Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Kadınlar Çiçek Değildir, Nedir?

Kadın programlarında kadınların kadın olmaya özgü sınırları, kuralları, yasakları, ödevleri, ayıpları her gün tekrarlanarak ezberletilmekte, dayatılmaktadır.

Haberin Devamı

Kadın programlarında kadınların kadın olmaya özgü sınırları, kuralları, yasakları, ödevleri, ayıpları her gün tekrarlanarak ezberletilmekte, dayatılmaktadır. Kadının insan değil sadece cinsiyet özellikleri içinde kadın kalmasına itinayla ve benzersiz geniş bir yelpazeyle çalışılmaktadır.

Kadın savaşçıdır: Kadın istenmeyen tüylerle- kıllarla, ciltteki lekelerle, mide yanması, kalp çarpıntısı, ev içi tozlarla (halılarda yaşayan maytlar, baytlar, taytlar gibi ne olduğu bilinemeyen ev mikroorganizmaları), fazla kilolarla, yüksek tansiyonla, kırışıklıklarla, her türlü kirle, pasla, pislikle, kısırlıkla, açmayan çiçeklerle, kabarmayan koltuk kırlentleriyle, kırılan saçlarla, tıkanan lavabolarla, ilaçların yan etkisiyle, stresle, yükselen burcun yanlış yörüngelere girmesiyle yılmadan mücadele eder.

Haberin Devamı

Kadın anne olmalıdır, kibar olmalıdır, güler yüzlü olmalıdır, iyi aşçı olmalıdır, zayıf (34 beden ile 40 beden arası) olmalıdır, seksi ama namuslu olmalıdır, ailesine bağlı olmalıdır, mümkünse her zaman güzel olmalıdır. Olmalı mı olmamalı mı, yoksa hiç konuşmamalı mı ama ben konuşmasam ben olamam ki! Zaten kadın ‘ben’ olmamalıdır ama yardımcı öğe, ikinci kişi, yedek oyuncu, kocasının karısı, babasını kızı, çocuğunun annesi, ülkesinin namusudur. Namusumuz kırılgandır, zariftir, kibardır, hassastır ve çok alıngandır. Kadınlar etkendir, unsurdur, yancıdır ve yanından geçseniz namusu kaçar. Kadınlar gerçekten çiçektir ve mümkünse her gün sulanmalıdır. Çünkü bitkidir, yani ottur.

Kadın programlarının başlıca konuları;
1- Bugün ne giysem?
2- Bugün ne yesem?
3- Bugün ne yedirsem?
4- Bugün ne alsam?
5- Bugün ne almasam?
6- Bugün ne yapsam?
7- Bugün ne örsem?
8- Bugün ne izlesem?
9- Bugün nereme bakım yapsam?
    a) yüzüme
    b) boynuma
    c) göğsüme
    d) gözüme
    e) basenime
    g) bir elimle diğer elime
    h) diğer elimle ilk elime
    ı) iki elimle bir ayağıma
    i) iki elimle öteki ayağıma
    j) göbeğime
    k) bacaklarıma
    l) kollarıma

Haberin Devamı

Tabii böylesi yoğun ve ağır konuların yanı sıra magazin dünyasının "kim, nerede, nasıl, niçin ve ne zaman" gibi sorunsallarına da eğilip analizler, tezler, kritikler, sentezler ve anti-tezler üretilmektedir.

Bu programları evden izleyen milyonlarcasının içinden bazıları daha da ustaca izlerler ve profesyonel izleyici olurlar. Onlar programların devamlı, ciddi ve uzman izleyicileri olarak programlara katılırlar. Mikrofon verilince fikirlerini söylerler. Sinirlen deyince çıldırırlar, ağla deyince hıçkırırlar, gül deyince katıla katıla bayılırlar, alkışla deyince elleri ayakları patlayıncaya kadar çırpınırlar.

Kadın dediğin budur, kadın çiçektir, ottur.