Şenay Yangel
Şenay Yangel
Şenay Yangel

2014 yılında Türkiye ve dünyada yaşanacak gelişmeler

2014’ün en dikkat çekici olaylarının başında global ekonomik kriz gelmekte. Kriz, tüm dünyada etkili olacak.

Haberin Devamı

Dünyada yaşanacak gelişmeler

2014’ün en dikkat çekici olaylarının başında global ekonomik kriz gelmekte. Kriz, tüm dünyada etkili olacak. Krizden en çok etkilenecek ülke ise Çin. Dünya ekonomisinde 21 Mayıs’a kadar yaşanacak ani değişimler, krizi daha da zor bir hale getirebilir. Çin Astrolojisi’ne göre 31 Ocak 2014 ile başlayacak At yılının güçlü etkileri altında, ekonomik durumunda değişiklik olmayacak bir ülkenin olması neredeyse imkansız. Gökyüzü; finansal her şeyde (hisse senedi piyasaları, para birimlerinde hızlı yükseliş ve düşüşler) genel bir kaosun yaşanabileceğine işaret etmekte. Tüm dünyada finansal krize bağlı çatışmalar yaşanabilir. Ekonomik açıdan gelişmekte olan ülkeler olarak değerlendirilen ülkelerden Mısır, Türkiye Brezilya ve Hindistan’ın dahil olduğu gurupta ekonomide iyileşmeler yaşanabilir. Ancak adil olmayan gelir dağılımı sebebi ile hükümetler ve halklar arasında protestolar sıklıkla gündeme gelebilir. Tahta At yılı olan 2014’te, dünya çok hızlı bir değişimin içine, daha doğrusu kural tanımazlığın getireceği sarsıcı gelişmelerle dolu bir yıla giriyor. ABD ve Almanya’da yaşanacak istihbarat örgütleri ile ilgili gizli konuların ortaya çıkması, iki ülke lideri ve diğer dünya liderleri arasında görüş ayrılıkları ve gerginlikleri beraberinde getirecek. Hindistan ve Pakistan arasında gerginlikler, şubat ayının sonunda daha kritik bir hal alabilir. İran ve Suriye arasındaki sorunlar ise daha şiddetli bir boyuta ulaşabilir. Bahsettiğimiz 4 ülke, biyolojik ve kimyasal silah kullanımına bağlı olarak, toplumsal sağlık ile ilgili ciddi sıkıntılarıyla dünya gündemine sarsıcı bir şekilde oturabilir.

Haberin Devamı

“Dünya siyasetindeki hareketlilik devam edecek”

2014 yılında gerçekleşmeyecek olmakla birlikte, 3. Dünya Savaşı’nın ağırlıklı olarak biyolojik silahlarla geçeceğini de belirtmek isterim. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2014 yılı boyunca dünya siyasetindeki hareketlilik daha sert ve etkili bir şekilde devam edecek gibi görünüyor. Hükümet ve yönetimler ile ilgili beklenmedik gelişmeler, yeni yapılanmalar için verilecek şiddetli mücadeleler sürecin yansımaları arasında. Sanatçılar ve toplumsal barışı simgeleyen kişiler, siyasi konularda aktif bir şekilde yer alabilir, seslerini güçlü bir şekilde dünyaya yansıtabilirler.

Haberin Devamı

“Salgın hastalıklar tüm dünyada artış gösterecek”

Diğer bir etki de tüm dünyada etkili olacak salgın hastalıklardaki artış. Hastalıkların hızla yayılacak olması, bu anlamda yeni arayışları ve tıpta önemli gelişmeleri de beraberinde getirebilir. İklimsel değişiklik, hava taşıtlarında gerçekleşecek kazalar, özellikle havadan ve sudan gelecek zararlar tüm dünyada etkili olacak. Depremler ve doğa olayları ile zorlayıcı mücadele gerektiren bir sürecin içerisindeyiz.

