Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Tekrarların özetleri

Diziler haber vermeden yayına girmeyebiliyorlar. Var mı böyle son anda seyirciyi ortada bırakmak? Bu evde olacağını söyleyip, akşama illa ki bekliyoruz diye telefon üstüne telefon açıp sonra da tüymeye benzer. Çok ayıp vallahi! Elinde çikolata, tatlı ya d

Haberin Devamı

Diziler haber vermeden yayına girmeyebiliyorlar. Var mı böyle son anda seyirciyi ortada bırakmak? Bu evde olacağını söyleyip, akşama illa ki bekliyoruz diye telefon üstüne telefon açıp sonra da tüymeye benzer. Çok ayıp vallahi! Elinde çikolata, tatlı ya da içki geliyorsun ve kapı duvar!

Kızmaz mısın, kırılmaz mısın? Önceden haber verseler ve ‘İşimiz çıktı, şöyle oldu böyle oldu, mecburen çıktık evden’ deseler hoş görürüz elbette! Ama bazıları bunu adet haline getirdi sanki! Başımıza fena bir iş gelmiş gibi kalıveriyoruz yapayalnız.

Geçen hafta ‘Kuzey Güney’in yaptığı budur. Daha önce de eski bölümün altına yeni bölüm yazıp, sonuna ekledikleri tek sahneyle aynı bölümü tekrar izletmişlerdi.

Bu hafta iyice azıttılar! Komple yoktular, artık nereye gittilerse! Yani bu ikinci yüzüstü bırakmaları bizi! Kim ne derse desin ben kırgınım bu diziye! Acaba diyorum Kuzey’in sinirleri bozuk ve hıncını seyirciden mi çıkarıyor? Ama hak eden var, etmeyen var! Ayrıca ben annesinden şüpheleniyorum! Öyle paragöz bir kadın ki, yapımcılar azıcık parasını geciktirdilerse oynamamış olabilir. Yoksa kadın bütün aileyi kandırıp Banu'ların köşke mi yerleşti?

Haberin Devamı

‘Yalan Dünya’ da geçenlerde durup dururken tekrar bölüm yayınladı. Üstelik tekrar yayını yapacaklarını açıklamadan! Yeni bölüm ha başladı ha başlayacak derken en baştan en sona seyrettirdiler. Çok komik yerlerde bile bilinçli bir izleyici olduğum için içeri odaya kaçtım ama öldür Allah gülmedim. Diziye bir surat yaptım, vallahi beş karış! Bir gören olsa gerilim ya da korku türünde bir şey izliyorum sanırdı. Ama tabii anlayana!

Survivor mesela tekrar vermiyormuş gibi yapıyor ve biz de dün akşamın, geçen haftanın tekrarlarını özet niyetine izliyoruz. Bütün oyunlar da kim ne yapmış, kim kazanıp kim kaytarmış ezbere biliyoruz. Bir de her görüntünün başında, sonunda, ortasında, arasında, deresinde gösterilen bir papağan ve yılanımsı bir yaratık var. Onlar programın besmelesi gibi adeta. Bir girişte bir bitişte olmak üzere her sahne, her sekans, her bölüm ve her dakika o hayvanları izlemek zorundayız. Artık öyle bir noktaya geldim ki, ben o hayvanları 30 saniye de bir görmesem rahatsız oluyorum. Kaçtılar mı, uçtular mı, Allah yazmasın öldüler mi? O rengarenk papağanın ve yılanın fanı oldum istemeden. Zırt pırt görmesem eksiklik, yoksunluk duygusuyla fenalaşıyorum. Kolay mı, annem mesela o hayvanları bizim evde besliyoruz sanıyor. Yem veriyor televizyona! İlk başlarda korkuyordum ama ne kimseyi ısırdıkları, soktukları var, ne de sesleri sedaları! Onlar bize alıştı, biz onlara!

Haberin Devamı

Alışamadığımız tek durum ‘Türk’ün Uzayla İmtihanı’nın mekanları, kostümleri! Galiba uzayın varoşlarında ya da uzay köylerinde çekiliyor hikaye! Anlayınca yazacağım, anlayan varsa bana yazsın lütfen!