Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Yeni yıl televizyonu

Diziler de sahne içinde yeni yıl temasını işleyerek bizi geçiştirmeselerdi iyi olurdu ama neyse…

Haberin Devamı

*Yaparsınız biliyoruz ama bari yılbaşı akşamı ‘Yaparım Bilirsin’ demeseydiniz! Karı kocaların daracık stüdyolarda kovalamaç oynamasından, kulağını tersten gösterirken öpüşmesinden, tek ayaküstünde sakız çiğneyerek çiftetelli oynamasından, amuda kalkıp yemek yiyip üzerine içtikten sonra dans etmesinden, uzun eşek oynayıp birbirlerinin üzerine atlamasından içimize gına geldi.

*Rakip kanalda da ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ ile eşler birbirinin burnundan getirerek doğduklarına pişman olana kadar yarıştılar. Yeni yıla girerken stüdyo da deli danalar gibi koşturulmasaydı bari bir geceliğine!

* TRT ise geçmiş yıllardan bir kolajla işin kolayına kaçmasaydı iyi olurdu. Nostalji şarkı türküleri bugünkülerden daha iyiydi ama yeni yıla bu kadar eskiyle girmekte bir umutsuzluk, hüzün ve yaşlılık duygusuyla yordu biraz biraz. Durup dururken eski albümlere bakmak gibi koydu hafiften…

Haberin Devamı

* Kelime yarışmaları, eş bulma savaşları, O Ses Türkiye, Kim Milyoner Olmak İster ile bir itiş kakış içinde yarışarak girdik yeni yıla. Herkesler rutin programların içine azıcık sim, pul, yıldız koyarak karşıladı 2013’ü. Hatta diziler yine aynı yayın saatinin içinde yeni yıl cümlesi geçen cümlelerle bölümlerini tamamladılar. İlkokulda öğretmenimiz kelimelerin anlamını bulup cümle içinde kullanmamızı isterdi ya, işte tam öyle.

Diziler de sahne içinde yeni yıl temasını işleyerek bizi geçiştirmeselerdi iyi olurdu ama neyse…

*Yalan Dünya dizisinin çok sevilen çakal damadı Selahattin’in absürt ötesi davranışlarından sıkıldık artık. İtici karakterin itici gücüyle ilerleyen dizinin son bölümlerinde konu artık sanki Selahattin’in maceralarına dönüştü. Olgun Şimşek’in başarılı oyunculuğu sayesinde izletmeye devam ettirse de güldürmekten çok sinir etmeye başladı.

*Her yılbaşı mutlaka herhangi bir kanalda çıkıp ayakta ud çalan Coşkun Sabah’ın saçları geçen yıllara inat daha da siyahlaşmıştı. Her geçen yıl biraz daha gıdılanıp kilolanarak saçları siyahlaşan udi sanatçı ‘anılar’ı söyledi elbette!

*Çocukluğunda Zeki Müren, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Müzeyyen Senar’la yılbaşına girenlerin çocukları bu yıl yenı yıla Demet Akalın, Ziynet Sali, Kenan Doğulu ve birbirinden değerli DJ’lerle girdiler. Seda Sultan ise adeta bir tanrıça heykeli gibi bozulmadan, eskimeden, kırışmadan taş gibi 2013’e de meydan okuyor ve TV klasiği olarak sabah, öğle, akşam ve gece programlarında her kuşaktan izleyiciye daha çooooooooooook yeni yıllar vaad ediyordu.

Haberin Devamı

* Safiye Soyman ve çok değerli eşi süslü Faik Öztürk ise tüm yeni yıl ağaçlarından daha ampullü, çiçekli, böcekli, simli, fönlü, fosforlu olarak TV ekranlarını renklendirdiler. Süslü Faik’in oranşşş takım elbisesi gecemize renk katarken düşünmeden edemedik; Acaba kendisi sevgilisi Safiye Soyman’ı göstererek ‘bununla yılbaşı programı yapacağımı rüyamda görsem inanmazdım’ diye düşünmüş müdür? Yoksa biz zavallı seyirciler Faik Öztürk’ün rüyalarını bile düşündüğümüze göre Safiye Soyman’da bizi rüyasında görür mü? Ya da böylesi yetenekler rüya görmez direkt gerçekleştirirler mi? O oranşşş takım elbise yapma mıdır, hazır mı? Eğer hazır idiyse Türkiye buna hazır mıdır? Belki de bu değerli çiftin programı benim gibi bazı sıradan fanileri çoktan aşmıştır, fazladır. Zira ufo görsem daha az şaşıracakken, bu kıymetli çiftin yılbaşı programı yapmalarına şaşırmak neye işarettir?

Haberin Devamı

* Mesut Yar’ın bütün yıl boyu neden çok sıkıcı, sıradan ve ortalama programlar yaptığı anlaşılmıştır. Kendisi 364 gün boyunca yılın 365. gününe hazırlanmış ve yeni yılın hakkını vermiştir. Kaliteli, tempolu, enerji dolu bir mozaikle çok güçlü bir programa imza atmış ve yeni yıl gecesinin krallığını hakkıyla kazanmıştır.

* Tüm yılı yılbaşı kıvamında ve gazino tadında geçiren Flash TV ise yeni yıl akşamı dakikada kişi başına ortalama 250 göbek, 128 gerdan kırıtma, 396 horon adımı, 68 zeybek salınımı, 248 halay turu atarak izleyicinin aklını yerinden oynatmıştır. Yılın her günü standardize edilmiş düğün ve kınagecesi içeriği ve pavyonumsu stüdyosu ile kaliteli çizgisinden ödün vermemiştir. Kendisinin özgün ve yaratıcı tutumundan vazgeçmeyerek durmadan kıvırmaya, çalkalamaya ve sallamaya devam etmesini diliyoruz. Biz de onlar gibi kopmayı ve koparmayı umut ediyoruz efendim.

MUTLU YILLAR...