Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Kanal boyu gezinti

Meryem Uzerli dizi sürelerinin uzunluğundan yakınınca dizi sektöründe önemli tartışmalar tekrar gündeme taşındı.

Haberin Devamı

Kanallar arası gezinti sırasında değerli yazarın parantez içi açıklamaları okurlara rehberlik edecektir. Yazıdan ve kanallar boyu geziden alabildiğine faydalanmanız için yazar ayrıca parantezler açarak okuruna hizmette bulunmaktan imtina etmemiştir. (Yazar burada okuru için taş atmıştır ve kolu yorulmuştur. Tabii ki sonsuz ilgiyi, övgüyü ve her türlü maddi/manevi getiriyi hak etmiştir.)

• 3+1 ekibini her şeyden önce televizyonda böylesi farklı, tamamen performansa dayalı, canlı ve tiyatro soslu bir işe kalkıştıkları için kutluyoruz. Ancak programın henüz tam oturtulamadığı, aksadığı, tıkandığı anlar dikkat çekiyor ve Esen Yenenler neredeyse İsmail Türüt kadar terliyor. Kalkıştıkları iş gerçekten zor ancak programdan önce daha fazla terlenirse (Yazar burada daha fazla çalışılırsa demek istemiştir, yeterince hazırlanılmadığını sinsice ima etmiştir.) yeni ve kaliteli bir iş armağan edebilirler ekranlarımıza. Hepsi birbirinin aynısı, çakması, tekrarı işler seyretmekten sıkılmış izleyici için iyi alternatif sunabilirler. Ne de olsa daha önce "Çok Güzel Hareketler Bunlar "gibi özgün bir iş yaptılar.

Haberin Devamı

• Bugün Ne Giysem ekibinin derdi moda programı mı yapmak yoksa ne yapıp edip kendilerinin reklamını mı yapmak acaba? Kendi aralarında şarkı söylemeler, dans etmeler, talk showa yeltenmeler arasında geleni gideni bir güzel benzetmelere doymuyorlar. Programın starı Ivana Sert aslında ve kendisi de bunun çoktan farkında zaten. Diğerleri de İvana’dan rol çalmaya çalışıyorlar; sert yapıyorlar olmuyor, vicdanlı olmaya çalışıyorlar uymuyor ve yaratıcılıklarını göstermek istiyorlar ama maalesef ezberden ötesine gidemiyorlar. Yine de çeşit oluyorlar, renk katıyorlar hatta programa katkı da bile bulunuyorlar neredeyse. (Yazar burada diğer jüri üyelerini hunharca eleştirmiştir.)

• Meryem Uzerli dizi sürelerinin uzunluğundan yakınınca dizi sektöründe önemli tartışmalar tekrar gündeme taşındı. Acaba Hürrem Sultan iktidarını ve cesaretini diğer memleket meseleleri içinde kullanabilir mi? Konuşulmayan/konuşulamayan hatta yasaklı olduğunun bile söylenmesi yasak olan hani hepimizin bildiği ama çıtımızı çıkarmadığımız cinayetler, bombalamalar, yağmalamalar, daraltmalar, intiharlar, serbest bırakmalar/serbest tutuklamaların üzerine bir bardak ayran içip ‘çok şükür’ diyoruz ya… Dünyalar güzeli Meryem Uzerli sultanımız bu konuları da konuşsa keşke. (Yazar burada politik taşlama ve duyarsız seyirciyi haşlama hamleleriyle hezeyana kapılmıştır. Yoksa yazar anarşik mi olacaktır böyle, Allah korusun!)

Haberin Devamı

• Sakarya Fırat ve Şefkat Tepe gibi dizlerde de savaş bitecek mi merak konusu doğrusu! Malum ülkede dizilere haberlerden fazla inanılıyor. Kurtlar Vadisi aracılığıyla gündemi takip eden seyirci, senaryonun gerçek olayları ekrana taşıdığını düşünerek diziyi izliyor senelerdir. Madem öyle, lütfen yeni sezonda Sakarya-Fırat ve Şefkat Tepe’de de kardeş kanı üzerinden kahramanlık yapılmaya çalışılmasın. (Yazar burada senaristleri de çekilme sürecine açıkça davet etmiş ve son moda tükenmişlik sendromuna yakalanmalarını yüce rabbinden dilemiştir.)

• Benim İçin Üzülme, Beni Böyle Sev ve daha niceleri devam ediyor. Demek ki öldürmeyen Allah öldürmüyor. Demek ki Acun’un tişörtleri çok güzel ama ben zevksizim. (Yazar burada iki ilgisiz zevksizlik üzerinden seyircinin teveccühünü anlamlandıramadığını hafiften maytap geçerek dile getirmiştir. Kendisi gibi düşünmeyen okurun tepkisini çekmekten hiç korkmamıştır.) Demek ki yazar cesur, korkusuz bir kahraman!

Haberin Devamı

NOT: Yazının ana fikri ve esas konusu son paragrafta ve son cümle de alengirli bir şekilde dile getirilmiştir. Dikkatlerden kaçmaması dileğiyle, yoksa yazar üşenmez size de sataşır. Çünkü yazar korkusuz bir kahramandır!