Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Her yaz mutlaka yapılması gerekenler

Survivor AllStar biterse boşluğa düşmemek adına önlemlerinizi alınız

Haberin Devamı

Bayılırız böyle listelere! Ölmeden önce yapılması gerekenler, bu kış mutlaka izlenmesi gerekenler, illa ki yenmesi gerekenler, okunması gerekenler, kesinlikle gidilmesi gereken yerler… Hafta sonu bitmeden içilmesi gereken kahveler, içkiler, konserler, sergiler vs.

Geçen gün bu yaz yenmesi gerekenler listesinde ‘karpuz’ vardı. Yani zaten doğal akışında yer alan sıradan ve olağan durumların maddeler halinde yazılması artık iyice tat kaçırmıyor mu? ‘Mutlaka doyasıya dondurma yiyin veya limonata için’ gibi dahiyane fikirlerin yenilik gibi sunulması artık zekanıza hakarete girmiyor mu? Acaba ‘denize girin’ maddesini yanlış mevsimde okuyup kış günü suya atlayan mı var sanıyorlar? İnsanlar bunları zaten yapmıyorlar mı? Bu maddelerin arasına daha da olmadık şeyler yerleştirip acaba bir şeyler mi sokuşturuyorlar? Örneğin ‘Bu sene yaz bitmeden mutlaka mavi oje sürün’ direktifinin yazla, kışla ne ilgisi var? İlla ki bu yaz püsküllü pareo giyilmesini zorunlu bir madde haline getirmenin ne faydası olabilir? Ya da seneye giyilse olur mu, veya geçen yaz giyenler çok mu büyük bir hata yaptılar?

Haberin Devamı

Her yaz yapılması gerekenlere inat bu yaz yapılması gerekenlere alternatif bir TV izleme reçetesi de burada, buyurunuz;

  • Büyük paket tuzlu ay çekirdeği alıp dudaklarınız şişene kadar koalisyon hesapları yapan programları neşeyle izleyiniz.
  • Kuru fasulye pilav eşliğinde romantik mevsim dizilerini peş peşe seyrediniz.
  • Doktorlar dizisinin olmadığı bir yaz elbette düşünülemez. Ne yapın edin, gerekirse bilgisayarınızdan indirin ama kesin tekrar ediniz.
  • Survivor AllStar biterse boşluğa düşmemek adına önlemlerinizi alınız ve Ütopya’ya alışmaya çalışınız. Gayret edin, seveceksiniz.
  • Canan Karatay’ın sağlık programlarını kaçırmayı başarınız. Evet çok zor ama hem marjinal ve hem popüler olmanın başkaca yolu henüz icat edilmemiştir. Başaracağınıza inanın, hızla zappingleyerek kaçmayı becermeniz an meselesi. Zappingleyiniz.
  • Tarih, astroloji, parapsikoloji ve din karışımlı haber programlarını sabahlara kadar dikkatle takip ediniz. Yaz sonunda UFO akrabalarınızla kavuşmanın gizli kıvancını yaşayınız.
  • Yemek programlarını birebir uygulayınız. Alkolsüz mojitolu çorba yapmayı öğrenerek ailenizi iftar sofralarınızda sevindiriniz, şaşırtınız.