Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

İspatlı, kanıtlı TV icatları

Big Brother’da evlilik programlarından ve ‘Kısmetse Olur' dan çok daha fazla aşk yaşanıyor. Demek ki...

Haberin Devamı

İspatlı, kanıtlı TV icatları

Big Brother’da evlilik programlarından ve ‘Kısmetse Olur' dan çok daha fazla aşk yaşanıyor. Demek ki kapana kıstırılırsanız ve yukarıdan gelen gaipten sesler tarafından yönlendirilirseniz (big brother direktifleri) en azından korkudan önünüze denk gelene sarılır aşık olursunuz. Burada hikmetine akıl sır ermez, haşa karşı çıkılmaz, tövbe inkar edilmez bir üst ses var ki programın ve program canlılarının tek ve sual edilmez tanrısı.

İspatlı, kanıtlı TV icatları

Seda Akgül, Öykü Sertel kadar zayıflayarak her yeni gün daha iyi bir sunucu olduğunu ispatlıyor. Şişman sunucu olmaz ilkesi gereği giderek eriyerek ve eridiğini en sivri kemikleriyle ispatlayarak programını ve kendini güvence altına alan eski haber spikeri artık istediği kadar yarışmacı ve katılımcıyı bozmaya ve aşağılamaya hak kazanmış oluyor. (Elbette ki şişmanların böyle hakları yoktur!)

Haberin Devamı

İspatlı, kanıtlı TV icatları

Karagül bir dizinin herkes birbirini öldürene ve kalanlar intihar edene kadar dizinin bitmeyeceğini ve bitmedikçe reyting alacağını ispatlamaya devam ediyor. Hatta belki dizi kalanların bölünerek çoğalması, öbür dünya sekanslar ve zaten var olan rüya ve kabus sahneleriyle biz öldükten sonra da devam edebilir. Eğer öyle olursa büyük bir müdavim kitlesi için mezarlıklara Cuma akşamları günü ve saatinde yayınlanması önerilebilir. ( Zira faydalı toplumsal gerçekçi fantastik tek dizimizdir.)

İspatlı, kanıtlı TV icatları

Survivor'da Yılmaz Morgül'ün kırmızı bant ve eşofmanları aslında 80’li yılların hiç bitmediğini ispatlıyor. Özel tasarım mı hazır mı olduğu modacılar tarafından araştırılan eşofman takımlarının sırrı henüz ne yazık ki çözülemedi.

Haberin Devamı

İspatlı, kanıtlı TV icatları

Haber kanalları yeterince dedikodu programı yapmanın yolunu tarihin tozlu sayfalarında bularak ve geçmişimize nur yağdırmaya devam ederek her program da tarihin kurgu olduğunu ispatlıyorlar. Mesela profesörler dedikodu yapar gibi Osmanlı padişahlarını anlatıyorlar ve ağızlarından sular aka aka 'ahhh siz bilmezsiniz o paşayı' şeklinde coşuyorlar. Katıla katıla Fatih’ten, Abdülhamit’ten, kızından veya damadından anekdotlar bitmek bilmiyor. Yani tarihin şimdi ve her an yeniden yazıldığını ispatlıyorlar. 

Spor programlarında takım elbiseli adamların kafalarını jöleleyip avaz avaz hep beraber konuşmaları ve asla birbirini dinlememeleri iletişim kuramamanın bir iletişim biçimi olduğunu ispatlıyor. 

Haberin Devamı

AKSİNİ SÖYLEYEN VARSA GELSİN İSPATLASIN!