Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Öpüşmesiz aşk dizileri

Ülkemizde tecavüz, ensest veya taciz gibi şeyler hiç yaşanmadığı için içerik olarak dizilerde de olmaması normaldir şüphesiz.

Haberin Devamı

Günlerini dizi takvimine göre ayarlayan halkımızın hiç cinsellik problemi olmadığından dizilerin de cinselliği ve hatta öpüşmeyi bile neredeyse toptan gizlice ret etmesi çok olağan değil mi?

Kara Para Aşk’ta öpüştüler diye RTÜK "biri diğerinin alt dudağını emerken, diğeri onun üst dudağını emiyor" cümlesinin geçtiği bir rapor hazırlamıştı. Sonra dizimiz öpüşmesiz olarak yayın hayatına devam etti ve aile birliğimiz fiziksel, zihinsel ve ahlaki açıdan korunmuş oldu bin şükür. Zaten RTÜK ‘öpüşme’yi aynen sigara gibi yasaklayacak ya da en azından görüntüyü buzlayacak gibi görünüyor inşallah. İyi de olur çünkü iyi kızlar öpüşmez maşallah! Kaldı ki ülkemizde tecavüz, ensest veya taciz gibi şeyler hiç yaşanmadığı için içerik olarak dizilerde de olmaması normaldir şüphesiz.

Haberin Devamı

Doğal olarak ahlak bekçiliği ve aile bütünlüğünün sağlanması için kadın bedenleri ve yaşamları kıstırılır, bastırılır, kapatılır ve zaten kadın da buna hazırdır çünkü ‘iyidir.’ İyi kadınlar güzelliklerini, yeteneklerini, arzularını sakladıkları ölçüde değerlidir. Haliyle dekolte kıyafetli, bikinili mayolu kadınlar değil yarı çıplak kaslı erkek bedeni üzerinden namusumuz korunmaya başlanmıştır çoktandır. İlla ki hedonist dürtüler tüketiciye sunulacaksa cinsellik erkeğe atfedilerek ‘şeytani’ ve ‘tehlikeli’ alanlar bertaraf edilmektedir. Artık güzele değil yakışıklıya bakmak sevaptır! Sevaplar ve günahlar değişince diziler de değişiyor elbette!

Aşk artık uzun uzun bakarak, daha olmadı sarılarak, yok iyice azılırsa yanaktan bir öpücükle ifade ediliyor haliyle! Biz anlıyoruz ki çok seviyorlar, sevişmek istiyorlar ama öpüşemiyorlar! RTÜK milletin alt dudağına üst dudağına, emme ve gömmesine pür dikkat bakıyor ne de olsa! Şöyle hızla bir zappingleyelim bakalım, belki bir öpüşme varsa şikayet edelim RTÜK’e;

• Kaderimin Yazıldığı Gün' de kızın rahmine sperm koydular ama dudağına bir öpücük kondurmadılar. Temiz dizi!
• Paramparça dizisinde Gülseren 10 yıldır kendisini terk eden kocasına sonuna kadar sadık ve zaten olması gereken de budur! Ahlaklı dizi!
• Gönül İşleri’nde biri evli üç kız kardeşin dolu dizgin aşkları bolca bakışmayla ve konuşmayla yaşanıyor. İyi aile dizisi!
• Şeref Meselesi öpüşmeyi cidden şeref meselesine çevirdi. Sadece kötü adamın ağına düşen ve öpüşen kızların pişmanlığıyla ders üstüne ders veriliyor. Namuslu dizi!
• Bir Kadın Bir Erkek sigarayı bırakır gibi öpüşmeyi bıraktı. Oysa ilk başladığında yatak odası muhabbetlerinden komedi çıkartılıyordu. Tövbekar dizi!
• O Hayat Benim’de 40 türlü ilişki biçimi var ve hiçbirinde öpüşme yok! Helal dizisi!
• Kara Ekmek’te aldatma, cinayet, yalan, hırsızlık dahası aşk da var ama öpüşme yok! Yetişkin çocuk dizisi!
• Karagül’de öpüşen yok zaten! Olamaz da! Çünkü kadınların hepsi gayet ‘iyi’ karakterler ve yapmazlar öyle şeyler… Aşiretli konak dizisi!

Haberin Devamı

(Bu dizilerdeki kadınlardan bir tanesini örneğin Karagül’deki Narin ve benzerlerini mezar anıta dönen evlerden çıkartıp oğullarını, kocalarını, kardeşlerini de bu anıt mezar bekçiliğinden kurtaran senaristler çıksa ve alt dudaklar üst dudaklarla buluşsa iyi olmaz mı? Narin aşık olduğu Oğuz komutanla öpüşse ve oğlu Baran da bunu hazmetse topluma çok mu dokunur? Yıkılır mı memleket? Öpüşmesiz aşk yaşayan toplumlar cinselliği sadece üremek için vazife olsun diye mi yaparlar? Yoksa hayvan tecavüzlerindeki şampiyonluğumuzu kaptırır mıyız?)

Yukarıdaki parantezi açan yazarı RTÜK yakalarsa tanımamazlıktan, okumamazlıktan gelin. Aşk da neymiş yani? Kaldı ki bizim dizilerimizin tümüne yakınında aşk, farklı iki sınıf arasında yaşanır ve aşkına kavuşanlar beraberinde sınıf atlar, güce kavuşur ve yalılara taşınır. Yani aşk da aşka benzemez, reklamlara benzer. Hep bir şey satmaya çalışır yani!