Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Zaplama el rehberi!

Bu hafta sezona başlayan birçok yeni yapımı tanımak amaçlı bir zapping turu öneriyorum.

Haberin Devamı

Sevgili güzel izler-okurum selam,

Bu hafta sezona başlayan birçok yeni yapımı tanımak amaçlı bir zapping turu öneriyorum. Kumanda kullanma talimatları daha sonraki yazılarda detaylandırılacaktır. Tabii bu arada dışarıda sergilerden sergi beğen, tiyatrolardan oyun beğen, bienallerden bianel beğen ve hatta dayaklardan dayak beğen bir hayat var. Siz bilirsiniz tabii!

  • Fatih Harbiye senaristlerine buradan rica ediyorum, eğer replik yazamıyorsanız yazdığınız birkaç cümleyi de yazmayın ve dizi tamamen klip olsun! Biri bir cümle söyleyene kan kusturuyorsunuz yahu! Olmaz ama sabır taşı olsa çatlar. Çabuk zaplayın yoksa çat diye orta yerinizden çatlayabilirsiniz.
  • Beni Affet dizisinin iyi kalpli polislerini veya benzeri bir karakolu tanıyan, gören var mı Allah aşkına? Neredeyse karakoldaki polisleri dövecek adamlar! Hemen zaplayın!
  • Esra Erol’da locadaki gence aşık olan ve bunu tüm ekranlardan duyuran ve çok muhafazakar olduklarını iddia eden yarışmacılardan muhafazakarlık tanımını öğrenebilir miyiz acaba? Acaba bu kadar tutucu olmasalar daha ne yapacaklar? O nasıl güzel bir kafa, o ne geniş bir yürek, o ne acayip aşk ve o ne tür bir öz güven ve o ne tür bir stüdyo, ve, ve… Allah’ım o ne ya? Zaplayabiliyorsanız zaplayın ancak bir akıl tutulması yarattığı için 3,5 saat takılabilirsiniz, normaldir.
  • Görüş Günü Kadınları’ndaki Şenay Gürler’in seksiliği abartıdan öte değil mi? Ayrıca başka rol verilmeyecek mi bu oyuncuya? Kendisi şuh ve seksi oyuncu olarak sabitlendi mi? Bu kişinin mesleğine haksızlık değil mi? Aynı oyuncular hep iyi kalpli, aynı oyuncular hep masum, aynı oyuncular hep sinirli, aynı oyuncular hep düzenbaz, hırsız, aynı oyuncular kurtarıcı kahraman… Bu durumda oyuncular karakter olamadan tipe dönüşmüyor mu? Ayrıca böylece oyuncular bedenlerine hapsedilmiş olmuyor mu? Yahu bunları hep ben mi söyleyeceğim? Vallahi bazı esmer erkek oyuncuların karşısındaki klişe sarışın oyuncular bile belli! O zaman ‘cast’ yapacağız diye kasmayın! Dizi güzel, durun zaplamayın! Kaldı ki Şenay Gürler’de çok iyi oynuyor yine!
  • Kayıp, iyi güzel başladı ama biri komiseri kenara çekip kendisine getirsin Allah rızası için! Adam dizide Türkçe öğrenmiş Amerikalı gibi dolaşıyor! Resmen dizinin dokusuna, içeriğine yabancı kalmış! Ona da yazık, izleyene de! Zaplamamaya çalışınız, biraz daha dayanın komiser efendiye!
  • Medcezir mekan seçimleri, zengin ve şık kostüm seçimleri, herkese uygun yeterince aşk hikayesi ve entrikayla başladı. Ayrıca Çağatay Ulusoy’un oyunculuğundaki ve karakter derinleştirmedeki çabası da cabası! Artık sadece bakmayan ve kalıp gibi kaskatı durmayan bir oyuncu adayı olduğu dikkat çekti. Zaplamayınız, herkes burada oynuyor ve herkes onları konuşuyor. Gayet eğlenceli ve sürükleyici bir adaptasyon!
  • Ben Onu Çok Sevdim muhteşem oyuncu kadrosu, göz alıcı kostümleri, mekan detaylarındaki titizlikle ve özellikle Mehmet Aslantuğ farkıyla büyüledi gerçekten. En azından oyuncunun Adnan Menderes performansını izlemek için bile takip edilir. Yakın tarihimizin bir dönemini Adnan Menderes’in çalkantılı özel hayatı üzerinden işleyen dizi, sanki alttan alta bir aklama, yıkama, temizleme, hatta sevdirme ve dahası ikna çalışmasıymış gibi duruyor. Zaplanmaz bu dizi!
  • Geçen sezon çok eklektik, bazen zorlama ve dağınık duran, bu nedenle bir türlü iç içe geçen bir akış sağlayamayan 3+1 yeni sezona son derece zinde ve başarılı bir başlangıç yaptı. Canlı yayınlanan program gayet eğlenceli, dinamik ve uyumlu bir ahenkle aktı gitti. Eser Yenenler, Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak'ın sohbetlerinden oluşan şov en azından klişe bir format ve yapıda olmadığı için takdir edilmeli. Yoksa her akşam ‘ben bilmem eşim bilir’ gibi sonsuz yarışmalarla ölebiliriz. Yani hemen zaplamayınız, mizah yapıyor çocuklar!

Evet şimdilik bu kadar, haftaya ses ve renk ayarları için yeni bir talimat rehberiyle huzurunuzda olacağım. Ancak en başta da söyledim dışarıda bir sürü sergi, tiyatro, film festivalleri, evlatlarımızın yasını tutan eylemler, forumlar varken bu ne saçma yazı derseniz hiiiiiiiiiiç kızmam…