık, yalan, suç, utanç, zehir ve tehlikelere neden olur. Mars ile kavuşumu acı veren olaylar, kan ve ölüm demektir. Satürn ile kavuşumu onursuzluk, kişisel huzursuzluk, adaletten kaçmak ve zarar görmek, kıskançlık ve asabi ruhluluk anlamına gelir.

Haberin Devamı

Şimdi gelelim bu ender gökyüzü oluşumunun burçlara yansımalarına...

24 Ağustosta bizi neler bekliyor

KOÇ: Gökyüzü bu sert etkileşimin enerjisi ile finansal konularda beklentilerinizde gecikmelere ve sorunlara sebep olabilir. Israrlarınız, yanlış anlaşılmaları ve tartışmaları tetikleyebilir. İçinizde kontrol etmekte zorlanacağınız öfke patlamaları yaşayabilirsiniz. Sizlere tavsiyem anlık kararları öfke ile almamanız yönünde. Özel yaşamınızda da eş ya da sevgilinizle uzlaşmacı olmalı, küçük sebepleri büyük meseleler haline getirmemelisiniz. 

Haberin Devamı

24 Ağustosta bizi neler bekliyor

BOĞA: Zuben Elgenubi’nin Satürn ve Mars ile etkileşimi, özel yaşamınızda eş ya da sevgilinizin davranışları yüzünden zorluklar yaşamanıza ve gizli düşmanlıkların hedefi olmanıza sebep olabilir. Eş ya da sevgilinizin baskıcı tutumları karşısında sabırlı olmalı fakat karşı karşıya kaldığınız düşmanlıklara karşı sizin yanınızda olması gerektiği vurgusunu açıkça belirtmelisiniz. Aksi halde yaşanan gerginlik, sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Hiçbir durum sağlığınızdan daha önemli değildir. 


24 Ağustosta bizi neler bekliyor

İKİZLER: Zuben Elgenubi’nin Satürn ve Mars ile etkileşimi iş hayatınızda otorite konumundaki kişilerle problemlere sebep olabilir. Bu sert etki, agresif ve tahammülsüz davranışlar içinde olmanıza sebep olabileceğinden sakin olmayı başarmalısınız. Aksi halde finansal önemi olan işlerinizde bitişler yaşanabilir. Özel yaşamınızda ise pire için yorgan yakarsanız üzülen siz olursunuz. 

Haberin Devamı

24 Ağustosta bizi neler bekliyor

YENGEÇ: Zuben Elgenubi’nin Satürn ve Mars ile etkileşimi ile ruhsal anlamda çok gergin, alıngan, kaygılı bir tavır içinde olabilirsiniz. Bu haliniz eş ve çocuklarınızla problemlere, tartışmalara neden olabilir. Kaybetme korkunuz, endişeleriniz olumsuz olayları kendinize ve sevdiklerinize çekmenize sebep olsun istemiyorsanız kendinizi rahatlatacak aktivitelere yönelmelisiniz. Yine bu dönemde beklenmedik harcamalar finansal zorluklara neden olabilir.


24 Ağustosta bizi neler bekliyor

ASLAN: Zuben Elgenubi’nin Satürn ve Mars ile etkileşimi ile kişisel konularda sorumluluklarınız artabilir, aile ilişkilerinizde ortak kararlar almak oldukça zordur. Aile büyüklerinin sağlık problemleri ve bunun yarattığı baskılarla karşı karşıya kalabilirsiniz. İş hayatınızda gizliliğe önem vermeli, geçmişte size zorluk yaşatan insanların tekrar yaşamınızda yer alma eğilimlerini olumlu karşılamamalısınız. Duygusal davranırsanız maddi ve manevi kayıplar söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

24 Ağustosta bizi neler bekliyor

BAŞAK: Zuben Elgenubi’nin Satürn ve Mars’la etkileşimi ile iş hayatınızda akılcı davranışlar içinde olur karamsarlığınızı arkanızda bırakıp yenilikçi ve yapıcı düşüncelerle hareket ederseniz statünüzü farklılaştırabilirsiniz. Kariyer hayatınızda yeni ve güçlü bir başlangıç yapabilirsiniz. Bu süre içinde akrabalarla ilgili konularda gerginlikler, onların hayatlarında yaşadıkları zorluklar istemediğiniz durumlarla karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Yapıcı bir tutum içinde yer almalı, fevri davranışlardan uzak durmalısınız.


