Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Feriha'yı Kerimcan'a yapsak!

Muhteşem Yüzyıl başka bir kanala taşındı, haberiniz olsun. Kim bilir, koskoca ekip ne çok yorulmuştur. Az eşyaları yok, sadece aksesuarları Kapalı Çarşı’yı kapatır. Bir Çocuk Sevdim de taşınmış. Gerçi ben bir çocuğu sevmedim ama olsun bilsem yardıma gider

Haberin Devamı

Önce haberler...

Muhteşem Yüzyıl başka bir kanala taşındı, haberiniz olsun. Kim bilir, koskoca ekip ne çok yorulmuştur. Az eşyaları yok, sadece aksesuarları Kapalı Çarşı’yı kapatır. Bir Çocuk Sevdim de taşınmış. Gerçi ben bir çocuğu sevmedim ama olsun bilsem yardıma giderdim. Mine’ye değil, annesine. Kadıncağız kızlarına mı üzülsün kocasının romantik aşk acısına mı? Bir de bu halde kalk kanaldan kanala taşın. Eminim iki kızı da bir işin ucundan tutmamıştır.

Zaten o büyük kız yok mu, evlerden uzak vallahi. Kız, evin içinde herkese düşman resmen. Azıcık sevgi, empati, sempati ya da vicdan yok içinde. Allah evladın da hayırlısını versin. Eğer "Hayat Devam Ediyor"un kanalına taşınsaydı görürdü gününü. Bulmuş kanalını da beğenmiyor.

Mine de ablasının başka modeli, Allah Timur gibi koca vermiş ama hanımefendi bir dakika bile bunalımdan çıkmıyor. Benim bildiğim cenazede bile mutlaka gülümsenir, acı ve sevinç iç içedir normalde. Ama bizim Mine öyle mi? Kabus gibi çöktü Timur’un hayatına. Timur’a da eşek dili mi yedirilmiş, papaz büyüsü mü yapılmış, minare gölgesinde mi okunup üflenmiş, bozulmaz muska mı takılmış bilinmez ama "Mine" diyor başka bir şey demiyor, yemiyor, içmiyor.

Haberin Devamı

Alıp karşıma konuşma imkanım olsa keşke... Timur’a göre kız mı yok yani? Hemen ikna ederim zannımca ama içeri seyirci almıyorlar. Sinan Efendi de saçlarını her acıya rağmen jölelemeyi unutmuyor ya helal olsun, ayrıca Mine’yi seviyor, Derin’le yatağa atlıyor maşallah. İnşallah yeni kanalda kendilerine bir çeki düzen verirler, bu böyle gitmez, gitmemeli!

Fatmagül’ün yürüyüşüne benzer bir yürüyüş de Timur için düzenlemeyi düşünüyorum. Var mısınız "Timur’a başka kız mı yok!" kampanyasında yürümeye, meydanlara dolmaya? Aynı şekilde 2 sezon önce tecavüze uğrayan Fatmagül de saçına bir fön çektirsin diye imza toplasak mı acaba? 10 yaşında hamile bırakılan çocuklar, 12 yaşında 20-30 adamlar tarafından hem de kamu binalarında tecavüze uğrayan zavallı kızlar öyle böyle idare etmeye çalışıyorlar ama Fatmagül’ün yüzünden düşen bin parça! Kerim’in gençliğini yedi bitirdi.

Haberin Devamı

Buradan sesleniyorum Kerimcan’ın suçu ne, günahı ne?

Konuyla alakası yok ama bütün dizilerde fakirliğe bir çare bulunuyor da şu garibim Feriha’nın hiç mi çaresi yok? Belki sesi güzeldir mesela! Lütfen dizi bitmeden Feriha gün yüzü görsün, paraya para demesin. Fakirlik, çaresiz hastalık gibi yakasından düşmüyor kızcağızın. Bak Cemile'lere bütün aile aldı yürüdü. Hepsi her gün iş toplantılarında; saçlar fönlü, döpiyesler ütülü, arabalar şoförlü… Benim gül gibi Feriha’mın suçu ne?

Feriha’yı Kerimcan’a yapsak aslında nasıl olur?