Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Orçun taklitleri

Yalan Dünya dizisi sezona veda etti ancak karakterlerin kendine özgü jest, mimik, vücut dili ve farklı giyim tarzları hafızalarımızda taptaze. Yaz sıcağında bile bozulmuyor bu taklit modası!

Haberin Devamı

Yalan Dünya dizisi sezona veda etti ancak karakterlerin kendine özgü jest, mimik, vücut dili ve farklı giyim tarzları hafızalarımızda taptaze. Yaz sıcağında bile bozulmuyor bu taklit modası! Örneğin Tülay gibi 'aşkısı', Çağatay gibi 'seeevgıılım', Selahattin gibi 'uoyy coanıım beeenim', Nurhayat gibi nefessiz ve burundan konuşmak çok moda! Bilin yani seeeevgılıııı aşkısı okurlarım! 

Yalan Dünya'yı çok abartılı ve inandırıcılıktan uzak bulanlar bile genellikle karakterleri sevdiler. Bu bilgi aynen doğrudur kardolar! Çünkü Yalan Dünya'nın espri anlayışı karakterler üzerinden ilerliyor; senaryo olaylar ve durum komedisi yapmaktan çok kişilerin sıradışı özellikleri ile can buluyor. Karşıt kişilikler krizlere neden oluyor ve krizler adeta kişileşiyor. Her karakterin kendi içindeki çelişkisi birer çatışma olarak halka halka bölümlere dağılıyor ve ne kavga bitiyor ne konu... Keşke ne kavgam bitseydi ne sevdam!

Haberin Devamı

Yalan Dünya'nın en çok eleştirilen ve en fazla sevilen karakterlerinden biri de Orçun! Orçun şimdiden anaokul, ilkokul ve ergenler arasında fenomen olma yolunda bir karakter. Kimisi çok yanlış bir örnek olduğu ve çocukların giyim, saç, sakal ve konuşmasında olumsuz bir model teşkil ettiği konusunda ısrarcı. Kimisi ise tam da dönemin yeni zenginleşen ve altyapısı olmayan ailelerinin çocuklarını yansıttığı görüşüyle başarılı bir dışavurum olarak görüyor. Bana sorarsanız, Orçun'un cevabındaki gibidir durum; 'Beannnn ıyiiyim, babam öküz!'

Tek amacı sevgili bulabilmek onun deyişiyle 'sevgili yapmak' olan, annesi ve babası tarafından tamamen yanlış anlaşılan, özel bir üniversiteye kayıtlı olduğu halde bütün günü evin içinde boş geçiren bir genç. Havada asılı kalmış gibi boşlukta sallanan çocuk gençlerden biri! Uçamıyor, konamıyor, yürümüyor, basmıyor ne ileri ne geri...

Aslında her şeyin az çok farkında olsa bile dünya umrunda değil! Evin içinde kimi nasıl manipüle edeceğini, kişilerin zayıf ve güçlü yönlerini gayet iyi bilen ve kendisini ilgilendirmediği sürece kimseyle ilgilenmeye gerek duymayan bir kımıl zararlısı adeta! Kendi amaçları bile Orçun için çok önemli değil, hayati hiçbir şey yok yaşamında. Hayat bile hayati değil ne yazık ki! Belki de tek vazgeçilmezi 'tembelliği'.

Haberin Devamı

Büyük büyük atası Bezgin Bekir'i kısa bir an için anımsatsa dahi Bekir gibi herhangi sosyal bir konuya ilgi duyacak yapıda değil. Orçun daha çok Atilla Atalay'ın müthiş karakteri Sıkılhan'a, Mehmet Çağçağ'ın Daral ve Timsah'ına benziyor. Orçun'un da hobisi yok, becerisi yok, ilgi alanı yok, amacı yok, ideolojisi yok ve annesi babası para vermezse parası yok. Ancak o da diğer sanal yaşıtları gibi lükse alışmış, canı çok sıkılıyor ve ne kimseye faydası var, ne de zararı yok! Yazık bir neslin yazık olmasın diye korkularak, fazlaca korunularak büyütülmüş ev bitkileri misali Daral, Sıkılhan ve Orçun çok sıkılıyorlar. Sıkılmaya doymuyorlar. Kendi varlıkları da dahil hayattan daralmaları, saç sakal karışık ve dağınık kıyafetlerle gezinmeleri en ortak özellikleri. Apartman da büyüyen, ailesi tarafından bolca psilologlara götürülen ve ev içi sorunlar dahil hiçbir konuyla ilgilenmeyen bu gençlere kızmak yerine onları anlamak lazım galiba. Aaa bu arada Oorçiuun'un yakın bir kardosu bana feysten bbm aktarmalı mesaj atmış galiba! Buyrunuz;

Haberin Devamı

Abi neyin kafasındasınız da siz yetiştirmemiş gibi Orçun'a atar yapıyorsunuz? Kendiniz bir tuhafken Orçun'a mı ayar vermeye kalkıyorsunuz? Madem çocuğunuza yanlış örnek oluyor, televizyonunuzu kapatsanıza hacı ya! Sizin gibileri görünce ekranım mavi veriyor, fuşya rengi tabletimin kapağı morarıyor sinirden! İptal oluyorum resmen, biri beni resetlemezse kendi kendimi ponçiklemek zorunda kalabilirim. Yani aypoduma su kaçmış gibi ayar oluyorum büyüklerimize! Ya da ne bilııyımm yani mobayıl telefonum yanlış alarm verirken bilinçaltkatlarım bana twit atıyor ve mikro dalga fırınımda tsunami patlıyor gibi felan oluyorum, boğuluyorum. Yani bana farkmaz ama kimse kendısına bakmayınca şaş kalıyorum, üçlü oha çekiyorum ve ultra çarpı über dumura uğrayaraktan siz büyüklerımızın anleyışsızlığına şapkamdam sincap ayy pardon tavşan felan çıkarıyorum. Woaaaaooowww bizi siz yetıştirmedınız mı diye sorarlar adama sonra!