Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Muhteşem Süleyman bir hafta Fox'a gitsin!

Sarayı Çiçek Pasajı’na çevirdiler. Giren çıkan belli değil, gayet öz be öz ecdadımız öpüşüyor, koklaşıyor, cıvık cıvık şakalar yapıp kahkahalar atıyorlar.

Haberin Devamı

* Muhteşem Yüzyıl’ın padişahları devlet eliyle zorla ata bindirilip ısrarla savaşa gönderilmek istenirken, Harem dizisinin padişahı kendi kanalında gününü gün ediyor. Olmaz ama böyle ayrıcalık! Bütün padişahlar eşit olmalı!

*Padişahlar arasında ayrım yapılınca da tabii olanlar oluyor. Harem’i kimse takmadığından tuzu kuru ekip sululukta sınır tanımıyor. Sanki Osmanlı dizisi değil de Çarkıfelek yarışması ya da Flash TV’de Küstüm Şov’dalar. Gerçekten nerede bu devlet, nerede bu millet? Her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorlarsa uyandırılsınlar lütfen. Sarayı Çiçek Pasajı’na çevirdiler. Giren çıkan belli değil, gayet öz be öz ecdadımız öpüşüyor, koklaşıyor, cıvık cıvık şakalar yapıp kahkahalar atıyorlar. Kakara kikiri yapmaktan ata binecek vakitleri yok!

Haberin Devamı

* Öte yandan zavallı Halit Ergenç artık çok göze batmasın diye ne yapacağını şaşırdı! Kalkıp sefere gitse 21.yy kuklası derler, oturup sefa sürse yayından kaldırılabilir yani hayati tehlike söz konusu! Allah kimseleri Türkiye’de padişah yapmasın. Zor, çok zor! Harem ağzına kadar dolu ama adamcağızın hususi hayatı meclise taşındı. TBMM’de yapan var yapamayan var, çok göze batıyor tabii. Adamcağız melül melül bakıyor. Öyle anlar var ki koskoca padişah Küçük Emrah’tan daha boynu bükük, daha masum, daha enteresan uzaklara dalıyor.

*Sinemamızın gerçek sultanı Türkan Şoray’ın da içinde yer aldığı Bir Zamanlar Osmanlı dizisi ise tam ilkokul sosyal bilgiler dersi kıvamında, 30 Ağustos Zafer Bayramı tadında, ya da ne bileyim ama en fazla He-man, Batman, Battalgazi, Kara Murat ‘ın izinde yürüyor. Laubalilikten hoşlanmayan, ciddiyeti seven ve disipline hayran bir ekibin ellerinden çıkan dizinin hiç yanlışı, kusuru, hatası, günahı yok! Gerçi gerçekçilikle de hiç ilgisi yok ve sıkıcılıktan öldürücü etkilere de sahip ama o kadar kusur olabilir tabii. Oturup kalkıp çapulcu düşmanı doğduğuna bin pişman ediyorlar. Allah razı olsun Özcan Deniz’den, Tolga Karel’den!

*Yine baştaki konumuza dönecek olursak Halit Ergenç’in bir haftalığına Harem dizisine gönderilmesini rica ediyoruz. Zira kendisi çok yorgun, bakışları hayra alamet değil ve gittikçe daha da uzağa dalıyor. Bilinmeze bakıyor, derin derin iç çekiyor, içli içli emirler yağdırıyor. Soran devlet büyüklerine ‘at sırtında sefere gitti, yine canı fetih çekmiş’ denilir. O da biraz Fox’taki Harem’de kafa dinler döner. Gerçi bütün güzel hatunlar kendi hareminde ama padişahcağız güzele güzel diyemiyor güzel onun olsa bile!