Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Zappingleyemediklerimden

Sultan, Diyarbakır'da başkaldırmak zorunda kalan bir kadın hikayesi olarak başladı. Tamam şive yapmak zordur ama dizide herkes kendi kafasına göre başka şiveler yapıyor.

Haberin Devamı

Sultan, Diyarbakır'da başkaldırmak zorunda kalan bir kadın hikayesi olarak başladı. Tamam şive yapmak zordur ama dizide herkes kendi kafasına göre başka şiveler yapıyor. Buna da alışırdık ama bazı oyuncular birkaç farklı şive birden yapıyorlar. "Uyyy" diye Karadeniz'den başlayıp 'voşşş'layarak doğuya ve oradan '"geliverem, gidiverem" diyerek egeye uzanan oyuncular var. Kendileri izlemiyor mu acaba? Belki de çeşit göstererek oyunculuklarını sergilemek istiyorlardır.

Diziyi çekilir kılan iki küçük erkek oyuncu ve Nurgül Yeşilçay. Hele Sultan'ın mıymıntı kocası yok mu, sürekli uzaklara bakıyor ve derinlere dalıyor. Kimseyle göz teması kurmadan diziyi bitirecek galiba! İlginç bir oyunculuk yaklaşımı. Yan rollerdeki bütün kadınların saçları maşalı, inanılır gibi değil. Demek Diyarbakır kadınları lüle lüleymiş de haberimiz yokmuş. Keşke Diyarbakırlı olsaydım, saçlarım hep maşalı olurdu. Bu Diğerbakır galiba! Çünkü terrör yok, öyle çok katı bir töre yok, işsizlik yok ve hatta özgürlük çok! Baksanıza Sultan kafe açtı, boşanma davası açtı ve yetinmedi kendine ayrı ev açtı. Var mı böyle bildiğiniz Diyarbakır, bence bu vallahi Diğerbakır!

Haberin Devamı

Zappingleyemediklerimden

***

Benzemez Kimse Sana adlı yarışma programın da Huysuz Virjin bir kez daha şov nasıl yapılır öğretiyor. Doğal, akıcı, hızlı, eğlenceli ve esprili nasıl olunur derseniz bütün Huysuz Virjin programlarını kaydedin ve izleyin derim. Seyirciyle kurduğu muhteşem iletişim ders olmalı bu işi yapanlara, yapamayanlara. Bu arada Erol Evgin ve Hande Ataizi'nin hoşgörüleri ve bilinçli paslaşmaları programı ayrıca zenginleştiriyor. Ömür Gedik'i ne yapıp edip birinci seçme zorunluluğu da kalksa program kusursuz olacak neredeyse. Gerçekten Ömür Gedik kimseye benzemiyor ve benzeyemiyor zira...

Zappingleyemediklerimden

***

Haberin Devamı

Ayşe &Alişan adlı program başladı. Zaten Alışan Özlem Yıldız, Çağla Şikel'den sonra sırayla herkesle program yapıyor. Her zamanki gibi program partneri bolca göbek atıyor, kahkaha patlatıyor, acıklı bir şey olursa hemen gözyaşlarını akıtıyor. Dokunmatik oyuncaklar gibi duruma uygun tepki hazır cevap insanlar gibi anında yapıştırılıyor. Ama size bir şey söyleyeyim mi? Herkes gelir geçer Alişan kalır. Hem efendi, hem esprili, hem fantezi söylüyor hem de yeterince esmer.

Zappingleyemediklerimden

***

Benim Güzel Evim adlı bir program yayına girdi ve izledikçe daracık evlerimiz ufaldıkça ufalıyor. Farkında mısınız ülkemizde herkesin yüzme havuzlu villasi varmış meğer. Sizin yok mu? Belli ki çok marjinalsiniz. Evinizde at koşturmuyor musunuz.? Ne yani 500 metrekare bile yok mu villanız? Bahçeniz en az 2 dönüm de değildir Allah bilir! Yüce Rabbim gömme jakuzili banyosu olmayana, bahçesindeki nişlerin aydınlatmaları bozulmuşlara, kış bahçesinin çiçekleri solmuşlara, çatı katındaki terasında şezlongu kırılanlara yardım etsin. Gerçekten hayat çok zor! Allahım, programdaki saçları fönlü, suratları her an düğüne gidecekmiş gibi boyalı, ayakları çimlerin üstünde 11 pond tabanlı ve en doğalı bile plastik bebek gibi cici bici ev sahiplerinden eyle bizleri de! Sen büyüksün yarabbi, şu mübarek aylar günler hatrına bizi de büyük evi olanlardan eyle!

Haberin Devamı

Bu arada ülkede ne kadar kayıp, kaçak, hırsız, yalancı, hayırsız, uğursuz varsa Yalçın Ağabeyimizin başına kaldı. Müge Anlı tatile çıktı. Bu sıcaklarda hangi biriyle uğraşacak Yalçın Ağabeyimiz? İşler öyle yoğunmuş ki birbirini tanımayan kişileri buluşturuyor, hiçbir bağı olmayanları kavuşturuyormuş diyorlar.