 24 Ağustosta bizi neler bekliyor 

TERAZİ: Zuben Elgenubi’nin Satürn ve Mars ile etkileşimi ile sahip olduğunuz tüm değerlere sahip çıkmalısınız. Uçuk hayallerin ve projelerin peşinden gitmeden, ayaklarınızı yere sağlam basarak hareket etmelisiniz. Maddi manevi uçlarda olduğunuz takdirde uzun süre düzeltmekte zorlanacağınız sorunların merkezinde kalabilirsiniz. Her söylediğinizi, her adımınızı mantıklı ve akılcı tavırlar çerçevesinde yapmanız gereken bir dönemdesiniz.

Haberin Devamı

24 Ağustosta bizi neler bekliyor

AKREP: Zuben Elgenubi’nin Satürn ve Mars ile etkileşimi en çok sizleri etkileyecek. Yaşadığınız zorluklara yenilerinin eklenmemesi için sağduyu ile hareket etmelisiniz. Ağırlıklarınızdan kurtulmak için cesur ve kararlı adımlar atabileceğiniz, planlar belirleyerek uygulamaya geçmelisiniz. 24-30 Ağustos tarihleri arasında araç kullanırken dikkatli olmanızda da fayda var. İlişkilerinizi ve iş hayatınızı yeniden yapılandırma gücünü kendinizde bulmuşken ertelemeden planlarınızı uygulamaya başlamalısınız.


24 Ağustosta bizi neler bekliyor

YAY: Zuben Elgenubi’nin Satürn ve Mars ile etkileşimiyle gizli düşmanlıklarla yüzleşebilirsiniz. Yakın çevrenizde anlık duygularla belli bir amacı olmayan sözlerinizin bu kişiler tarafından, sizi gerçekten seven dostlarınıza yalan yanlış anlatımları dostluklarınızı zedeleyebilir. Kendinizi ifade etmekte güçlüklerle karşılaşabilirsiniz. Sizlere tavsiyem son derece sakin olmalı ve sırlarınızın ortaya dökülmemesi için özel yaşamınızda her zamankinden daha hassas yaklaşımlar içinde olmalısınız. Sağlığınızın da hassasiyet kazandığı günlerdesiniz.


 24 Ağustosta bizi neler bekliyor

OĞLAK: Zuben Elgenubi’nin Satürn ve Mars ile etkileşimiyle İş hayatınızda köklü değişimlerle karşılaşabilir, belli alışkanlıklarınızı değiştirmek mecburiyetinde kalabilirsiniz. Sert tutumlar, dik başlı davranışlar bu süre içinde sadece kaybetmenize ve zarara uğramanıza neden olacaktır. Eski eş ya da sevgiliniz yüzünden maddi ve hukuksal konularda zorluklar gün yüzüne çıkabilir. Çocuk sahibi Oğlak’lar sizler de onlardan gelecek maddi çıkar üzerine kurulu türlü oyunlarla karşılaşabilirsiniz. Karamsarlığa kapılmadan, gerçekçi olmalı ve hayat düzeninizi bozmalarına izin vermemelisiniz.


24 Ağustosta bizi neler bekliyor

KOVA: Zuben Elgenubi’nin Satürn ve Mars ile etkileşimiyle iş ve özel yaşamınızda sabrınızı sınayacak birçok olayla karşılaşabilirsiniz. Bu durum kendinizi çaresiz hissetmenize sebebiyet verecek olsa da zoru başarabilecek güçte olduğunuzun bilinci ile hareket etmek için çaba göstermelisiniz. Ailevi konularda yaşanan gerginlikler, çocuklarınızla ilgili konularda duygusal davranışlardan uzak akılcı yaklaşımlarda bulunursanız sorunları aşabilirsiniz.


24 Ağustosta bizi neler bekliyor

BALIK: Zuben Elgenubi’nin Satürn ve Mars ile etkileşimiyle kiminle, nerede, ne konuştuğunuza dikkat etmelisiniz. Aklınıza geleni ifade etmekten uzak durmalısınız. Söyledikleriniz iş ve özel yaşamınızda bağlayıcı olabilir, haklı olduğunuz yerde haksız duruma düşebilirsiniz. İş hayatınızda maddi olanaklarınızı genişletecek imkanlar söz konusu olabilir. Ancak dikkatli olup duygu ve düşüncelerinizi umarsızca ifade etmemelisiniz. Aksi halde maddi ve hukuksal konularda hiç tahmin etmediğiniz zorluklarla karşılaşabilirsiniz.

Gökler rehberiniz, yolunuz ışık olsun...