Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Hep Beraber Oynayalım

Fatmagül’ün Suçu Ne’de ölen çocuk meğer ölmemiş! Çocuk Kuzey Güney’e kaçmış, hatta orada da bunalımdan çıkamamış, yeni yerinde derdi eskisinden çok ama en azından yaşıyor.

Haberin Devamı

Muhteşem Yüzyıl’ın bir kadrosu var, dev yapım diye buna denir.

Bir kalabalık, bir kalabalık!

Bütün oyuncular ve oyuncu adayları burada oynuyorlar. Yakında beni de sizi de alıp oynatacaklar herhalde, bütün ülke oynarız. Böylece diğer dizileri izleyecek seyirci kalmaz. Nasıl taktik ama, süper!

Muhteşem Süleyman muhteşem olsun diye bir giydiriyorlar, bir sarmalıyorlar, bir allıyorlar pulluyorlar, takıp takıştırıyorlar ki, koca padişah kayboluyor, görünmüyor.

Zaten padişahın sesi bana ‘Binbir Gece’deki Onur Bey’i hatırlatıyor nedense. Öyle bir ‘kadınımmmm’ ‘oğlummm’ diyor ki, şiir okuyacak sanıyorum, sonra gerçekten şiir okuyor galiba, anlamıyorum.

Belki de padişah konuşması öyledir. Zaten ‘Binbir Gece’deki Onur Bey’in sesi de bana belgesel filmleri, haber bültenlerini, tiyatroda klasik bir oyunun anlatıcı tonunu çağrıştırırdı.

Haberin Devamı

Of kafam bir dünya oluyor. Zaten bu aralar canım çok sıkkın.

[fotogaleri=281]

Fatmagül’ün Suçu Ne’de ölen çocuk meğer ölmemiş! Çocuk Kuzey Güney’e kaçmış, hatta orada da bunalımdan çıkamamış, yeni yerinde derdi eskisinden çok ama en azından yaşıyor. 

Bu dünyada hiçbir kanalda rahat yok! Annesi en azından yaşadığını bilse ne sevinir, kadıncağız ağlayıp duruyor. Bir haber ulaştıramıyorum, elim-kolum-dilim bağlı.

Şu ‘Arka Sokaklar’dan bir ekip gitse de durumu en fazla 2 bölümde çözüverse.

Rıza Baba, oğlanı Kuzey Güney’den çekip çıkarsa ve Fatmagül’ün Suçu Ne’ye teslim etse…

Ben alışmışım, günde en az bir dağılmış ailenin televizyonda kavuşmasına. Gözyaşı, sevinç, kahkaha, hüzün... Ayyy süper olur! Hem diğer dizide zengin aile çocuğuydu, geldi burada sürünüyor. İnsanın kendi anne babası gibi olur mu hiç?

Ama bazen de evlat hayırsız çıkıyor.

Bir Çocuk Sevdim’deki evin asi kızı sanki Avrupa dizilerinde büyümüş...

İnsan biraz ‘Adını Feriha Koydum’dan terbiye alır. Kızın 2 senedir gıkı çıkmıyor, çekmediği çile kalmadı. O da bilmez miydi ‘Fakirim ama aşığım’ demeyi? Kız terbiyeli tabii, yoksulluğa rağmen aşık olmanın sistemde yeri olmadığını biliyor, utanması var.

Haberin Devamı

Zavallı Çetin Tekindor’un kızı öyle mi? Dağ gibi adamı perişan etti, gözü bir bölüm bile kurumadı. Bir aydır gözleri nemli nemli dolaşıyor, kızın başını bağlasalar da rahata erseler… Vallahi o kızın başına bir şey gelir de Müge Anlı’ya çıkarsa hiç acımam. Zaten Müge’de böyle namus meselelerinde hassastır, affetmez.

Namusumuz için yaşıyoruz hepimiz çok şükür. Öyle takıntılı, yobaz ya da mahalle baskısı yapan bir millet değiliz, gerektiğinde gerektiğini yaparız. Örneğin Meclis’te kadın vekillerin etek giyme zorunluluğu bile gerekirse kaldırılırken, gerekirse Edirne’den Ardahan’a yurdum toprakları kadınlarımızın kanıyla yıkanır. Aile içi şiddet özelimizdir, özelimize girilmez ve Çanakkale geçilmez! Türk’üm, Doğruyum. Namusluyum…

Haberin Devamı

Ay ne hayal ediyorum biliyor musunuz?

Acun bütün dizileri alsa, hepsini birbirine katsa tümünü birden ‘yeteneksizsiniz’ diyerek üç hayırla evlerine yollasa. Ay kıyamam ya yazık! En iyisi Muhteşem Süleyman bütün dizleri fethetsin; kendi dizisinde oynamayan kadınları haremine, erkekleri ordusuna katsın. Zaten kalabalık, arada arkada, alan derinliğindeki mahşer gününde biz de milletçe katılalım, hep beraber oynayalım.

Başka fikri olan var mı?

Haydi, televizyonun çarkıfeleğine çomak sokalım!