Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Yaz Zapping Kampı sertifika töreni

Evet çok sevgili izler- okurum, yaz bitiyor ve sertifikalarınızı dağıtmak için son haftamıza girmiş bulunuyoruz.

Haberin Devamı

Evet çok sevgili izler- okurum, yaz bitiyor ve sertifikalarınızı dağıtmak için son haftamıza girmiş bulunuyoruz. Belgelerinizi almadan önce muhasebeye uğrayıp ‘yaz zapping kampı’ son taksitini nakit ödemenizi önemle rica ediyoruz elbette. Yoksa her önüne gelenin mezun olduğunu mu zannediyorsunuz? Hayır, elbette TVkolog olarak ben de hak edenin yanındayım.

Şimdi son bir zapping yapacak ve başarı belgelerinizi dağıtacağım. Buyurunuz;

• Çılgın Teyzeler sonrasında saçmalayan ve saçmalayarak şirin, ilginç ve özel olduğunu ispat etmeye çalışan hiçbir yakınınıza hoşgörüyle yaklaşmayın. Vallahi şımarık çocuklardan bin beter şımarıyor ve gittikçe azıtıyorlar. Bin nefret çılgın teyzelere, nerede kaldı normal teyzeler?

• Show TV’ye geçen ‘kelime oyunu’ canlı yayınlanıyor ve yarışmacılar ters takla atmadan, stüdyo içinde tek ayak üstünde birbirini kovalamadan, burnundan kulağına pipet takıp 250 tane limonatayı tek fırtta içmeden normal normal yarışıyorlar. Bilgili olan, hızlı düşünen ve heyecanını kontrol eden kazanıyor. İnsanlar utanç verici gülünç hallere düşürülmüyor.

Haberin Devamı

• Kızlar ve Anneleri adlı yarışma ise içeriğine uygun gizli muhafazakar bir kanalda tüm toplumsal kodlarımızı açığa çıkartıp, kızlarımızı hala kalıp yargılarla sınırlandıran ataerkil kültüre hapsediyor. Analar ve kızlar yaratıcılıkta, bilgide, eğitimde değil hanım hanımcıklıkta yarıştırılıyor.

• Muhteşem Yüzyıl ve Kurtlar Vadisi’nin hangi kanala taşınacağı henüz belli olmadığından boş odası olan izleyicilerden yardım bekleniyor. Sonuçta önce çağıran ve çok para veren kazanıyor. Örneğin Kurtlar Vadisi’ni gitmediğiniz eski bir yazlığınız filan varsa neden çağırmıyorsunuz? Sonuçta bir yerde oynayacaklar!

• Güneşi Beklerken’deki zengin ailenin bir türlü çocuğuyla ilgilenecek zaman bulamama klişesi bıktırıyor. Aslında genel olarak tüm dizilerde zengin ailelerin çocuklarını tamamen unutması ve kendilerini işin gücün, entrikanın içinde kaybetmesi, dahası hepsinin kötü kalpli insanlar olması bir Yeşilçam geleneği olarak hiç mi hiç ikna edemiyor. Hepimiz biliyoruz ki gerçekte vakti olmayanlar ve tüm gün çalışmaktan hali kalmayanlar yoksul insanlar. Kaldı ki tüm yoksulların iyi kalpli olduğuna inanan kaldı mı Allah aşkına?

Haberin Devamı

• Fear Factor adlı yarışmadaki çiftlerin hepsinin boşanma arifesine getirilip orada tutuldukları, nefret ve zorunluluğun birleşince ve biraz da dişini sıkıp ıkınınca aşka dönüştüğü programı elbette Asuman Krause sunuyor. Üstelik Asuman yarışmayı seyretmek için artı bir neden olarak hem çiftleri hem formatı çok iyi idare ediyor.

• Ben Bilmem Eşim Bilir yarışması komik olsun diye yarışmacılar arasındaki dengesizlik harika ayarlanıyor gerçekten. Sanki ülke mozağini oluşturan farklı kesimler ve yaşam tarzları yarıştırılıyor gibi. Ama hepsinin ortak noktası eski bir Türk deyiminde kesişiyor; ‘haydi aşkım’!
Yaz zapping kampımız sona ererken hepinizi gözlerinden öpüyor, bütün kış aralıksız zaplamanız için yazılarımı tekrar tekrar okumanızı öneriyorum. Seyirci kalmanız dileğiyle!