Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Okur, kendine çekidüzen ver!

Aniden yayın saatinden ‘Almanya’dan oğlum geldi, boşalt çabuk saatimi’ diyerek taşınmak zorunda kalanlar oldu.

Haberin Devamı

Evet çok sevgili okur, olaylar aldı başını gitti. Bu hafta son derece ciddi, kaygılı, hafif asabi ve uzaklara dalarak yazıyorum. Lütfen siz de okurken kendinize ona göre bir çekidüzen veriniz, yayılmayın, dağılmayın ve asla sırıtmayın. Gülecek bir şey varsa, söyleyin biz de gülelim.

*Aniden yayın saatinden ‘Almanya’dan oğlum geldi, boşalt çabuk saatimi’ diyerek taşınmak zorunda kalanlar oldu. Sonuçta Kuzey kendi dizisinde rahat yüzü görmedi derken şimdi başka diziler itip kakıyorlar. Ayıp oldu, ‘merhamet’sizlik edenin başına gelir. Yuva yıkanın yuvası olmaz. Tek nefeste bu kadar çok mesaj veren yazar zor bulursunuz, ama tabii nefes koçu eşliğinde yazdığım için istesem mesaj sağanağına tutarım sizi. Hepsini alamazsınız, ezilirsiniz diye yazmıyorum. Halk buna bile hazır değil!

Haberin Devamı

* Ama bu kanal daha önce ‘Yalan Dünya’yı da başka güne taşıdı. ‘Kayıp Şehir’ kaç kere taşındı, nerede oturuyor ancak yakınları biliyor. Halbuki Aysel, diziye ben girsem bana da aşık olacak kadar fedakar bir karakter. Başka dizilerde kızlar tek kahramana zor alışıyor, ısınıyor, seviyor. Oysa Aysel öyle verici ve yumuşak ki kimseyi kıramıyor! Aysel’e yapılır mı bu yani!

*’Akşam oldu Acun seyrettim ben yine, hasret kaldım gözlerinin rengine’ adlı şarkıyı söyleyelim hep beraber. Kalkın ayağa ve isyan edin artık bir zahmet! Acun neden gündüz kuşağı için de en azından Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri ‘yeteneksizsiniz’ programını yaparak ülkenin nadide yeteneklerine fırsat tanımıyor? Uyuma halkım, Acun’una sahip çık! Sen iste her şey çok güzel olur! Bu arada Acun’un saç boyası rengini merak eden okur, terbiyesizsin. Çok çabuk çekil yazımdan!

* Bazı kanallar her akşam kandil sanıyor. Hocalar okuyor da okuyor, okuyor da okuyor. Tamam ben de Arapça anlamıyorum ama dinliyorum. Hemen kudurmayın, oynaşmayın, durun, dinleyin! Başka kanallara zaping yapan elleriniz kırılsın, taş kessin, Allah başınızdan derdi eksik etmesin, görünmez köylere ay pardon residanz ve plazalara gelin gidersiniz inşallah! Her dakika olumlama nereye kadar? Yeter, sizin gibi okurum olacağına taş doğursaydım, sizin okurunuzda siz etsin inşallah. Gülmeyin, ya da gülün de çişinizi kaçırın ve abdestiniz kaçsın. Abdestsiz okuyun da Allah öldürmesin süründürsün…

Haberin Devamı

*O Ses Türkiye’de Hülya gittikçe gençleşiyor, Hadise hızla yaşlanıyor. Ben arada kaldım şimdi, yıllar geçtikçe mi yoksa genç insanlar zayıflayınca mı iyi kolesterolümüz kötüleşir? İyi kolesterol kötü kolesterol diye kolesteroller ayrılmalı mı, hem de barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde? Ayrıca yarışmada bir küçük boy Ahmet Kaya, bebe boy Tarkan, standart beden Barış Akarsu taklidi bulunmuştur. Görenlerin müdüriyete alkışlamaları rica olunur!

Tamam sevgili okur sinirliyim, üzgünüm! Kaynanalar’dan Nöri Gantar’ı da kaybettik. Tek kanallı dönemlerde adeta tiyatro mantığıyla ve meddah geleneğiyle işleyen Kaynanalar akşamlarımıza ferahlık ve kahkaha getirirdi. Sonradan görme zenginlerin absürt yaşam tarzlarını ve yükselen taşra burjuvazisinin geliştirdiği zevkleri eğlenceli üslubuyla yazar, çizer, oynarlardı. Şimdi sessizce üzül ve Hümeyra’nın ‘Beyhude’ şarkısını oturup dinle!

Haberin Devamı

Şah desen kul desen beyhudedir beyhude

Bu dünyanın işleri beyhudedir beyhude

Zengin olsan fakir olsan aşkın yeri bellidir

Sen sen ol seven ol başka alem yok...