Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Neden medya kraliçemiz yok?

Neden gündüz programlarının dışında kadınların sohbet programları yok? Kadınlar sadece şarkı sunabilir, yemek tarifi verebilir, temizlikte püf noktası icat eder, çaresizlikten spirütüel takılır ve modayı sımsıkı takip eder mi sanıyorsunuz? Yani Kraliçe ol

Haberin Devamı

Neden gündüz programlarının dışında kadınların sohbet programları yok?

Kadınlar sadece şarkı sunabilir, yemek tarifi verebilir, temizlikte püf noktası icat eder, çaresizlikten spirütüel takılır ve modayı sımsıkı takip eder mi sanıyorsunuz? Yani Kraliçe olamazlar mı?

Disko, medya, muhallebi, muhabbet kralımız Okan Bayülgen gerçekten kral program yapıyor ve eğlendiriyor, öğretiyor, bilgilendiriyor, hüzünlendiriyor, güldürüyor…

Dopdolu, canlı ve yepyeni içeriğiyle hepsi birbirinin benzeri, taklidi, hatta aynısı diğerlerinden ayrılıyor. Tümü orkestra koyup esprilerinin arkasından gümbür gümbür çaldırıyorlar, masalarının üstüne çeşitli oyuncaklar koyuyorlar, çoğunlukla siyah giyiniyorlar ama genellikle kral olamıyorlar. Çünkü birikimleri yetmiyor, tıkanıyorlar ve çok zor durumlara düşüyorlar. Ayrıca yeterince yeterli olmadıkları için konuklara sorulması gereken asıl konulara da giremiyorlar. Girerlerse çıkamıyorlar. İki arada bir derede mizah yapmaya çalışırlarken perişan oluyorlar. Komik olmayan espriler sonrası orkestra helak oluyor. Biri gidip stüdyodan bu adamları içine düştükleri çıkmazdan kurtarsa sevaba girer herhalde.

Haberin Devamı

Oysa ki kralın böyle sıkıntıları yok. Duruma hakim, programın gerçekten sahibi, konulara yetkin, enerjik ve doğal. Ama taklitleri her an programdan kaçacak kadar tedirgin, terli, şaşkın ve yapmacıklar…

Haber kanallarının da kendi kralları, prensleri, efeleri, efendileri, kabadayıları var.

Maalesef gündüz kuşağının dışında sohbet programları yapan kraliçeler, prensesler, hanımefendiler henüz yok. En lüks olan ise, akşamüstü saatlerini kadın programcılara en fazla 1 saatliğine vermek...  Ama konuk olarak çağırılıyorlar, öyle ki bazı haber kanallarının konukları programın sahibinden daha devamlı olarak program yapıyorlar.

Kadınlarımız renk katıyor, fön çektiriyor, fon oluyor ve fırsat bulurlarsa fikirlerini de beyan ediyorlar. Bin kanallı televizyonlarımız da akşamları sunuculuktan başka programcı kadınların olmaması ne tesadüf!

Haber kanallarındaki tartışma programları birkaç kişinin tekelinde ilerliyor zaten. Haftanın her akşamı aynı kişiler her konuyu tartışıyorlar ve konu ne olursa olsun aynı kişiler, aynı kişilerle öldür Allah uzlaşmıyorlar. Konu önemli değil. Biri ak dese, diğerine kara demek için cevap hakkı doğuyor.

Haberin Devamı

Bir de son yıllarda gelişen bir ‘gerileme’ ise sanat ve kültür programlarını güzel kızlara emanet etmek. Son derece ciddi haber kanalları sanat ve kültür, cici kızların basit sunumlarıyla daha iyi olurmuş gibi bir düşünceye girdiler. Şişko, orta yaşlı ve çirkinlere sanat ve kültür programı yakışmaz mı yani? Gerçi son derece bilgili, ilgili, diplomalı güzel genç bir kadın katıldığı tarih programında her hafta sadece güzel olduğu için oradaymış gibi davranıldı. Ne söylese hafife alındı! Yani kadınların sohbet programı yapabilmesi ve ekranlara çıkabilmesi için mutlaka güzellik şart ve eğer hem güzel hem bilgili bir kadınsa aptal muamelesi görmesi de kural.

Haberin Devamı

Ben Okan gibi değerli bir de kraliçemiz olsun istiyorum, çok mu? Akşamları kadınlara televizyonda yer yok mu?