Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Survivor linç adası!

Kimse kimseyi affetmiyor! Yüz yüze bakıyorlar, yan yana yatıyorlar, beraber kan ter içinde yarışıyorlar ancak biri yarışı kaybedince resmen ve alenen linç başlıyor.

Haberin Devamı

Her sezon en çok izlenen program olmayı başaran Survivor yine reyting rekorları kırıyor. Bu sezonki yarışmacıların üzerine hırs benzini dökülmüşçesine ortalık cayır cayır yanıyor. İktidar şehvetinin yarattığı pek çok patolojik sonuç ve güç hayranlığı acımasız ve acınası sonuçlar yaratıyor.

Yarışmacılar akıldışı bir hırsın pençesinde ıssız adayı kendileri ve birbirleri için açık bir işkence adasına çevirmiş durumda! Adeta koltuk hırsı gibi bir hafta daha adada kalmak için sadece birbirlerini değil kendilerini rezil rüsva etmekte tereddüt etmiyorlar. Herhalde hiçbir dönem de yarışmacılar her anlamda bu kadar acımasız, vicdansız olmamıştı.

Survivor linç adası

Haberin Devamı

Kimse kimseyi affetmiyor! Yüz yüze bakıyorlar, yan yana yatıyorlar, beraber kan ter içinde yarışıyorlar ancak biri yarışı kaybedince resmen ve alenen linç başlıyor.

Yenilmek kesinlikle affedilmiyor! Önce neden filanca dönemeçte duraksadığı veya hızlı koşmadığı ya da kovaları taşırken soluklandığı gibi yarışın tüm etaplarıyla ilgili aşağılayıcı bir sorgulama başlıyor. Sonra kaybedenle ilişkiler kesiliyor. Kaybedene iğneleyici şakalar filan bile yapılmıyor, direkt soru cevap şeklinde hızla yargısı, infazı beş dakika da yapılıyor ve bitiyor. Mümkünse yenilen kişiyle artık hiç konuşulmuyor, yüzüne bakılmıyor, yanında durulmuyor ve yanlarında durmasına müsamaha gösterilmiyor.

Survivor linç adası

Bu ne acımasızlık? Yenilmek ne zaman affedilmez bir ayıp oldu? Başarısız olmak vebalı olmaktan beter!

Bu ne çirkin ve açıktan iktidar ve güç güzellemesidir?

Sayı kazanmadıktan sonra haklı, doğru ve iyi olmaya çalışmak zayıflık, eziklik ve yetersizlik resmen… İyi olmaya çalışmak artık çok itici!

Daha önce adadan diskalifiye edilen Nihal oyunlarda başarılı olamadığı için adada yalnızlığa mahkum edilmiş, günlerce ağlayarak özür dilemek zorunda bırakılmıştı. Ama nafile tabii! Kızcağızın gözyaşları içinde yalvarması herkesin sinirini iyice bozmuş, sözde arkadaşları nereye kaçacağını şaşırmış ve katledilmesine ortak karar verilmişti.

Haberin Devamı

Kısacası kimse kimsenin yüzüne gülüp sırtından da vurmuyor çünkü yüzüne gülünmesi için bile belli bir başarıyı yakalamak gerekiyor.
Korkunç ama bu sezonki Survivor insanlığın bittiğinin ve bundan utanılmadığının çok açık ilanı gibi!