Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş
Şenay Tanrıvermiş

Bu hafta olmasaydı hiç!

Bu hafta televizyonlarda doğal afetler, hiç doğal olmayan afetler, kıyımlar, savaşlar, ölüler, yaralılar, kayıplar var. Televizyon her açtığınızda karşınıza felaketler zinciri olarak sizi yerinize çiviliyor.

Haberin Devamı

Bu hafta televizyonlarda doğal afetler, hiç doğal olmayan afetler, kıyımlar, savaşlar, ölüler, yaralılar, kayıplar var.

Televizyon her açtığınızda karşınıza felaketler zinciri olarak sizi yerinize çiviliyor. Deprem Van’da bile olsa üzülebilen hassas ve yufka yürekli spikerler var.

Bu hafta bazı televizyonlarda acının üstüne dayak var. Bazılarında ise acının ırkına değil yarasına çare arayan insanlar var.

Bu hafta televizyonlarda bir ülke liderinin işkenceyle öldürülmesinden demokrasi diye bahseden kitleler var, liderler var. Bu hafta televizyonlarda tüm dizi ve şovlardaki şiddeti aratan acı gerçekler var. Acı gerçeklerden ders almak yerine ders vermek meraklısı kanallar var.

Bu hafta ekrandan üzerimize kan sıçrıyor, hüzün basıyor, acı oturuyor.

Haberin Devamı

Keşke bu hafta olmasaydı hiç…

Bu hafta bin yıl sürüyor. Kanla yıkanmış topraklarımız sonunda dayanamayıp çatlıyor, yarılıyor ve gerçekten feci kırılıyor. Çok bile dayanmadı mı zaten?

Hepimiz çok üstüne gitmedik mi? Vurmadık mı, dövmedik mi, üzerine kurşunlar, bombalar ve mayınlar döşemedik mi? Ne sahip çıktık, ne de rahat verdik ama her gün hor görmedik mi?

Bu sadece Van’da değil İstanbul’da, Adapazarı’nda ve kalanında da aynı kıymet bilmezlik. Üzerindeki insanı, altındaki toprağı sevmek yerine biz binalarımızı, eşyalarımızı, silahlarımızı, arabalarımızı daha çok sevmedik mi?

Topraklarımız ne yapsın? Aşık Veysel’in sadık yari topraklarımızın sadakatini ölçmek için neler neler olmadı ki?

Üzerine 5+5 kat gecekondular çıkıp her katında ayrı bir sefaletle evlat büyütmedik mi?

Ormanları yakıp, kalan fidanları kesip çıplak meydanlarda birbirimizi gururla ve haklı olarak vurmadık mı?

Namus cinayetleri, terör kurbanları, deprem kayıpları, trafik kıyımları arasında birbirimize dua değil beddua etmedik mi?

Şimdi televizyonlarda izlediğimiz vahşet bize dehşet veriyorsa bu bizim görmemezlikten, bilmemezlikten gelemeyeceğimiz kadar kapımızın önüne gelmesindendir. Hatta evimizin temelleri altında huzursuzlanan toprağın bir yandan tehditinin bize aba altında sopa göstermesindendir.

Ama Allah’tan bu milletin kucaklamayı bilen kocaman sevgi dolu bir yüreği var hala. Pırıl pırıl vicdanı var. Ama yine de bu hafta hiç olmasaydı keşke.