Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Haberiniz var mı?

Siz göz yakmayan şampuan güzellerinizi canlı yayında endam ettirirken, bizim evlatlarımız kör oldu! İçimiz köreldi haberiniz var mı?

Haberin Devamı

Kendi ülkesinin genç kızları tekme tokat yerlerde çığlık çığlığa sürünürken televizyonda penguen belgeseli izleten haber kanalı, haberiniz var mı tiksindik sizden!

Caddeler dolusu üniversiteli ciğerlere gaz üstüne gaz basılırken kanalında Hitler belgeseli izleten haber kanalı, rezil kepaze oldunuz!

Haberiniz var mı?

Kaldırım taşlarına tazyikli suyla devrilen bedenler yerine sadece sökülmüş kaldırım taşlarını gösteren kanallar, artık sizi insandan saymayanlar çoğaldıkça çoğalıyor! Kafanız kumdayken sizin gösteremediğinizi gösteren yabancı kanallar vardı, haberiniz var mı?

Yıllardır etliye sütlüye karışmayan çocuklarımızı çapulcu, marjinal, ayyaş ilan ettiğinizde kulaklarımıza inanamadık. Sizin gibi olmaktansa çapulcu, ayyaş, marjinal ve daha birçok şey olmaktan gurur duyarız, haberiniz var mı?

Haberin Devamı

Üstün yalama, yutma, yağlama eylemlerinizle kendinizi düşürdüğünüz durum adına utancımızdan evlere, odalara sığamadık meydanlara koştuk. Bize bizi göstermeyi çok görüp uyutmaya çalıştınız ya, yazıklar olsun! Bu içler acısı halinizle el alemin haberlerine düştünüz, haberiniz var mı?

Survivor’ınız, karı koca yarışmalarınız, bilgi yarışmalarınız, dizileriniz, magazin programlarınız, vb ayakta uyutma ilaçlarınız reklam almayacak diye yandınız tutuştunuz ama halkın gördüğü zulüm kılınızı kıpırdatmadı. Sizin etiniz kanınız hiç acımadıysa bile bizim midemiz çok bulandı, haberiniz var mı?

Dünya yerinden kalktı siz yerinizden kaykılmadınız ya bizim çok rahatımız kaçtı. Siz göz yakmayan şampuan güzellerinizi canlı yayında endam ettirirken, bizim evlatlarımız kör oldu! İçimiz köreldi haberiniz var mı?

Başbakan reklamı kesen kuruluşların listesini aldığını ve gerekeni yapacağını yüzünüze karşı söyleyip tehdit ederken, biz de kendimize göre bazı medya kuruluşlarının adlarını hafızamıza yazdık. Haberiniz var mı?

Dizilerinde her hafta 120 dakika oynatıp sömürdüğünüz, gezdiği mekanlarda peşinde koşturup nefes aldırmadığınız, yediğini, içtiğini, giydiğini, dediğini demediğini haber yapıp etinden, sütünden, saçından, cildinden faydalandığınız oyuncular meydanlardalar. Şimdi maske modasına uymuşlar, yazmıyorsunuz! Solüsyon kullanıyorlar, göstermiyorsunuz! Yasadışı limon, sirke, süt vb maddeler kullanıyorlar, bakmıyorsunuz. Özgürlük, hak, hukuk, adalet, doğa falan filan diye saçmalıyorlar, kulak asmıyorsunuz. Yaralıları hastanelere taşıyorlar, oradan oraya koşup gerçekten kahramanlık yapıyorlar, prim vermiyorsunuz. Bu durumda size yalancı, yandaş, hırsız, sahtekar, yalaka, korkak diyenler çok! Haberiniz var mı?

Haberin Devamı

Eh tabii normaldir; kalabalık penguen sürüsünden etrafınızı görmüyorsunuz, Başbakan’ın bağrışından gayrısını duymuyorsunuz, polisten başka kahraman bilmiyorsunuz!

Kendi aranızda haberleşiyor musunuz bari, merak ediyoruz! Penguenleriniz nasıl iyiler mi? Sağlık programlarınızda biber gazının bünyeye faydalarını anlatsanıza! Çok yedik kilo alır mıyız? Malum bikini sezonu başladı! Tazyikli suyla detoks yapılır mı, gün içinde kaç kere yapılırsa makbuldür? Gece 20.00’den sonra polisler işin kolayına kaçıyorlar, sadece gaz ve suyla direkt topluluğu hedef alıyorlar. Oysa gün içindeki vatandaşa özel coplama saldırılarından nasıl faydalanılabilir, açıklayabilirsiniz belki! Birkaç polisin hep beraber kahramanca tek kişiye özel abandığı sofistike ve bireye özel işkenceden yararlanmak için hangi noktalara başvurmalıyız? Bari bunları yazın, gösterin. Gerçi penguenler gibi gündemi kalbinden yakalayan bir mevzu varken bunlar ilginizi çekmez değil mi?

Haberin Devamı

Bu arada babanız, pardon Başbakan’ımız yurt dışına çıkınca kaçamak yayınlar yapıyorsunuz ya vallahi hepinizi tek tek Bülent Arınç gibi ağlaya ağlaya şikayet ederim. Derim ki siz yokken minnacık haberler, sızıntı bilgiler, sanki eylemciler marjinal değilmiş gibi gizli imalar da bulundular. Arkanızdan size güldüler, dalga geçtiler. İçlerinden gerçekleri söylemeye yeltenenler bile oldu… Siz yokken penguen yayınını bile kestiler, halkı kuzey kutbu konusunda ve Hitler mevzusunda yalnız bıraktılar. İçten içe eyleme katılmak istiyorlar, utançlarından yanıp tutuşuyorlar, bir o yana bir bu yana kıvırmaktan sıkılıyorlar ve bazıları gizlice akşamları protestolara katılıyorlar. Yüzünüze gülüp arkanızdan marjinal hareketler yapıyorlar yani… Hatta hiç yoktan ölen gencecik masumlara sessizce ağlayan milyonlarla birlikte kahrolanlar var. Haberiniz var mı?