Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Sizce Cemile Öpüşsün mü?

Diziler kaldığı yerden devam edecekler ve benim en büyük fantezim Cemile’nin öpüşmesi ama asla Ali Kaptan’la değil.

Haberin Devamı

Diziler kaldığı yerden devam edecekler ve benim en büyük fantezim Cemile’nin öpüşmesi ama asla Ali Kaptan’la değil. Bakalım salgın hastalık gibi namus cinayetleri işlenen ülkemizde Cemile’ye aşık olup en azından öpüşmek kısmet olacak mı? Ay ne olur sevgili senaristler bizim ezberimizi bozun artık!

Bizim toplumumuzu aşar, bozar, kasar ve rating azalır diye zavallı kadının hayatını bitirmeyin. Daha genç, henüz çok güzel ve hiçbir suçu yok! Hem iyi bir anne hem de namuslu bir kadın olunabildiğini gösterin.

Cemile eski kocasından hamile kaldığında yaşadığı korku ve utanca inat; artık duygularından utanmamayı, kendi benliğinin ve birey olmanın sorumluluğunu taşımayı öğrensin. Öğrensin ki biz de olabildiğini görelim.

Namus abidesi mutsuz, yalnız, çaresiz kadınlar yerine ruhuna ve bedenine sahip rol modeller bulalım. Siz azıcık müsaade etseniz Cemile çocuklarını ihmal etmeden aşık olmasını da bilir, aşkı için savaşmasını da…

Haberin Devamı

Hadi ya, yalvarırım Cemile yeni sezonda öpüşsün. Bakın vallahi kıyamet kopmaz, namusumuz kaçmaz.

Cemile insan ve kadın. Cemile insan dölü, on kardeş beşi ölü olmasın, korkmasın gitsin köyün en son çitine ve inanmasın artık dünyanın orada bittiğine. Öpüşse de su gibi saydam ve sakın, gül gibi al ve narin kalmaya hakkı olsun.

Sevmekten ve sevilmekten utanmayan kadın karakterler yaratalım. Ali Kaptan’ın hezeyanlarına empati kurmamı sağlayan senaristler Cemile’ye gelince kalemini korkak oynatmasınlar.

Bakalım ne olacak? Cemile öpüşünce oğlu, kızı, komşusu, kayınvalidesi kadın katili kültürün evlatları olarak nasıl değişmek zorunda kalacaklar? Cemile’nin sistem bekçisi yengesinin sahte ve alçak namus anlayışı mı yoksa Cemile’nin hayatı mı daha önemli? Tamam siz topluma yön vermek için yazmıyorsunuz ama Cemile’ye annelikten başka rol biçmeyerek bizim berbat bilinçaltımızı güçlendirmeye de hakkınız yok herhalde.

Ben diyorum ki yalvarırım Cemile öpüşsün! Bakalım iyi bir anne ve dul bir kadın olarak öpüşürse alnına karalar yerine aklar sürülebilir mi?

Haberin Devamı

Kıyamet mi kopar, kopsun artık. Her gün namus cinayetleriyle sokaklar kız kardeşlerimizin, annelerimizin, ablalarımızın gencecik suçsuz cesetleriyle dolarken kıyamet kopmuyorsa size de bir rol ve acı düşmüyor mu? Rating uğruna bir kadının hayatına kıyıyorsanız rahat uyuyamazsınız. Yok öyle, eli kalem tutup da Cemile'lerin kasvetli, karanlık, tatsız, tuzsuz, aşksız, yalnız hayatlarını kutsal namus abideleri gibi her bölümde cilalamak…

Bize kimse akıl ve yol gösteremez diyerek beni kandırsanız da vicdanınız bir gün fena canınızı yakar. Zaten tüm toplumun oluk oluk vicdan kanamasından ölmesi gerekmez mi aslında? Belki de şimdi ki suskunluğumuzla ne organlar, duygular, dokular kaybettik? Gerçek hayatta seyirci kaldığımız namus cinayetlerinden sonra sanal dünyadaki klişelere başkaldırmazsak başımız öne eğilsin inşallah.

Haberin Devamı

Bu memlekette erkekler, namusları için yaşıyorlar ve anladığım kadarıyla senaristler de namusları için yaşıyorlar. Urfa’da radyodan ‘bütün seven ve sevilenlere’ şarkı isteyen genç kız sokak ortasında öldürüldü. Bundan ders almayan Batman’lı bir başka genç kız pantolon giyip düğüne gittiği için, Mardin’deki asi kız sinemaya gittiği için temizlendi, tecavüze uğrayanlar mecburen cinayete de uğrayıp öyle gittiler. Tabii ölümüne susayan ve sonunda kana kana ölen kadınlar çok. Onlar da efendim boşanmak istedikleri için öteki tarafa tam istikamet yollanıyorlar.

Boşanmak istemeyen kocası tarafından öldürülen bu kadınlar ibreti alem için sokak ortasında, park meydanlarında, sahillerde, dağlarda, bağlarda ve milyar çeşit mekanlarda mide, göz, kaş, dudak patlatılmak suretiyle itinayla öldürülmekteler. El emeği, bilek gücü ve helal alın teriyle tanınmaz olan bu kadınlar öbür dünyada hemen T.C. vatandaşı olarak bir kerede tanınıyormuş.

Haberin Devamı

Yaşasın Türk erkeğinin pırıl pırıl namusu. Cemile’ye gün yüzü göstermeyenlerin çolukları çocukları da Cemile kadar namuslu olmak zorunda kalsın da, görsünler. Yeter be toplumsal bilinçaltımızın haritalarında sınırlar değişsin, istilalar, isyanlar ve işgaller başlasın. Hemen şimdi Cemile öpüşsün! Lütfen öpüşsün! Öpüşsün diyenler?