Türkiye’de yaşanacak gelişmeler

Batı, Vedic, Hint ve Çin Astrolojisi’ne göre Türkiye haritasını inceledim. Tüm astroloji sistemleri gösteriyor ki, 2014 yılında ülkemizdeki gerginlikler artacak. Liderleri, hükümeti yönetimini ve halkı ilgilendiren konularda yaşanacak gerginlikler daha da yükselecek. Sayın Başbakan’ın, Çin Zodyak'ta burcu Ağaç, elementli ise At burcudur. Çin Astrolojisi’ne göre 31 Ocak 2014’te Ağaç elementli At yılı yaşanacak. Çin Astrolojisi’nde At yılı kişisi, kendi burcunun yılında çok fazla zorlanır, hemen hemen her konuda felaketle karşılaşabilir, hatta aile hayatları bile bir felakete uğrayabilir. Son derece sakin kalınması, önemli kararları alırken dikkatli davranılması, sağduyuyu elden bırakmadan hareket edilmesi hatta karar alırken bir sonraki yıla ertelenmesi gereken bir dönem. Özellikle doğum gününün akabinde etkili olmaya başlayacak sert gezegen etkileri, Şubat ve Mart aylarında Başbakan’ın sağlığı ile ilgili konularda çok daha fazla dikkatli olması gerektiğine işaret ediyor. Bu tarihten itibaren ülkeyi yöneten liderlerin sık sık değişmesi ile karşı karşıya kalabiliriz. Ülkemizde Mayıs ayına kadar yaşanacak ekonomik dalgalanmalar ve belirsizlikler, kısa süreli ama etkili krizlere neden olabilir. Tüm dünyayı saracak global ekonomideki sarsıcı gelişmelerden en az zararla etkileneceğimizi de söylemeliyim.

Haberin Devamı

“Milli duygularımızın fazlası ile önem kazanacağı bir yıl”

Mart, Nisan ve Temmuz ayları pek çok olaya ve doğa felaketlerine yol açacak kadar riskli etkileri barındırmakta. 15 Nisan 2014’te başlayıp Temmuz sonuna kadar devam edecek gizli örgüt ve yapılanmaların, etnik kökenli grupların, terörist saldırılarının yaşanabileceği ve yıkıcı enerjilerin hakim olduğu bir süreç. Gökyüzü, etnik köken ayrılıklarına bağlı silahlı çatışmalar ve halkı hedef alacak şekilde saldırılarla karşı karşıya kalabileceğimiz konusunda uyarıcı. Milli duyguların fazlası ile önem kazanacağı ve genç neslin ülkesine olan bağlılığını canı pahasına ortaya koymaktan çekinmeden hareket edeceği, oldukça sancılı ve sarsıcı etkilere sahip bir dönem. Ayrıca tüm dünyada teşhis konulmakta zorlanılan salgın hastalıklar ülkemizde de baş gösterebilir ve sağlıkla ilgili konularda kısa süreli bir kaosu deneyimleyebiliriz. Komşu ülkelerle yaşadığımız sorunların üzerine iç kaosun başlaması, zaten zor olan süreci daha da içinden çıkılmaz bir hale büründürebilir. Özellikle 19 Eylül-21 Kasım tarihleri, dikkat edilmesi gereken ve hassasiyetin çok yüksek olduğu bir zaman dilimi. Yaşanan gerginlikler ve değişen yönetim tarzı nedeniyle, halkın ve ülkede iç güvenliğin sağlanması adına, askeri hukukla kısa bir süre yönetilme durumu ile karşı karşıya kalabiliriz. 2014-2015 haritaları, iç ve dış düşmanların yoğun saldırıları ile karşı karşıya kalacağımıza işaret etmekte.

Haberin Devamı

Geçmiş yazılarımda, Türkiye’nin 3 Kasım 2013’te, Akrep burcunda gerçekleşen yüzyılın en büyük Güneş Tutulması’nı yaşayacağını ve akabinde sarsıcı gelişmelerle karşılaşacağımızı ayrıntılarıyla yazmıştım. Unutmamak gerekir ki, astroloji benzerlik yasasından faydalanır. Tarihi incelediğimizde sabit burçlarda gerçekleşen tutulmaların, dünya çapında sarsıcı olaylara neden olduğu apaçık ortaya çıkmaktadır.

Tutulma enerjisi ile başlayan bu süreç; ülkemiz için yeniden yapılanmayı, büyük bir sıkıntıdan kurtulup 2 sene sürecek sancılı, yavaş ama doğru şekilde ilerleyen ve iyileşen yeni bir yapılanmayı da beraberinde getirecektir.

Kutsal ve insani değerlerimize sahip çıkmamız, hırs ve egonun esiri olmadan hareket etmemiz gereken hassas bir yıl.

Haberin Devamı

Gökler rehberimiz, yolumuz ışık olsun.