Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

O ses mi Türkiye tüyoları

Yarışma programlarının çok ilgi gördüğü ve canım Hürriyet Aile'nin yaptığı ankete göre en çok izlenen yarışma programının ise 'O Ses Türkiye' olduğunu öğrenmiş bulunuyorum.

Haberin Devamı

Yarışma programlarının çok ilgi gördüğünü ve canım Hürriyet Aile'nin yaptığı ankete göre en çok izlenen yarışma programının "O Ses Türkiye" olduğunu öğrenmiş bulunuyorum.

Gerçekten eğlenceli bir yarışma, bütün yarışmacılar kulak tırmalamadan şarkı söyledikleri için aynı zamanda iyi bir pop müzik programı da.

Jüri ise gerçekten vicdanlı, sempatik ve hoşgörülü. Çünkü bu kez seçtikleri kadar seçiliyorlar da. Güzel bir genç kızı, yakışıklı bir delikanlıyı sırtları dönük koltuklarda dinledikleri için eleyebiliyorlar ve her seferinde güzelliğin hepimiz üzerinde ne kadar etkili olduğunu ispatlıyorlar. 'Ah görseydim, ay bilseydim, keşke tahmin etseydim!' cümleleri hepsinin ağzından birer birer dökülüyor.

Yani güzellere ayrıcalık, hoşgörü, avantaj sağlamak zaten o kadar normal ki...

Haberin Devamı

Mesela bazen bir dönüyorlar ki karşılarında hilkat garibesi biri bülbül gibi şakıyor. Tekrar arkalarını dönebilseler basmayacaklar düğmeye ama iş işten geçiyor tabii.

Çirkinlere bozuluyorlar haliyle! Bence de çirkinlik yasaklanmalı! Yasalar gereği insanların etsiz dudaklı, yayvan ağızlı, dişlek, göbekli, şaşı beş, çarpık, yamuk, eğri, asimetrik, değirmen basenli, ayakları taraklı, saçları saçaklı, cildi kepekli, kepçe kulaklı, kalın bacaklı olması engellenmeli. Başı boş bırakılrsa ortalık, sonuçta işte böyle çevre kirliliği fodullarla dolar etrafımız. Oysa hepimiz en azından ciciş olmalıyız.

Tabii yine de sesi iyi, tipi kötü adaylar için bu yarışma bulunmaz nimet. Hangi plakçıya gidip "Gözünü kapa, bana bakmadan sesimi dinle" diyebilirsiniz? Diyemezsiniz, dayak yersiniz...

Bu haftada formüllere, tüyolara devam ediyorum; bilim adına, insanlık adına, dünyanın geleceği adına Allah beni başınızdan eksik etmesin.
[fotogaleri=342]

* Sesin güzel kendin çirkinsen şansın yok, unut gitsin!

Ama yani tek bir sır formül var belki bunu uygularsanız piyasa da var olabilirsiniz. Açıklıyorum; iyilik yapıp Hürriyet Ailem okurlarına atıyorum.

Hadi yine iyisiniz, çözümü de yazayım bari elime yapışmaz: Sesinizin hakikaten çok çok çok güzel, güçlü, farklı, etkileyici ve tipinin de Allah vermesin bakılamayacak, bakılınca inanılmayacak, inanılsa da alışılamayacak, alışılsa da şaşırtacak kadar çirkin olması lazım. Sesinle tipin aranda uçurum olmalı!

Haberin Devamı

* Sesin çirkin ve tipin de korkunçsa bir şansın olabilir.

En azından bir süre dikkat çekip idare edebilirsin. Ama hakikaten çirkinliğinizle göz doldurmalısınız. Bu durumda sesini titretmeli, arada inlemeli, "Ah oh of vah vah voş" fış çekmeli, ağzını yaymalı, arada tir tir tir titremeli, şarkının başında ya da sonunda çok acıklı "Anam anam, fakir babam" feryatları atılmalı... Her şeyi de ben söylecek değilim ya, siz de bu tip varken çırpınmalısınız...

* Sesin güzel kendin de güzelsen yine çok zor.

Çünkü "Ooooo senden çok vaarr" adlı eseri size yolluyorum. Daha da güzel olmalısınız ama yani güzelliğinizden ölmeliyiz, bitmeliyiz, çıldırmalı ve kendimizden geçmeliyiz. Ağaçlara camlara tırmanmalı, çatılara çıkmalı, resminize bakınca vücudumuza sığamayıp yırtınmalıyız. Ama bize tüm bunları yaptıracak kadar güzellik başınıza bela olabilir. Güzellikte jüriyi geçmemelisiniz. Ama bu ne yaman çelişki, ne hassas ne denge ve ne ince çizgi değil mi?

Tamam okur, yeter otur!

Haberin Devamı

Yarışmacıların çıktığı sahne boks ringine benziyor! Kodun mu oturtamıyorsan nakavt olursun! Bana olumsuz yorum yazanların hepsini oraya atarım, sizi yem yaparım. Acımam!

Hadise iki eliyle "Gel bana, gelll, gelll bana gelll' diye bağırırken, Hülya Mozart'ın anne tarafından torunu gibi sizde tonlarca detone bulur. Mustafa'nın aya benzer yüreği, e doğal olarak sizi dinlemeden bastı mı gaza gider mi gider! Feylesof çocuk ne dediğini de çözemezsiniz, bakınız şarkı sözlerine anlarsanız bana da yazın;

Yokluğunda çok kitap okudum.
Aradım neredesin nerede
Ara sıra resmine dokunup ağladım
Neredesin nerede

Orada öyle kalırsınız hiçbir şey anlamadan, yani 18. sırada miletvekili aday adayı gibi. Ne demek istiyor acaba bu şarkı? Olmadı, Murat Boz'a veririm sizi, hiçbir şey yapmasına gerek yok. Bozulursunuz. Çocuk bütün kızlardan, jüri üyelerinden daha güzel. Varlığı ortamı Boz'uyor.

Haberin Devamı

Bana bak okur beni beğenmiyorsan, yazıma laf edeceksen dilerim Acun seni tek başına Survivor'a yollasın. Ay yok daha da beter ol! Yazımı beğenmeyeni Nihat Doğan'la survivora yollasın.