Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Krem

Krem’i koruma faktörsüz izlemenizde bir sakınca olup olmadığı belirtilmese de tek seferde izlenmemesi ruh sağlığı açısından iyi olabilir.

Haberin Devamı

Krem’i koruma faktörsüz izlemenizde bir sakınca olup olmadığı belirtilmese de tek seferde izlenmemesi ruh sağlığı açısından iyi olabilir. Dizinin zincirleme saçmalıkları, kopuk ve mantıksız olay örgüsüyle çocuklar ve hamilelerde krem, merhem, pomad gibi maddeleri yeme isteği yarattığı söyleniyor.

Fantastik bir masal olarak sunduğu sıkıcı klipler tadındaki upuzun sekanslar başta şaşırtarak oturttuğu izleyiciyi her bölümde kaçırtmaya devam ediyor. İlk önce farklı bir diziyi anlama ve keşfetme merakıyla seyre dalmaya çalışan izleyici, sonraki bölümlerde tanıdığı karakterlere ve bol sıçramalı olay örgüsüne bağlanamadığı için reytingler düşüyor.

Bir kremle büyülü ve kusursuz güzelliğe ulaşılması elbette popüler kültürün, insan hayatını örümcek ağı gibi ören dayatmalarından, mini minnacık örneklerinden.

Haberin Devamı

Aslı ve Rüya olan ana karakterin iki farklı karakter olarak canlandırılması ise ilginç ve sürprizli bir seyir keyfi vaat ediyor. Akıllı, başarılı ve ekonomik sıkıntıları olan Aslı, Rüya olduğunda ince, uzun ve çekici bir genç kıza dönüşüyor. Üstelik zayıf Rüya’nın rüyaları da, hayalleri de daha kolay gerçekleşiyor. Güzel kadınlara kapılar açılıyor, kolaylıklar sunuluyor, renkli ve zengin bir yaşam kendiliğinden geliyor. Aslı’nın hak ettiklerini büyülü bir krem aracılığıyla Rüya elde ediyor. Mesaj yeterince net değil mi? İçi boş bir hoş görüntü her şeye bedelken eğitimli, azimli, zeki bir yağlı bedene her yer dar ve kapalı.

Belli ki dizi güzelliğin eninde sonunda tam bir mutluluk getirmeyeceği ve iç zenginliğin asıl güzellik olacağını söyleyecek sonradan sonraya… Ancak en fazla 40-42 beden görünen Aslı, daha ilk bölümden çok daha sempatik, güzel ve gerçekken, kendini Rüya olarak 34-36 beden olunca iyi hissediyor. Çünkü günümüzde şişmanlığın suç olduğu, 38 beden sonrasının obezite başlangıcı sayıldığı ve genç kızların diyete ilkokulda başladığı biliniyor.

Kremin meta olarak bir üniversite öğrencisinin almak istediği çekici, zaruri ve yaşam dönüştüren sihirli bir ürün olmasına elbette şaşırılmıyor. Ne de olsa liseli kızlar bile ister perçemli, permalı, röfleli, gölgeli, Brezilya fönlü, türbanlı veya şapkalı olsun ister olmasın, gözler mutlaka göz kalemli, farlı ve ciltler türüne göre karma, kuru, yağlı mutlaka kremli geziliyor. Artık okul alışverişinde krem, far, ruj, parlatıcı ve mat mavi-yeşil-mor-siyah ojeler müfredat gereği sayılmasa da genel kültürün gereği olarak karşılanıyor.

Haberin Devamı

Kişinin kimliğini ürünler üzerinden tanımlamasına örnek olarak Aslı ve Rüya’nın parçalanmış hayallerini de kozmetik dünya kurtarıyor. Sıfır makyaj ve balıketi vücutlular baştan başarısız, disiplinsiz, çağdışı, antipatik ve neredeyse zararlı sayılıyor. İşte bu yüzden krem diye bir dizi yapılabiliyor. İşte bu yüzden gece, gündüz, gözaltı, boyun kremleri her sezon korumalı, korumasız, gençleştirici, diriltici, sıkılaştırıcı, rahatlatıcı çeşitleriyle yaşamımızı kolaylaştırıyor.