Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Survivor'da ünlü ünsüzler

İşte yine Survivor başladı. Ah o ada da ben de olsaydım dedirten renkler, fonda rahatlatan ezgiler, tamamen organik Hindistan cevizleri, yerli muzlar…

Haberin Devamı

İşte yine Survivor başladı. Ah o ada da ben de olsaydım dedirten renkler, fonda rahatlatan ezgiler, tamamen organik Hindistan cevizleri, yerli muzlar… Gel de izleme! İçine sıkıştırıldığımız ofislerden, evlerden, trafikten cennet gibi bir adaya ulaştırıyor bizi yarışma. Daralan dünyamızı genişletiyor ve gündelik gerginliklerden arındırıyor, dedikodu hazzıyla rahatlıyor program.

Dahası ünlü olmak isteyen ünsüzler ve ününü kaybetmiş ünlüler arasında kendine izleyici cemaati oluşturma yarışları heyecanlandırıyor. Bizim işimiz kolay ama yarışmacılar ne çekiyor bilinmiyor… Hem yarış kazanmaya hem de seyircinin gözüne girmeye çalışan ünlü ünsüzler gülünecek, sevilecek, kızılacak ama en çok acınacak hallere düşüyorlar.

Bir ünlünün başına gelebilecek en kötü şeylerden biri tanındığı halde şöhretin getirdiği bol paradan, alkıştan, iltifattan, itibardan yoksun kalmasıdır herhalde. Hem herkes tanır onları hem de modası geçmiş eski eşyalar gibi tam olarak beğenilmezler. İşimiz onlarla bitmiştir artık! En fazla birkaç sezonluk raf ömürleri ve son kullanma tarihlerinin üzerinden aylar yıllar geçmiştir. O zamanlar çok güzel olan şimdi çirkin bile değildir. Çünkü onlar bugün yoktur hayatımızda! Süresi dolmuştur, hevesimizi almışızdır ve yeni hevesler ararken eskilere asla yer yoktur. Dolayısıyla buraya çıkan ünlüler için hayat, sadece adanın zor şartlarından ibaret değildir. Kendilerini hayran kitlelerine hatırlatmak ve onları tekrar kazanmak için çırpınırlar adeta. Kameralar aracılığıyla tüm topluma kendilerini terk edip başka starlar, şarkıcılar, ikonlar severek ne kadar ayıp ettiklerini ispatlamak isterler. Oysa bir zamanlar fırtınalar estirmişlerdir seyirciyle birlikte. Şimdi başka ünlüleri görünce çığlıklar atan seyirci ne kaybettiğini hatırlamalıdır. Bugün yüz vermedikleri eski sevgililerinin ne kadar yetenekli, iyi kalpli, yardımsever, derin ve çalışkan olduğunu göstermeye çalışırlar. Şarkıcı olanlar şarkı söyler, dansçılar göbek atar, oyuncular taklit yapar, espri patlatır ansızın ve derin derin uzaklara dalar hepsi birden.

Haberin Devamı

Tabii bu arada yerleştirilen ürünlerin reklamlarını yapmak zorundadırlar, açlıktan başları döner, yüzme bilmeden okyanusa açılırlar, program yapımcısına yapmadıkları iltifat ve çekmedikleri yağ kalmaz. Ama olsun, sonuçta Survivor izlenme rekorları kırar ve belki birileri yeniden tarih yazar! Kimi adadan çıkınca yeniden ünlü olur kimisi de yeniden ünsüz! Bazıları eskisinden daha ünlü olur, bazısı da iyice ünsüz!