Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Öpün çabuk elimi, çıkın hemen yazımdan!

Terbiyenin bu kadarına kişiliksizlik ya da gerzeklik denilmeli.

Haberin Devamı

Yarışma programlarında jüriye gösterilen abartılı saygıya inanıyor musunuz? Emir kulu karakterler kendilerine yapılan hakaretler için teşekkürlerini sunuyorlarsa ve haklılığını birilerinin keyfine emanet ederek susuyorlarsa bireyden bahsedilebilir mi? Programların otorite figürlerine biat eden yarışmacıların özgür düşüncelerinden, eleştiri yapabilme hakkından ya da en azında itiraz edebilme haklılığını sorgulamadan her şartı kabul etmelerinden ‘saygı’ diye bahsetmek trajikomik sahneler yaratmıyor mu? En absürt sahneler ise genellikle cici kızlar ve efendi çocuklar olmak isteyen kazık kadar insanların evlilik programlarında terbiyelerini ispat ederken oluşuyor!

Çoğalan evlilik programları birbirinden ayrışmak, daha geleneksel ve aynı zamanda bir o kadar da modern görünebilmek için türlü oyunlar icat ediyorlar. Bunlardan en yaygını adaylara ha bire büyüklerinin elini öptürmek! Örneğin adam 45 yaşında ve yayına bağlanan hiç görmediği kayınvalide adayının elini öpmesi isteniyor. Sunucu uyarıyor hemen!

Haberin Devamı

‘Merhaba, ellerinizden öperim Serpil anneciğim desene oğlum!’

- Merhaba, ellerinizden öperim Serpil anneciğim.

‘Sor bakalım nereden arıyormuş?’

- Anneciğim nereden arıyorsunuz?

‘Teşekkür etsene bak ta nerelerden aramış!’

- Allah razı olsun Serpil annem ta oralardan beni beğendiğiniz için!

‘Haydi davet etsene Serpil annenle kızını stüdyoya!’

- Anneciğim sizi stüdyoya bekliyorum kızınızla beraber!

‘Bak geleceklermiş haftaya’

Bu arada deli, ruh hastası, şov meraklısı anneler, babalar ve hatta her gün stüdyoda torunu için damat bekleyen bunak babaanneler diledikleri kadar terbiyesizlik yapma özgürlüğüne sahipler ancak hepsine illa ki saygı duyulması, ellerinin öpülmesi ve hemen çok sevilmesi bekleniliyor.

Biat kültürünün bu derecesine terbiye diyorlar. Terbiyenin bu kadarına kişiliksizlik ya da gerzeklik dense daha çok yakışmaz mı dediğinizi duyar gibiyim. Terbiyesizler, saygısızlar, ahlaksızlar! Öpün çabuk elimi! Çıkın hemen yazımdan! (Vallahi programcılardan böyle öğrendim, itiraz edeni stüdyodan atıyorlar. Burada yazar benim!)